معادله دوبروی

farzin

New Member
لایک ها
24
سلام طبق معادله دوبروی
طول موج به نظر مياد با جرم رابطه عکس داشته باشد ولی اين طور نيست ميشه راهنمايی کنيد

IrNCO

New Member
لایک ها
42
فقط در حالتی که سرعت ثابت باشد طول موج و جرم رابطه عکس دارند

farzin

New Member
لایک ها
24
پس با معادله لاندا مساوی اچ بر ام سی چطوری ميشه ثابت کرد جرم با طول موج رابطه مستقيم داره

sady

New Member
لایک ها
20
شما از کجا می گی که طول موج با جرم رابطه مستقیم داره ؟ اتفاقا برعکسه طول موج با جرم رابطه عکس داره .
اگه شک داری به " شیمی عمومی موتیمر - انتشارات نشر علوم دانشگاهی - ج 1 - صفحه75 - پایین صفحه " رجوع کن . اونجا نوشته که طول موج اشیای معمولی در حال حرکت چنان کوتاه است که خاصیت موجی آنها را نمی توان آشکار ساخت ...

به این مثال توجه کن :

1- یک توپ بیس بال به جرم 146 گرم که با سرعت 44.1 متر بر ثانیه در حال حرکت است ... طول موج : 6.63x10^-34

2- یک الکترون که با سرعت 2.19x10^6 متر بر ثانیه حرکت می کند و جرم آن 9.11x10-28 گرم است ... طول موج : 3.32x10^-10

farzin

New Member
لایک ها
24
دوست گرامی من فقط از رو معادله دوبروی دارم نتیجه میگیرم که چون سی و اچ ثابته پس لاندا با جرم که تو مخرجه رابطه عکس داره وگرنه تمام مطالب بالای شما کاملا صحیح است دوست گرامی

sady

New Member
لایک ها
20
farzin گفت
دوست گرامی من فقط از رو معادله دوبروی دارم نتیجه میگیرم که چون سی و اچ ثابته پس لاندا با جرم که تو مخرجه رابطه عکس داره وگرنه تمام مطالب بالای شما کاملا صحیح است دوست گرامی
خب ... منم همینو می گم دیگه . ولی توی پست های قبلی شما گفتی که رابطه مستقیم داره ! :!:

farzin

New Member
لایک ها
24
سلام دوست گرامی کتاب المپياد شيمی نجم زاده صفحه 100 ميگويد هر چه جسم سبکتر طول مج کوچکتر است

sady

New Member
لایک ها
20
farzin گفت
سلام دوست گرامی کتاب المپياد شيمی نجم زاده صفحه 100 ميگويد هر چه جسم سبکتر طول مج کوچکتر است
عجیبه ! مطمئنی که نوشته طول موج ؟ شاید نوشته فرکانس ؟!!

من یه کم فکر کردم مطمئن شدم که جرم با طول موج رابطه عکس داره : قبول داری که هر چی جرم یک جسم در حال حرکت بیشتر باشه انرژی اش هم بیشتره ؟ خب هر چی انرژی بیشتر با شه هم فرکانس بیشتره و هرچی فرکانس بیشتر باشه طول موج کوتاه تره ... این رو که دیگه نمیشه رد کرد ... :)

farzin

New Member
لایک ها
24
سلام عين جملات صفحه 100 را برات مينويسم
هر چه جسم سبکتر باشد طول موج کوچکتری دارد و به عبارتی خاصيت موجی آن محسوستر است.اما اجسام سنگين هماند توپ فوتبال طول موج بسيار بزرگی دارند و خاصيت موجی آن تقريبا محسوس نيست.

sady

New Member
لایک ها
20
واقعا نمی دونم که چرا اینطور نوشته ... احتمال داره که اشکال تایپی کتاب باشه .
ولی یه نکته ای هستش که باعث اشتباه همه ( از جمله خود من ) میشه و اونم اینکه که در امواجی که طول موج اونها بسیار بسیار کوچک باشه خصلت موجی خیلی کمه . همه فکر می کنن که بر عکسه یعنی هر چی طول موج بیشتر باشه خصلت موجی کمتره . ولی اینطور نیست و امواج رادیویی دارای طول موجهای بسیار بزرگ و از مرتبه ی 1000 متر هستند و در عین حال موج هم هستند ! البته فکر می کنم که اگر طول موج بسیار بسیار بزرگ ( مثل 100000 متر ) باشد هم خصلت موجی محسوس نباشه ...

farzin

New Member
لایک ها
24
پس به نظر شما هم اين اشتباه چاپيه درسته؟
بقيه نظری ندارند؟

بالا