mobtaker

New Member
لایک ها
36
با سلام

میشه یه نفر عوامل موثر بر نقطه ذوب ترکیبات رو بگه؟

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
سلام ...

فكر كنم علاوه بر عواملي كه رو نقطه ي جوش تاثير ميذارن م3 ( قطبيت و جرمو و مسطح بودنو هر كوفتو زهر مار ديگه كه تو جاذبهي مولكولي نقش دارن ) ميزان تقارن مولكولي هم اضافه ميشه ... نكته در اين است كه در حالت جامد كه مولكول ها خيلي به هم نزديك هسن با افزايش تقارن مولكول راحت تر به هم نزديك ميشن و جاذبه برقرار ميكنن .... همين عامل نقطه ي ذوب و جوش سيكلو هارو به شدت تحت تاثير قرار ميده ... (مراجعه شود به سوال 98 فصل 7 مسائل برگزيده)

اما من هر طور فكر ميكنم چگونگي روند نقطه ذوب رو تو آلكان هاي نرمال نميفهمم ... ك30 ميتونه كمك كنه ؟

لایک ها
14
نه نه عواملی که تو نقته ی زوب معسرن هیچ ربتی یه جوش ندارن دلیلش اینه که شما برای رسیدن به نقتهی جوش باید به همه ی نیرو های بین ملکولی قلبه کنی و ماده به سورت ملکول های جدا از هم در بیاد اما در نقته ی زوب لازم نیس این اتفاق بیفنه
آقا کیارش شما چیشو نمی فهمین می شه روندی رو که نمی فهمین بگین تا من اگه بلد بودم دلیل رو بگم؟

rami

New Member
لایک ها
4
اینی که من میدونم در رابطه با آلکانها است اما برای آلکن ها وآلکین ها هم فکر کنم درسته.
آلکانهای غیر هم جرم : هرچه جرم وتعداد کربن بیشتر باشد نقطه ی ذوب و جوش هردو زیاد میشوند.
آلکانهنای هم جرم(ایزومرها) :
1- هرچه تعداد شاخه های فرعی بیشتر باشد ممانعت فضایی بیشتر میشود
پس فاصله بین مولکولها بیشتر میشود در نتیجه پیوندهای بین مولکولی ضعیف تر میشود پس نقطه ی جوش
پایین می آید.
2- هرچه مولکول متقارن تر باشد نقطه ی ذوب بیشتر میشود .هرچه مولکول راست زنجیرتر باشد نقطه ی جوش
بیشتر میشود.
اگه اشتباهه بگید.

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
در مورد نقطه جوش آلکان ها می توانیم بگوییم که با افزایش تعداد کربن نقطه جوش بیشتر می شود(زیرا جرم مولی بیشتر در نتیجه نیروی لاندن قوی تر)

اما در مورد نقطه ذوب آلکان ها نمی توانیم این حرف را بزنیم زیرا عامل تقارن هم تاثیر گذار است:

باید بدانیم که پروپان کمتربن نقطه ذوب را دارد و بعد از آن آلکان هایی که تعداد کربن زوج دارند نقطه ذوب بیشتری نسبت به به آلکان هایی با تعداد اتم فرد دارند (به خاطر وجود

تقارن)

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
سلام به دوستای خوبم ...

البته همه اینارو که گفتین من میدونستم ( اینو نضارین به پای غرور ) سوال من دقیقا اینه که علت کلی کاهش ذوب از متان تا پروپان چیه ؟؟
با وجود این که متان و پروپان هر دوتا تعداد کربن های فرد دارن ... تازه پروپان که سنگین تره ...
چطوره که 1دفه از پروپان به بعد نقطه ی ذوب (ببخشید زوب) رو به افزایش میره ؟؟؟؟در حالی که قبلا داش کاهش مییافت ...!!

لایک ها
14
ما رو مسخره نکن آقا کیارش من کلا همه هروف ازافی رو از الفبام هزف کردم دلیل اینم که می گی تا هالا به ما می گفتن استسناعه اما می رم اگه توجیهی داشته باشه می یابم بت می گم

rami

New Member
لایک ها
4
نقطه ی ذوب اتان کمتر از متان است و آن هم به علت نوع ساختار بلورش است .

اما بقیه اش را نمیدونم.

farhad2009

New Member
لایک ها
125
جواب سوالی که اقایه کیارش کردن :
در واقع با پراش اشعه ایکس معلوم میشه چرا چرا این بینظمی وجود داره !
زنجیر هایه الکانها با تعداد اتمهایه کربن زوج درحالت بلوری فشرده ترند. در نتیجه نیروهایه جاذبه بین
زنجیر هایه منفرد بزرگتر بوده و نقاط ذوب بالاترند۱
البته یه چیز دیگه هم هست پیشبینی نقطه ذوب الکانهایه شاخه دار همچی اسون نسیت .
ولی در حالت کلی شاخه دار شدنی که منجر به تقارن بالایی تو ساختار بشه نقطه ذوب رو به بالا میبره !

به نظر من شما فرض کن پروپان ومتان رو در حالت جامد داری . ساختار فضایی جامد مولکولی جوری میشه که که اتمهایه پروپان درحالت جامد
در فواصل دوری نسبت بهم قرار میگیرن منظورم اینه که فضایه خالی بین مولکول ها زیاده حالا متانو در نظر بگیر !!
نمیدونم ایدم استدلالم درست نباشه !!!!!!!!

لایک ها
0
سلام به dinodanesh
اگه یه نگاهی به جدول صفحه ی 110 شیمی 2 بندازید می بینید که نقطه ی ذوب پروپان از همه کمتر است بعد متان بعد اتان بعد بوتان است و به همین ترتیب.
اما حرفی رو که شما زدید قبلا در یک کتاب المپیاد خونده بودم اما با توجه به حرف کتاب ظاهرا غلط است و ما هم بر اساس کتاب درسی امتحان می دیم.

لایک ها
14
بله بزرگی گفت زوب به شدت به ساختار بلوری ربت داره چن برای زوب شدن باید ساختار بلور رو تخریب کنیم و اهتمالن این هم با هم این ساختار بلور هاشون توجیه می شه (هواست باشه که جوش اسن این جوری نیس)

rami

New Member
لایک ها
4
ببخشید وقتی شما میخواهید که یک ماده را ذوب کنید چی کار میکنید؟

خوب معلومه ساختار بلور آن را تخریب میکنید دیگه وگرنه چه جوری یک ماده را ذوب میکنید؟

پس برای اینها هم همان طور که قبلآ گفتم باید به نوع ساختار شان توجه کنیم.

farhad2009

New Member
لایک ها
125
ببخشید شما هی میگید بلور
مگه الکانها جامدات مولکولی تشکیل نمیدن پس چرا میگید بلور
ایا ترکیبات مولکولی در حالت جامد در یه شبکه بلوری منظم میشن
والا تعریفی که ما از بلور خوندیم یه چیز دیگه هست !!

rami

New Member
لایک ها
4
خوب دیگه نمیگیم بلور. خوبه؟؟؟؟؟؟؟؟

چرا دعوا میکنید؟

منظور همون ساختارشه. میخواد بلوری باشه میخواد نباشه.

متوجه شدید؟

بالا