نکاتی برای انتخاب رشته بهتر !!

f-alizadeh

New Member
ارسال ها
375
لایک ها
693
امتیاز
0
#1



با نزديک شدن به اعلام نتايج کنکور سراسري، دانش‌آموزان بايد تحقيق، مشورت و تفکر را در مورد انتخاب رشته‌ آغاز کرده و از انجام اشتباهات متداول در اين زمينه پرهيز کنند. اولين گام براي انتخاب رشته‌ي موفق، خودشناسي است. بي‌شک خودشناسي فرايندي زمان‌بر است که بايد با نگاهي دقيق و موشکافانه به آن پرداخت. براي شناخت دقيق و واقع‌بينانه از شرايط خود، رشته‌ها و دانشگاه‌هاي مطلوب خود را شناسايي کرده و در اين مورد با اولياي خود مشورت و گفت‌وگو کنيد. دقت داشته باشيد که در فرايند انتخاب رشته، در نظر گرفتن آينده‌ي شغلي و تحصيلي فاکتور مهمي محسوب مي‌شود. براي تجربه‌ي انتخاب رشته‌ي دقيق و آسان بايد موارد زير را در نظر بگيريد:
1. انتخاب رشته را به زمان اعلام نتايج موکول نکنيد. در نظر داشته باشيد شروع زودهنگام انتخاب رشته به شما اين امکان را مي‌دهد که با آرامش و دقت بيش‌تر، تفکر و تصميم‌گيري کنيد. در صورتي که فرايند انتخاب رشته را آغاز نکرده‌ايد از هم‌اکنون کار را آغاز کنيد. 2. بهترين مشاور براي انتخاب رشته، پدر و مادر شما هستند. قبل از مراجعه به مشاور و گذراندن وقت زياد در مراکز مشاوره با اولياي خود گفت‌وگو کنيد.
3. يکي از اشتباهات متداول در انتخاب رشته، مدگرايي است. از انتخاب رشته‌اي که مورد علاقه‌ي شما نيست اما مورد توجه عموم است، پرهيز کنيد. 4. رشته‌هاي مورد نظر خود را با دقت بررسي کنيد و درس‌ها و سرفصل‌هاي اين رشته‌ها را مطالعه کنيد. گاهي عناوين رشته‌ها گمراه‌کننده هستند و شما را به اشتباه مي‌اندازند. براي مثال مهندسي شيمي به ظاهر مرتبط با درس شيمي است اما تعداد واحدهاي شيمي در اين رشته محدود است و براي موفقيت در آن به پايه‌ي قوي رياضيات و محاسبات نياز است. 5. در انتخاب رشته‌ي دانشگاهي خود به موارد زير دقت کرده و اين فاکتورها را با توجه به ارزش‌ها و علايق خود اولويت‌بندي کنيد: ü درآمد ü شأن اجتماعي ü خدمت به جامعه ü کسب علم و دانش 6. در مورد انتخاب دانشگاه شهرهاي ديگر با احتياط و دقت بيش‌تري تصميم بگيريد. با خانواده و اطرافيان خود گفت‌وگو کنيد و از آن‌ها بخواهيد که شخصيت شما را در يکي از سه گروه زير دسته‌بندي کنند: ü وابسته ü نيمه‌مستقل ü مستقل 7. با طيف گسترده‌اي از دانشجويان و فارغ‌التحصيلان رشته‌ي مورد علاقه‌ي خود گفت‌وگو کرده و در مورد نظرات آن‌ها فکر کنيد.
8. آينده‌ي شغلي رشته‌هاي مورد علاقه‌ي خود را در نظر بگيريد و با اولياي خود در اين زمينه گفت‌وگو کنيد.
9. کامل انتخاب نهايي را خودتان با مشورت و تفکر انجام دهيد.
معيار انتخاب رشته‌ي صحيح اين است که پس از يک سال از انتخاب خود خرسند و راضي باشيد.

 
بالا