چرا کربن؟

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
با سلام خدمت دوستان عزیز...
همونطور که همه میدانیم(!)، اولین ترکیب آلی، توسط وهلر از گرم کردن آمونیوم سیانات (که یک ترکیب غیر آلی بود) ، بدست اومد. نام این ترکیب آلی اوره بود و شامل یک اتم کربن ، 2اتم نیتروژن ، یک اتم اکسیژن و 4 اتم هیدروژن بود و البته هست. حالا یکی برای من ثابت کنه که اوره یک ترکیب آلیه؟ البته این درست که اوره ی بدست اومده مثل همون اوره ای هستش که ادرار جانوران بدست میاد ولی مگه ما نمیگیم شیمی آلی شیمی ترکیبهای کربنه و یک ترکیب آلی ترکیبیه با محوریت اتم کربن، حالا یکی ثابت کنه که اوره ترکیب آلیه؟ واضح تر بگم: چرا به اوره مثلا نمیگن یک ترکیب نیتروژنی؟ نیتروژن که بیشتر داره.
ممنون میشم راهنماییم کنید. :oops:

sady

New Member
لایک ها
20
در گذشته قبل از اینکه نظریه های مولکولی تدوین بشن، ترکیبات آلی به ترکیباتی گفته می شد در بدن موجودات زنده ساخته می شد . دانشمندان بر این عقیده بودند که این ترکیبات به نوعی یک نیروی طبیعی در خود دارند که فقط موجودات زنده قادر به تولید آنها هستند.
ولی وهلر یک ترکیب معدنی ( یعنی غیر آلی ، یعنی در بدن موجودات تولید نمی شود ) مانند آمونیوم سیانات را حرارت داد و یک تر کیب آلی ( یعنی ترکیبی که در بدن موجودات زنده ساخته می شود ) به دست آورد . و این نظریه که ترکیبات آلی در خود نیروی طبیعی دارند رد شد.
بعدها شیمی دانان با شناخت مولکول های آلی متوجه شدند که عنصر اصلی آنها کربن است. و شیمی آلی تبدیل به شیمی ترکیبات کربن شد.

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
منم منظورم همینه. اینکه چه جوری متوجه شدند چه ترکیباتی آلی هستند. بعد از اون آزمایش تعریف شیمیدان ها از یک ترکیب آلی فرق کرد و دیدند تعریف قدیمی نقض شد و تونستند اوره رو که به قول خودشون منشأ حیاتی داشت تولید کنند.
خوب خیلی ترکیبات دیگه هم کربن دارند. چرا اونا رو جزو ترکیبات آلی حساب نکردن. مثلا کربن مونواکسید یا کربن دی اکسید چرا ترکیب آلی نیستند ولی فرمالدهید یه ترکیب آلیه؟ یعنی الان ملاک تعیین کننده ی آلی بودن و معدنی بودن چیه؟ مثلا من یک ترکیب درست میکنم که کربن داره( :D ) بعد میخام بدونم آیا ترکیبم آلیه یا نه؟ از کجا باید بفهمم؟

sady

New Member
لایک ها
20
مسئله اینجاست که مرز مشخصی بین ترکیبات آلی و معدنی وجود ندارد ... مثلا اگر من به شما بگویم که تری فنیل فسفین آلی است یا معدنی ؟
شما هم خیلی به این مسئله گیر نده !

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
ولی فکر کنم شیمی به عنوان یه علمی که پایه و اساس محکمی داره و هیچ سوالی نمیتونه این پایه و اساس رو سست کنه، جوابی برای این مبحث خیلی مهم داشته باشه!

alidelgarm

New Member
لایک ها
589
همانطور که یادم هست در کتاب شیمی آلی مک موری (اگر اشتباه نکنم) در ابتدای جلد یک این جمله را دیدم که نمی توان شیمی معدنی و شیمی آلی را از هم تفکیک کرد. یعنی شیمی آلی بخشی از شیمی معدنی است که به دلیل وسعت زیاد آن، غالباً به عنوان گروه جداگانه ای در نظر گرفته می شود. اما این نباید فراموش شودکه شیمی آلی بخی از شیمی معدنی است.

بالا