نحوه کار زودپز؟؟؟

MEA76

New Member
لایک ها
860
سلام دوستان!

دو تا سوال درباره زود پز داشتم:

1-توی زود پز فرآیند جوشیدن انجام می گیرد؟

2-چرا رو زود یه پیچی وجود داره که باعث می شه بخار توی اون هر از گاهی خارج بشه؟اگه بخارش خارج نشه چه اتفاقی می افته؟منفجر می شه؟

ممنون:53:

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168
پاسخ : نحوه کار زودپز؟؟؟

2.بله منفجر میشه چون هوای داخلش گرم میشه منبسط میشه و در نتیجه فشارش زیاد میشه....که از یه حدی بیشتر بشه بوووووووووووم:171:

mohamad_javad

Active Member
لایک ها
247

سلام:::::::::::

1- اره میجوشه !!!
2-میتونی امتحان کنی! البته با یه ارلن و یه چوب پنبه ایی ک خیلی محکمش کردی !

لایک ها
1,316

سلام دوستان!

دو تا سوال درباره زود پز داشتم:

1-توی زود پز فرآیند جوشیدن انجام می گیرد؟

2-چرا رو زود یه پیچی وجود داره که باعث می شه بخار توی اون هر از گاهی خارج بشه؟اگه بخارش خارج نشه چه اتفاقی می افته؟منفجر می شه؟

ممنون:53:
نمی جوشه!
چون همون جور که می دونید شرط جوشیدن داشتن سطح آزاد هست که بتونه تعادل بخار مایع حفظ بشه اما در زود پز چنین سطحی وجود نداره و با افزایش دما و فشار طبق دیاگرام فاز از مایع به سمت بخار حرکت کرده و در دما و فشار بالا به سیال فوق بحرانی می رسیم(نه مایع هست نه گاز!چون چگالی هر 2 برابر میشه)

آخرین ویرایش توسط مدیر

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32

به نظر من هم نمي جوشه چون با افزايش ميزان تبخير با تبديل هرچه بيشتر مايع به بخار فشار زياد شده و دماي جوش نيز بالا ميرود مثلا آب به دماي 130 درجه ميرسد ولي نمي جوشد كه اين حسن زودپز است.

لایک ها
1,316

البته دمای جوش نه!دمای سیال درون مخزن

mohamad_javad

Active Member
لایک ها
247

درسته ک نمیجوشه ولی وقتی بخار میده بیرون اون موقع میجوشه میدونین ک چرا؟ چون فشار روش کمتر میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:94:

لایک ها
1,316

درسته ک نمیجوشه ولی وقتی بخار میده بیرون اون موقع میجوشه میدونین ک چرا؟ چون فشار روش کمتر میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:94:
به نظر من ایشون منظورشون به طور کلی بود!چیزی که زود پزو متفاوت میکنه با بقیه وسایل!خروج بخار جزو روند اصلیش نیست فقط واسه اینه که انفجار رخ نده;)

mohamad_javad

Active Member
لایک ها
247

به نظر من ایشون منظورشون به طور کلی بود!چیزی که زود پزو متفاوت میکنه با بقیه وسایل!خروج بخار جزو روند اصلیش نیست فقط واسه اینه که انفجار رخ نده;)
خب کلیشم!! وقتی ک خروج بخار داریم یه قلپ میزنه! ههههههههههههههه میتونی از زودپز شیشه ای استفاده کنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اگه جز روند اصلیش نیس یعنی انفجار یه چیزیه ک جز روند اصلی نیس و رخ ندادن انفجار یه چیز فرعیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:190:
پس اگه اینجوریه بگیم همه ی زودپزا رو کیپ کنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[HR][/HR]

کلن یه چیزی بگم چون باید برم!!!!!!!!!!!!!!!!!

اگه آب نمیجوشه بایسی دما همینجوری بالا بره! پس چرا بعد یه مدت ثابت میشه؟خوب معلومه چون میجوشه!!!!!!!!!!!!!!ههههههههههههههههههه

آخرین ویرایش توسط مدیر

MEA76

New Member
لایک ها
860

بعد به نظرتون خارج شدن بخار از پیچ های زود پز تنها دلیلش منفجر نشدنشه یا دلیلای دیگه ام می تونه داشته باشه؟

مثلا برای این باشه که فشار کم شه و دمای آب همینجوری بالا نره و یه جا به نقطه جوش برسه!

به نظرتون دلیل دیگه ای هم داره؟

لایک ها
1,316

بعد به نظرتون خارج شدن بخار از پیچ های زود پز تنها دلیلش منفجر نشدنشه یا دلیلای دیگه ام می تونه داشته باشه؟

مثلا برای این باشه که فشار کم شه و دمای آب همینجوری بالا نره و یه جا به نقطه جوش برسه!

به نظرتون دلیل دیگه ای هم داره؟
به نظرم این کارو می کنیم که همون جور که گفتید اولا فشار درون مخزن کم بشه و انفجار رخ نده و ثانیا با کاهش فشار باعث بشیم تا حدی دما رو ثابت نگه داریم و تغیر فاز رخ بده(به نوعی تغییرات دما رو با فشار هماهنگ کنیم چون به هیچ وجه دوست نداریم همه محتویاتش رو بعدا به شکل بخار تحویل بگیریم!:دی)

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568

به نظرم این کارو می کنیم که همون جور که گفتید اولا فشار درون مخزن کم بشه و انفجار رخ نده و ثانیا با کاهش فشار باعث بشیم تا حدی دما رو ثابت نگه داریم و تغیر فاز رخ بده(به نوعی تغییرات دما رو با فشار هماهنگ کنیم چون به هیچ وجه دوست نداریم همه محتویاتش رو بعدا به شکل بخار تحویل بگیریم!:دی)
یه سواله اساسی برام پیش اومد !!! گوشت تو چه دمایی بخار می شه؟؟ :4: بخار گوشت؟؟ :4: بخار هویج ؟:4: بخار لوبیااا و نخود؟؟ :4:

لایک ها
1,316

یه سواله اساسی برام پیش اومد !!! گوشت تو چه دمایی بخار می شه؟؟ :4: بخار گوشت؟؟ :4: بخار هویج ؟:4: بخار لوبیااا و نخود؟؟ :4:
:21:نه من منطورم محتویات مایعش بود! اونا رو بعدا باید به شکل مذاب تحویل گرفت:دی

آخرین ویرایش توسط مدیر

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568

:21:نه من منطورم محتویات مایعش بود! اونا رو بعدا باید به شکل مذاب تحویل گرفت:دی
آهان... :4: فک کنم قبل از ذوب شدن یا بخار شدن باید ذغال گوشت یا در شرایط مثبت نگرانه تر ته دیگ گوشت رو تحویل گرفت.. کار به اون جا (ذوب و بخار و اینا :4: ) نمی کشه خلاصه!!! :4::4::4:

mohamad_javad

Active Member
لایک ها
247

خب رسیدین سر همون حرف من!

آقا شایان شما چرا دیگه قانع نمیشید ک وقتی بخار میاد بیرون آب میجوشه! و با یه زبان دیگه میگید تغییر فاز داریم و در اون تغییر فاز دما ثابته این که شد جوشیدن!!!:198:

لایک ها
1,316

خب رسیدین سر همون حرف من!

آقا شایان شما چرا دیگه قانع نمیشید ک وقتی بخار میاد بیرون آب میجوشه! و با یه زبان دیگه میگید تغییر فاز داریم و در اون تغییر فاز دما ثابته این که شد جوشیدن!!!:198:
من گفتم ک
این زمانیست که پیچ زودپزو باز می کنیم خودمون!اما موقع پختن که باز نیست پیج
به هر حال حرف من و شما یکیه، نوع نگاهمون فرق داره( به نظر من این بخش جزو فرایند اصلی نیست و به نظر شما هست!این که فک نکنم موضوع مهمی باشه!)

بالا