kavosh

New Member
ارسال ها
396
لایک ها
75
امتیاز
0
#1
یکی از ده نابغه آمریکا یک خانم ریاضیدان ایرانی است!!

استادیار جوان ایرانی دانشگاه «پرینستون» به عنوان یکی از 10 مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد.
به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی به همراه 9 محقق برجسته دیگر چندی پیش در چهارمین نشست «10 برلیان» نشریه Popular Science در آمریکا مورد تقدیر قرار گرفت.
به نوشته USATODAY، این فهرست 10 نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه‌های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده‌اند.
این فهرست بر اساس پیشنهاد‌های ارایه شده از سوی سازمان‌های گوناگون، روسای دانشگاه‌ها و ناشران انتشارات علمی برگزیده شده‌اند.
این محققان برجسته جوان در حوزه‌های گوناگونی از گرافیک رایانه‌یی گرفته تا ریاضیات و علوم رباتیک افق‌های تازه‌ای در مرزهای جهان اطراف ما گشوده‌اند که مریم میرزاخانی ریاضیدان 29 ساله ایرانی یکی از آنهاست.
میرزاخانی در سال 1999 میلادی موفق به پیدا کردن راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی شد که بسیاری را به دام انداخته بود: محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی.
ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بوده‌اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.
میرزاخانی در تلاش است تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد.
در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی هم‌چون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده است.
اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری از حلقه‌ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.
جیمز کارلسون از انستیتو ریاضیات کلی (Clay Mathematics Institute) می‌گوید: میرزاخانی در یافتن ارتباطات جدید، عالی است. وی می‌تواند به سرعت از یک مثال ساده به دلیل کاملی از یک نظریه ژرف و عمیق برسد.
مریم میرزاخانی که تحصیلات کارشناسی‌ارشد و دکتری را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشته، از دانش‌آموزان نخبه المپیادی کشور است که در سال 74 در المپیاد جهانی ریاضی علاوه بر دریافت مدال طلا با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شده است.
به گزارش ایسنا این دانش‌آموز نخبه ریاضی، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد و از جمله بازماندگان سانحه غم‌بار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است.
در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت‌کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی - برنده دو مدال طلای المپیاد جهانی -، علیرضا سایه‌بان و علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و یک دانشجوی دانشگاه تهران (مرتضی رضایی) که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین‌المللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

miladkvr

New Member
ارسال ها
375
لایک ها
841
امتیاز
0
#2
دکتر مریم میرزاخانی ، یکی از ده مغز برتر ریاضیات

به نام خدایی که در همین نزدیکیهاست.

[JUSTIFY]سلام دوستان عزیز و گرامی....تو مجله یه مطلب خوندم که واقعا از خوندنش خیلی لذت بردم گفتم این مطلب رو برای شما هم بزارم ......

دکتر مریم میرزاخانی ، استادیار جوان دانشگاه پرینستون به عنوان یکی از ده مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شده و به او لقب سد شکنرا دادند. او در سال های 73 و 74 در مدرسه فرزانگان موفق به کسب مدال طلایالمپیاد ریاضی کشوری شد و در سال 1995 در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با42 امتیاز از 42 ، رتبه یک طلای جهانی را بدست آورد. نام او اخیرا درفهرست 10 نفره نخبگان و محققان جوانی قرار گرفته است که در حوزه هایابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال فعالیت هایشان معمولا از چشمعموم پنهان می ماند. این فهرست بر اساس پیشنهادهای ارائه شده از سویسازمان های گوناگون ، رؤسای دانشگاه ها و ناشران کتاب های علمی برگزیدهشده است.

تو سایت باشگاه هم یه چیزایی در مورد ایشون خوندم.....اما با یه سرچ ساده میشه مطالب جالبی در مورد این ایرانی نابغه خوند....

واقعا برای من جالب بود....امیدوارم برای شما هم اینطور بوده باشه!!!
[/JUSTIFY]
 
ارسال ها
730
لایک ها
521
امتیاز
0
#3
از یکی توی باشگاه شنیدم که استادا معیار سوالاشونو خانم میرزاخانی قرار میدادن و میگفتن یه سوالی بدیم که نتونه حل کنه! ولی خوب همیشه ضایع میشدن! پسرا هم همیشه حرصشون میگرفته از دست ایشون!​
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
#4
واقعا مایه ی افتخاره که یک ایرانی در صف اول نخبگان قرار داشته باشه ! دستتون درد نکنه واسه مطلب جالبی که گذاشتید.


فقط یه چیزی : فکر کنم اگر این تاپیک به بخش علمی یا اجتماعی منتقل بشه بهتره !
 

mahoo2020

New Member
ارسال ها
93
لایک ها
27
امتیاز
0
#5
من به ایرانی بودنم مفتخرم
به این که این گونه هم وطنانی دارم
 

fereidoon

Active Member
ارسال ها
447
لایک ها
132
امتیاز
43
#6
به تازگی هم ایشون یک مسئله open رو حل کردند(واسه طز دکترا)و به این مقاله یک جایزه10000 دلاری داده شد و برتریرن مقاله برای طز دکترا در جهان شناخته شد!!
p.s:نمی دونم املای"طز" درسته یا نه!اگه غلطه بگید درستش کنم
p.p.s:ایشون قبلا هم جایزه fields رو برده بودند به خاطر کشف یه فرمول که تا چند سال ریاضیدانان موفق به کشف ان نشده بودند!!!
 

nima94

New Member
ارسال ها
326
لایک ها
296
امتیاز
0
#7
دختری که در آمریکا غوغا می کند


دکتر مریم میرزاخانی، استادیار جوان دانشگاه«پرینستون»، به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد و به او لقب سد شکن دادند. مریم میرزاخانی در سال های ۷۳ و ۷۴ ( سال سوم و چهارم دبیرستان) از مدرسه*ی فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با ۴۱ امتیاز از ۴۲ امتیاز مدال طلای جهانی گرفت . سال بعد یعنی ۱۹۹۵ در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با ۴۲ امتیاز از ۴۲، رتبه ی ۱ طلای جهانی را به دست آورد. مریم در دانشگاه شریف در رشته*ی ریاضی ادامه تحصیل داد. میرزاخانی با دریافت بورسیه از طرف دانشگاه هاروارد به آنجا رفت و تحصیلاتش را در آنجا ادامه داد. مریم میرزاخانی که تحصیلات کارشناسی*ارشد و دکتری را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشت، به همراه ۹ محقق برجسته دیگر چندی پیش در چهارمین نشست۱۰ برلیان، نشریه Popular Science در آمریکا مورد تقدیر قرار گرفت. به نوشته USA TODAY ، این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه*های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده*اند. این فهرست بر اساس پیشنهاد*های ارائه شده از سوی سازمان*های گوناگون، روسای دانشگاه*ها و ناشران انتشارات علمی برگزیده شده*اند.
این محققان برجسته جوان در حوزه*های گوناگونی از گرافیک رایانه*یی تا ریاضیات و علوم رباتیک، افق*های تازه*ای در مرزهای جهان اطراف ما گشوده*اند که مریم میرزاخانی ریاضیدان ۳۳ ساله ایرانی یکی از آنهاست. میرزاخانی در سال ۱۹۹۹ میلادی موفق به پیدا کردن راه*حلی برای یک مشکل ریاضی شد که بسیاری را به دام انداخته بود: محاسبه حجم*های فضایی منحنی هندسی. ریاضیدانان مدت*های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم*های هندسی هذلولی بوده*اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه*حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه*های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.میرزاخانی در تلاش است تا معمای ابعاد گوناگون فرم*های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی هم*چون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده است. اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری ازحلقه*ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.
جیمز کارلسون از انستیتو ریاضیات کلی (Clay Mathematics Institute) می*گوید: میرزاخانی در یافتن ارتباطات جدید، عالی است. وی می*تواند به سرعت از یک مثال ساده به دلیل کاملی از یک نظریه ژرف و عمیق برسد.
مریم میرزاخانی از دانش*آموزان نخبه المپیادی کشور است که در سال ۷۴ در المپیاد جهانی ریاضی علاوه بر دریافت مدال طلا با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شده*است. میرزاخانی دانش*آموز نخبه ریاضی، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد و از جمله بازماندگان سانحه غم*بار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه ۷۶ است.
در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت*کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی – برنده دو مدال طلای المپیادجهانی – علیرضا سایه*بان و علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و مرتضی رضایی دانشجوی دانشگاه تهران که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین*المللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند.
 

khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#9
پاسخ : مريم ميرزاخاني

سلام دوستان،
چند لحظه‌ی پیش خبر بسیار خوشحال کننده‌ای رو پیگیری کردم:
خانم مریم میرزاخانی برنده‌ی جایزه‌ی فیلدز سال 2014 شد. (برای اون‌هایی که نمی‌دونن فیلدز چیه: یکی از معتبرترین جوایز علمی دنیا و جایزه‌ای در حد نوبل ریاضی - ریاضی بنا به دلایلی تاریخی نوبل ندارد- که سالانه اهدا می‌شود)

لینک ویکی فارسی:

مدال فیلدز - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

لینک ویکی انگلیسی:
Fields Medal - Wikipedia, the free encyclopedia

مرجع فیلدز:
Fields Institute for Research in Mathematical Sciences

حس رقابت: بنا به شواهد موجود، دکتر مریم میرزاخانی اولین خانم دنیا است که این جایزه را دریافت کرده :)
 

mehrdad73

New Member
ارسال ها
64
لایک ها
114
امتیاز
0
#10
پاسخ : مريم ميرزاخاني

واقعا باعث خوشحالی این خبر!!! این جایزه چیزی از یه جایزه ی نوبل کم نداره و شاید بزرگترین جایزه ی علمی باشه که یه ایرانی تا به حال برده!
International Mathematical Union (IMU): 2014
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

miladkvr

New Member
ارسال ها
375
لایک ها
841
امتیاز
0
#11
پاسخ : مريم ميرزاخاني

به نام خدایی که در همین نزدیکیهاست.

واقعا مایه افتخار و مباهات هستند ایشون. من وقتی این خبر رو خوندم و تصاویر اونو دیدم احساس غرور و افتخار داشتم.


لینک تصاویر: (تصاویر) اهدای نوبل ریاضیات به بانوی ایرانی
 

react0r

New Member
ارسال ها
108
لایک ها
80
امتیاز
0
#12
پاسخ : مريم ميرزاخاني

مصاحبه press tv با ایشون هم البته شنیدنی است!
ساعت پخش هم روی xy:30 هست مثلا 20:30
 
بالا