معمای دکتر حسابی

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
3نفر میرن 1ساعت بخرند ساعت رو 30 تومان می خرند بعد صاحب مغازه یادش میاد قیمت ساعت 25 هزار تومان بوده 5 هزار تومان به شاگردش می ده که بره به 3نفر خریدار میده بعد شاگرد 2 هزار تومان می ذاره تو جیبش نفری 1 تومان به 3نفر خریدار میده یعنی خریدار 9 هزار تومان پول ساعت داده (نفری)

[highlight=#f79646](3×9)+2=29 [/highlight]
[highlight=#ffff00]اون هزار تومان [/highlight][highlight=#ffff00]کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟[/highlight]

آخرین ویرایش توسط مدیر

forogh

New Member
لایک ها
0
mehryar گفت
3نفر میرن 1ساعت بخرند ساعت رو 30 تومان می خرند بعد صاحب مغازه یادش میاد قیمت ساعت 25 هزار تومان بوده 5 هزار تومان به شاگردش می ده که بره به 3نفر خریدار میده بعد شاگرد 2 هزار تومان می ذاره تو جیبش نفری 1 تومان به 3نفر خریدار میده یعنی خریدار 9 هزار تومان پول ساعت داده (نفری)

[HIGHLIGHT=#f79646](3×9)+2=29 [/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#ffff00]اون هزار تومان [/HIGHLIGHT][HIGHLIGHT=#ffff00]کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟[/HIGHLIGHT]

ببخشيد چرا 9 رو ضربدر 3 كردين؟؟؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

forogh

New Member
لایک ها
0
ها فهميدم.احتمالا هر كدومشون 10 هزار تومن دادن بعد كه يه تومن ميگيرن ميشن 9 تومن!!!!

آخه چرا بايد 9 ضربدر 3 به اضافه ي 2 بشه 30؟؟؟
اونا كه ديگه مقدار پول قبليو ندادن كه!!!

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
استاد گرانقدر.......... 2 هزار تومان توی جیب اون شاگرده مونده دیگه

forogh

New Member
لایک ها
0
ميدونم خودم. خنگ كه نيستم! منظورم اينه كه سوال اشتباهه!يعني وقتي پولو بهشون برميگردونه ديگه نبايد حاصل بشه 30! بايد بشه 25! وقتي پولا رو برميگردونه يعني نفري 9 تومن دادن كه ضربدر سه منهاي اون دو تومني كه شاگرد برداشته ميشه 25!!!

لایک ها
0
همه چی که درسته!؟

25+3*1+2=30

irangirl

New Member
لایک ها
5
اين طور كه شما ميگي درسته ولي نكته معما اينه كه از راه ديگه كه اول گفتند و به ظاهر منطقي هم هست جواب غلط در مياد

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
forogh گفت
ميدونم خودم. خنگ كه نيستم! منظورم اينه كه سوال اشتباهه!يعني وقتي پولو بهشون برميگردونه ديگه نبايد حاصل بشه 30! بايد بشه 25! وقتي پولا رو برميگردونه يعني نفري 9 تومن دادن كه ضربدر سه منهاي اون دو تومني كه شاگرد برداشته ميشه 25!!!
من قصد جسارت نداشتم ولی من عقیده دارم کسایی که دیر یک مثال رو می گیرن به مراتب با هوش تر از بقیه هستند

منظور بدی نداشتم

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
irangirl گفت
اين طور كه شما ميگي درسته ولي نكته معما اينه كه از راه ديگه كه اول گفتند و به ظاهر منطقي هم هست جواب غلط در مياد

بله ما الآن مشکلمون اینکه از یک راه درست و منطقی نمیشه جواب رو درآورد

با تشکر از irangirl

forogh

New Member
لایک ها
0
mehryar گفت
forogh گفت
من قصد جسارت نداشتم ولی من عقیده دارم کسایی که دیر یک مثال رو می گیرن به مراتب با هوش تر از بقیه هستند

منظور بدی نداشتم

irangirl

New Member
لایک ها
5
مهيار عزيز مي خواستم بدونم جواب سوال را شما ميدونيد يا نه؟ من خيلي وقت پيش اين معما را شنيدم ولي جوابش را نگرفتم

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
irangirl گفت
مهيار عزيز مي خواستم بدونم جواب سوال را شما ميدونيد يا نه؟ من خيلي وقت پيش اين معما را شنيدم ولي جوابش را نگرفتم
1. اسم من مهریار
2. اگه خودم میدونستم مرض که نداشتم بزارم تو سایت این مثال اصلا اثبات می کنه که ریاضی همیشه درست نمی گه
من می خواستم کسی به این عقیده و نظریه من برسه حالا آیا کسی موافقه این نظری هست ؟؟؟؟؟؟

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
از
irangirl
و
forogh
و
RELATIVITY1879 تشکر فراوان
که وقتتون رو گذاشتین تا روی این مثال جالب بزارید خدا کنه به یک نتیجه برسیم.
[HIGHLIGHT=#ffff00][/HIGHLIGHT]

Olympiad

New Member
لایک ها
134
اين ديگه چه وضعه حساب كردنه ......؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!.
؟؟؟

forogh

New Member
لایک ها
0
Olympiad گفت
اين ديگه چه وضعه حساب كردنه ......؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!.
؟؟؟
كدومو ميگين؟!!! خود معما رو يا اونايي كه ما نوشتيم؟؟؟!!!!!!!!

yoyo

New Member
لایک ها
7
این معما که مال عهد عتیقه به ما معلممون سوم ابتدایی گفت جوابشم خیلی آسونه ولی یه نکته جالبی داره

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
اگه مال عهد چی چی هست و شما می دونی باید بدونی که این جواب نداره استدلال داره بعد اگه می دونی به ما بگو
نه اصلا ما خنگ اصلا ما بی سواد شما که می دونی به ما بگو خواهش می کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟ نه جدی خواهش می کنم بگو ما این سوالات عهد عتیق رو دوست داریم

[HIGHLIGHT=#ff0000]شما بفرمایید ..............................................................[/HIGHLIGHT]

لایک ها
0
فکر کنم جوابی که دادم درسته!
اگه غلطه بگین.

25+3*1+2=30

SABB

New Member
لایک ها
25
در واقع میخواستیم مجموع پول ها رو بشماریم، ولی اومدیم و 27 تومن خرج شده توسط آقایون + 2 تومن تو جیب شاگرد رو حساب کردیم و این درحالیه که اون 2 تومن تو جیب شاگرد جزو همون 27 تومن خرج شده توسط آقایون بوده و ما دوباره حسابش کردیم

برای اینکه مساله رو از این راه حل کنیم. باید به این توجه داشته باشیم که مجموعه هامونو دقیق تعریف کنیم:

A= مجموع پول خرج شده توسط آقایون = 27
B= مجموع خرج شده توسط مغازه دار = 5
C= مجموع پول خرج شده توسط شاگرد = 3

یا اینکه همه رو براساس پول توی جیبشون:

َ'A= مجموع پول توی جیب آقایون = 3
'B= مجموه پول توی جیب مغازه دار = 25
'C= مجموع پول توی جیب شاگرد = 2

نه اینکه یکی از اولی، یکی از دومی برداریم. مقدار ها باید با هم بخونن و همه از یه نوع باشن؛ در واقع راه حل غلط و به ظاهر منطقی این مساله این بود:
'A+C
در حالیکه A و 'C از دو جنس متفاوت هستند، و اینکه مغازه دار هویج هم به حساب نیامده

بالا