نقطه ثقل در چند ضلعی ها

MBEHNAM

New Member
لایک ها
0
چجوری نقطه ی ثقل اتوموبیل را حساب میکنن؟ اشکال نا منظم رو چطور؟ میشه حساب کرد که به ازای هر نسبت از کل وزن شی که نیم متر از نقطه ی ثقل بلند تر است چه میزان نقطه ی ثقل تغییر میکند؟ مثلا نقطه ی ثقل واقعی یک اتوموبیل بی سرنشین و با سرنشین متفاوت است. این تفاوت به نسبت وزن اتوموبیل و سرنشینان و نقطه ی ثقل اتوموبیل و سرنشینان بستگی داره. حالا این رابطه یه بهتر بگم فرمول چیه؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008
روش اول:با نخ از یه جا آویزونش میکنیم.امتداد نخ از مرکز ثقل میگذره. از یه جا دیگه آویزون میکنیم. محل برخورد دو تاخط مرکز ثقله.
روش دوم:از این استفاده میکنیم که مرکز ثقل هر چند وجهی رو میشه به دست آورد. مولکول های اتومبیل رو نقطه در نظر میگیریم.
روش سوم: ماشین رو میگردیم ببینیم مرکز ثقل کجاشه

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
توضیحش سخته..

اینجا نمیشه... وگرنه من عشقم بدست آوردنه مرکز ثقل قاب عکس های مخصوص کارای هنری مامانم بود که اشکالش نامنظم بود...

مثلا برا مداد:

دوتا انگشت اشارت رو میگیری زیرش..سعی می کنی برسونیشون بهم..جایی که بهم رسیدن مرکز ثقله..

اینکه چرا اونجا مرکز ثقله و چطور اینجوری بدست میاد خیلی باحاله..

برا دو بعدی هم کاری نداره.. با حصیر (به جای انگشت اشاره) در دو راستا خط ثقل رو بدست میاری.. نقطه ی طلاقی میشه مرکز ثقل ..

برا سه بعدی هم سه بار.. ولی با حصیر و اینا قطعا مشکله مرکز ثقل ماشین رو بدست بیاری..

من بودم یه صفحه با چهار جک زیر صفحه یه چیزه باحال طراحی می کردم که بتونه مرکز ثقل رو ببدست بیاره..

MBEHNAM

New Member
لایک ها
0
من اینوو برای ساخت یک مدل واقعی میخواستم. یعنی در اندازه ی واقعی!

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
خوب اگر به این فکر کنی که چزا وقتی انگشتمون و زیر مداد بهم میرسونیم جایی که بهم می رسن مرکز جرم است قطعا می تونی از این ایده استفاده کنی.

فکر کن.. خیلی جالبه..

MBEHNAM

New Member
لایک ها
0
لطفا بیشتر توضیح بده. من دارم یه چیزی طراحی میکنم شاید البته حتما به دردم میخوره.

بالا