11223

New Member
ارسال ها
6
لایک ها
3
امتیاز
0
#1



زیست‌شناسی مهم‌ترین درس رشته‌ی تجربی است که درصد بالا در این درس یعنی تضمین قبولی شما در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی؛ بنابراین اهمیت و ارزش این درس چنان است که رتبه‌های ‌برتر کنکور در سال‌های گذشته اذعان داشته‌اند که ده‌ها بار زیست‌شناسی را مطالعه کرده و تست زده‌اند.
در چند سال اخیر شاهد سؤالات سخت و گاهی بسیار سخت و مفهومی در این درس بوده‌ایم و سطح سؤالات، خصوصاً در کنکور ۹۴ تا جایی پیش رفت که حتی یکی دو سؤال زیست‌شناسی با اطلاعات یک دانشجوی پزشکی پاسخ داده می‌شد.
این حجم رقابت و این سؤالات ایجاب می‌کند که از ابتدای شروع مطالعه‌ی این درس حتماً یک روش درست، تجربه‌شده و اصولی را در پیش بگیرید و تا آخر با اطمینان از آن استفاده کنید.
در ادامه گام به گام نحوه‌ی مطالعه‌ی این درس را طبق آخرین روش‌های به‌روز بررسی خواهیم کرد.
برای شروع به چه کتاب‌هایی نیاز دارید؟
ابتدا سه کتاب درسی سال‌های دوم، سوم و چهارم را که مهم‌ترین منابع کنکوری شما هستند به همراه خود داشته باشید. دقت کنید هر وقت قصد مطالعه‌ی زیست را دارید باید سه کتاب را در کنار خود داشته باشید تا زمانی که به مباحث مشترک در کتاب‌ها رسیدید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.
بعد از کتاب درسی، نیاز به جزوه یا کتاب کمک‌آموزشی (نه کتاب تست) دارید. منظور از کتاب کمک‌آموزشی کتابی است که مباحث را فقط به شما آموزش داده باشد و نکاتی که هنگام مطالعه از چشم شما دور مانده‌اند به شما نشان دهد. جزوه یا کتاب کمک‌آموزشی نباید شامل تست باشد و باید تنها نکات و متن کتاب را به شما آموزش دهد. می‌توانید بهترین جزوه‌ها یا کتاب‌ها را که این روزها در دسترس هستند تهیه کنید.
آخرین چیزی که به آن نیاز دارید یک منبع غنی تست‌زنی به سبک جدید تست‌های ‌کنکوری است. این منبع باید تمام تست‌های ‌سراسری و تألیفی جدید را شامل شود و حتی بهتر است تست‌های ‌آزمون‌های آزمایشی را نیز داشته باشد تا خیال شما بابت این‌که همه‌ی تست‌ها را در اختیار دارید راحت باشد.
تا این‌جا منابع و امکانات کامل را برای مطالعه دارید. اکنون به آموزش مطالعه‌ی این درس می‌پردازیم.
چگونه و از کجا شروع کنیم؟
۶ گام طلایی:
گام اول: ابتدا مبحثی را که می‌خواهید مطالعه کنید انتخاب کنید و با دقت متن کتاب را بخوانید. در زیست‌شناسی تک تک کلمات کتاب درسی مهم هستند. روی هر کدام از آن‌ها تمرکز کنید و سعی کنید تا آن‌جا که می‌توانید آن‌ها را تحلیل و بررسی کنید. شرط اولیه برای مطالعه این است که کلمه به کلمه‌ی کتاب را حفظ باشید. بله کاملاً حفظ! حتماً حافظان قرآن کریم را دیده‌اید. افرادی که کل قرآن را حفظ هستند وقتی از آن‌ها بخواهید فلان صفحه را بخوانند بدون معطلی شروع به قرائت آن صفحه می‌کنند؛ یعنی آن‌ها حتی شماره‌ی صفحات را نیز از حفظ هستند.
شما به عنوان یک دانش‌آموز تجربی که قصد دارید زیست‌شناسی را با درصد بالا پاسخ بدهید باید این گونه باشید و آن‌قدر مرور و تکرار کنید تا وقتی شماره‌ی صفحه را به شما گفتند بتوانید مطالب صفحه را به یاد آورید. هرچند این کار، سخت است اما قابل انجام است.
گام دوم: پس از آن‌که حداکثر تلاش خود را برای حفظ و درک عمیق مبحث مورد نظر کردید حالا نوبت منبع کمک‌آموزشی است. کتاب یا جزوه‌ را باز کرده و نکاتی را که احتمالاً به آن‌ها کم‌تر توجه داشته‌اید مد نظر قرار دهید. در هر کدام از این مراحل باید نکاتی را که به نظر شما مهم هستند یادداشت کنید. زیر قید‌ها خط بکشید یا با ماژیک آن‌ها را برجسته کنید.
گام سوم: در این مرحله سیر مطالعاتی شما به پایان رسیده است و باید کیفیت مطالعه‌ی خود را سنجش و ارزیابی کنید. بهترین منبع برای این کار، زدن تست‌های ‌کنکورهای سراسری سال‌های اخیر است. اول از همه تست‌های ‌کنکور را پاسخ دهید. در کتاب‌های تست کنکوری اول شاهد تست‌های ‌تألیفی هستیم که به گونه‌ای تغییر شکل‌یافته‌ی تست‌های ‌کنکور هستند. اگر ابتدا تست‌های ‌تألیفی را بزنید، تقریباً سؤال کنکور سراسری برای‌تان روشن می‌شود و متوجه نمی‌شوید که آیا کیفیت مطالعه‌ی شما مطلوب بوده یا خیر. بهتر است اگر خسته نیستید بعد از اتمام مطالعه بلافاصله شروع به تست‌زنی کنید. می‌توانید تعداد محدودی تست انتخاب کنید و به آن‌ها پاسخ دهید. حتماً دقت کنید که در مرحله‌ی اول، تست‌ها را به صورت آزمون و زمان‌دار بزنید. پس از زدن تست‌ها از خود درصد بگیرید. درصد بالای ۷۰، مطلوب است. اگر پایین‌تر از این درصد بودید باید مجدداً مراحل بالا را تکرار کنید. وقتی به درصد۷۰ رسیدید به مرحله‌ی بعد بروید.
گام چهارم: در این مرحله پس از مرور سریع مبحث مورد نظر از روی کتاب و جزوه‌ی کمک‌آموزشی به سراغ تست‌های ‌تألیفی بروید. در این مرحله به‌تدریج به یادگیری خود عمق می‌دهید. سعی کنید تست‌ها را به چند قسمت تقسیم کرده و در هر نوبت تعدادی از آن‌ها را پاسخ دهید.
توجه: مهم‌تر از تست، پاسخ‌نامه‌ی آن تست است! اگر حتی تستی را بلد بودید باز هم با دقت پاسخ آن را در پاسخ‌نامه با دقت بخوانید.
در این مرحله باید مانند یک کارآگاه ماهر به دنبال نکته‌ی جدید باشید. از این‌که چیزی را بلد نیستید نگران و ناامید نشوید. به یاد داشته باشید که شما تست می‌زنید تا مطلب جدید بیاموزید. اگر از مطالبی که می‌دانید تست بزنید بی‌فایده خواهد بود. در این مرحله نیز نکات مهم تست‌ها را به نکات قبلی اضافه کرده و تست‌های ‌مهم را علامت بزنید تا بعداً آن‌ها را مجدداً مرور کنید.
گام پنجم: این مرحله مهم‌ترین مرحله‌ی مطالعه‌ی زیست‌شناسی است؛ یعنی مرور و تکرار تمام چیزهایی که از یک مبحث خوانده‌اید. شاید به تسلط رسیدن در یک مبحث آسان‌تر از حفظ تسلط باشد. در این مرحله ابتدا مجدداً کتاب درسی و کمک‌آموزشی را بخوانید و تمام نکاتی را که از کتاب، تست‌ها و… یادداشت کرده‌اید مجدداً مرور کنید. تست‌هایی را که قبلاً نشان‌دار کردید مجدداً بزنید و سعی کنید به عمق مطالب پی ببرید.
گام ششم: آخرین گام برای تکمیل پروسه‌ی مطالعه‌ی درس زیست‌شناسی زدن تست به تعداد ۵۰ عدد و در مدت‌زمان ۲۷ دقیقه و طبق استاندارد کنکور سراسری است.
فضای شبیه آزمون برای خود درست کنید و اگر درصد شما زیر ۷۰ بود باید مجدداً مراحل فوق را تکرار کنید.
سؤال: آیا حتماً به کلاس خصوصی نیاز داریم؟
هیچ دانش‌آموزی نیاز به کلاس خصوصی ندارد. هر کس می‌تواند با تلاش خود و با رعایت این نکات به موفقیت در زیست برسد؛ اما کلاس خصوصی را فقط در یک مورد انتخاب کنید، آن‌هم وقتی بسیار ضعیف هستید و فقط برای مدت محدودی کلاس بروید؛ زیرا بعد از مدتی باید به سطح معمولی برسید و دیگر نیاز به رفتن کلاس ندارید.
باز هم تکرار می‌کنم: رمز موفقیت در زیست‌شناسی تکرار و مرور است. به هیچ عنوان نگویید مطلب را بلد هستم. این آفت بزرگی است. اگر نکات ساده و قابل اجرای گفته‌شده را رعایت کنید و کمی صبر، حوصله و تلاش داشته باشید به درصدهای عالی در زیست خواهید رسید.


[h=3][/h]برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک کنید.
 

Alireza M

New Member
ارسال ها
37
لایک ها
13
امتیاز
0
#2
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

من خودم سال سوم هستم.معلم ما به ما گفته برای موفقیت در این درس باید ده هزار تست برای زیست دو در سال سوم زده شود.
حالا درسهای دیگه هم هستن....بقیه داستان رو خودتون می دونید دیگه.:207:
 

M.Banparvar

Well-Known Member
ارسال ها
429
لایک ها
495
امتیاز
63
#3
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

من خودم سال سوم هستم.معلم ما به ما گفته برای موفقیت در این درس باید ده هزار تست برای زیست دو در سال سوم زده شود.
حالا درسهای دیگه هم هستن....بقیه داستان رو خودتون می دونید دیگه.:207:
سلام،نیازی به زدن ده هزار تست توی سال سوم ندارید!!به جاش ده بار کتاب زیست سوم ر بخونید که هم نمره نهاییتونو بالا میبره هم بسیار برای کنکور مفیده،سال سوم وقت تست زدن نیست بلکه باید بصورت نهایی ولی درست خوند،سطر به سطر کتاب زیست سوم رو با دقت بارها بخونید ونکاتشو استخراج کنید و نکات ترکیبی رو به هم تعمیم بدید و یادداشت کنید.نهایتا اگه وقتش روداشتید تست های مربوط به سال سوم توی کنکور های اخیر رو یه نگاه بندازید تا با نحوه طراحی تست طراحان زیست آشناتر بشید.
پیروز و سربلند باشید
 

11223

New Member
ارسال ها
6
لایک ها
3
امتیاز
0
#4
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

فک میکنم هر2کار تستی و تشریحی برای این درس باید انجام بشه.با تشکر:)
 

Alireza M

New Member
ارسال ها
37
لایک ها
13
امتیاز
0
#5
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

به نظر من توی این رقابت سخت شما باید برتریتی نسبت به بقیه داشته باشید.
 
ارسال ها
34
لایک ها
4
امتیاز
0
#6
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

برای کنکور تجربی توصیه میشه(اگه در سال های دوم و سوم مشغول به مطالعه برای المپیاد نیستید)در سال دوم کتاب درسی زیست رو بخورید و بجوید و در کنار آن دروس تخصصی سال دوم (فیزیک ریاضی شیمی)را روزانه عمیق بخوانید و در کنار آن کتاب زیست شناسی سال بعد یعنی سوم دبیرستان هم به صورت روزنامه وار مطالعه کنید تا با مباحثش آشنایی پیدا کرده باشید.تابستان رو هم به دو بخش سه ماهه و یک ماهه تقسیم کنید،در اون بخش سه ماهه تمام دروس تخصصی سال دوم رو حسابی بخوووونید و تست بزنید و ریزکاری هارو انجام بدید که از شر تخصصی های دوم خلاص بشید ، تو اون یک ماه هم شیمی و فیزیک سال سوم رو مطالعه کنید حسابی(که البته بعید میدونم کار سختی باشه ، مخصوصا برای دوتا درس فوق العاده شیرین و قشنگ فیزیک و شیمی)بعد هم سال سوم روزانه دروس تخصصی سال سوم(ریاضی فیزیک شیمی ) به همراه روزی 1 ساعت زیست رو حتما حتما مطالعه کنید عمیق و روی فرمولات و مثال ها و سوالات کتاب زیاد کار کنید تا قدرتتون تو حل سوال بالا بره +هر پنجشنبه ها یا جمعه ها که تعطیلید بشینید کتابا تخصصی سال قبلتونو به صورت داستان وار بخونید که یادتون نره.(یعنی تا حالا فیزیک و شیمی و زیست و ریاضی سال دوم و شیمی و فیزیک سال سوم و زیست و ریاضی سال سومو حسابی خوندید)بعد تابستون رو هم به دو بخش مجزا تقسیم کنید .یه بخش 1 ماه و نیمه و بقیش هم یک بخش دیگه .تو اون یک ماه و نیم بشینید عمومیا سال سومو مثل اون جونوره بخونید(حفظ کنید ،عمومیا حفظ فقط)بقیه تابستون هم یه دو هفته برید مسافرتی جایی خستگی این چند وقت در بره (چون دروس عمومی خیلی درسای وقت گیر و نچسبی هستن)بعد هرچقدر وقت دارید تا شروع سال پیش بشینید زیست و شیمی و ریاضی سال چهارمو خوب بخونید (البته درس شیمی خیلی خیلی شیرینه و میشه در حدود 5 روز سه تا کتابشو خوند ، پس خیلی رو کتاب شیمی پیش وقت نزارید،هرچند مهمه،)حالا دیگه دارید میرید پیش دانشگاهی و داوطلب کنکورید ولی برمیگردید پشت سرتونو میبینید ، میبینید چقدر خوندید و از چقدر دانش اموز دیگه پیش افتادید ، حالا وقت اون رسیده تا 8 ماه پیش دانشگاهی رو به سه قسمت مجزا تقسیم کنید،1 بخش 2 ماهه و یه بخش بعد از اون دوماه تا عید و یه بخش از شروع سال جدید تا روز کنکور.تو اون دوماه اول بشینید عمومیای دوم و پیش رو حفظ کنید مجدد.و عمومیای سومو مرور کنید و بشینید تست کار کنید تا دیگه از شر عمومیا کلا خلاص شید.اون بخش دوم هم برای سه درس تخصصی ریاضی فیزیک شیمی بزارید،فقط باید وقت برا مرور و تست بزارید چون با برنامه ای که گفتم تا الان کل این کتبو خوندید . و در آخر بخش سوم از شروع سال جدید تا کنکور بشینید زیست شناسی رو کار کنید و اگه تا روز کنکور یه چند روز وقت اضافه اوردید برید عمومیا رو داستان وار بخونید تا یادتون نره چون همش حفظیه ، و خلاصه ببخشید انقدر سرتونو درد آوردم ، معذرت:)
 

Paradise*

New Member
ارسال ها
15
لایک ها
2
امتیاز
3
#7
پاسخ : نحوه ی مطالعه ی درس زیست شناسی

ببخشید به نظر شما بهترین زمان برای شروع المپیاد زیست چه موقعی هست ؟
 
ارسال ها
15
لایک ها
0
امتیاز
1
#8
از سایت های مرتبط هم میتونید مطالعه داشته باشید من مطالب سایت دایا اکسیر رو خوندم و مطالب جالبی بود
 
بالا