چگونگي ارايش كلروپلاست در ايجاد شيب +h بزرگتر نسبت به ميتوكندري .

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062
سلام.
كلروبلاست ها داراي يك بخش داخلي سوم و فضاي تيلاكوئيد هستند كه توسط غشاي تيلاكوئيد احاطه مي شود.
اين غشاء حاوي فتوسيستم ها، مراكز واكنش، زنجيره انتقال إلكترون و ATP سنتاز است، در مقابل، ميتوكندري ها
از غشاي داخلي جهت انتقال الكترون و سنتز ATP استفاده مي كنند .
در اين دو اندامك، پروتون به خارج (ماتريكس/استروما) پمب مي شوند. فضاي تيلاكوئيدي به طور كامل از بقيه
سلول جدا شده است.

سوال : چرا اين ارايش باعث ايجاد شيب
بزرگتر در كلروبلاست ها نسبت به ميتوكندري ها مي شود ؟

{خودم ايده دارم }

+ تذكر : اسپم ممنوع !!!
+ ايده با دلائل كافي و منطقي.
+ جواب قطعي با ذكر منبع.

erfan54

New Member
لایک ها
51
پاسخ : چگونگي ارايش كلروپلاست در ايجاد شيب +h بزرگتر نسبت به ميتوكندري .

سلام.
كلروبلاست ها داراي يك بخش داخلي سوم و فضاي تيلاكوئيد هستند كه توسط غشاي تيلاكوئيد احاطه مي شود.
اين غشاء حاوي فتوسيستم ها، مراكز واكنش، زنجيره انتقال إلكترون و ATP سنتاز است، در مقابل، ميتوكندري ها
از غشاي داخلي جهت انتقال الكترون و سنتز ATP استفاده مي كنند .
در اين دو اندامك، پروتون به خارج (ماتريكس/استروما) پمب مي شوند. فضاي تيلاكوئيدي به طور كامل از بقيه
سلول جدا شده است.

سوال : چرا اين ارايش باعث ايجاد شيب
بزرگتر در كلروبلاست ها نسبت به ميتوكندري ها مي شود ؟

{خودم ايده دارم }

+ تذكر : اسپم ممنوع !!!
+ ايده با دلائل كافي و منطقي.
+ جواب قطعي با ذكر منبع.
يون هيدروژني كه در ميتوكندري پمپ ميشه فقط غلظت يون هيدروژن رو در غشاي داخلي كم مي كنه و موجب تغليظ يون هيدروژن تو فضاي بين سلولي نمي شه چون غشاي خارجي با سيتوسل تبادل دارد اما در كلروپلاست هم تغليظ داريم و هم كاهش غلظت در طرف ديگر

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

يون هيدروژني كه در ميتوكندري پمپ ميشه فقط غلظت يون هيدروژن رو در غشاي داخلي كم مي كنه و موجب تغليظ يون هيدروژن تو فضاي بين سلولي نمي شه چون غشاي خارجي با سيتوسل تبادل دارد اما در كلروپلاست هم تغليظ داريم و هم كاهش غلظت در طرف ديگر
بله. دقيقا فكر مي كنم همين جواب باشد زيرا غشاي داخلي كلروپلاست نفوذپذيري خيلي كمي دارد.
ممنون. خيلي خيلي لطف كرديد. :eek:

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

البته واسه خود میتوکندری وجود کرسیتا تاثیر مثبتی تو ایجاد شیب غلظت پروتون داره

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

البته واسه خود میتوکندری وجود کرسیتا تاثیر مثبتی تو ایجاد شیب غلظت پروتون داره
براي افزايش سطح و افزايش پمپ هاي هيدروژني هست ديگر ؟ ولي با همه ي اين وجود فقط با اين كار ميزان هيدروژن داخل فضاي داخلي را كم مي كند ولي پروتون را در فضاي بين غشايي تغليظ نمي كند چون غشاي خارجي كاملا باىسيتوزول در ارتباط است پس با وجود اين كريستاها هم شيب پروتون در كلروپلاست بيشتر است.
تازه كلروپلاست خيلي بزرگ تر از ميتوكندري هست پس مسلما شيب بزرگتري هم نسبت به ميتوكندري براي انجام كارش نياز دارد.

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

نکه قضیه تو همین لغت پتانسیل الکترو+شیمیاییه. proton motive force تو میتوکندری عمدتا به خاطر پتانسیل الکتریکیه (چون نیتوکندری نمیتونه با pHهای خیلی پایین تو ماتریکسش درست کار منه پس غشای داخلیش نسبت به یون ها نفوذناپذیره تا بتونه از پتانسیل الکتریکی ایجادشده توسط پروتون ها استفاده کنه) در حالی که جز شیمیایی پتانسیل الکتروشیمیایی واسه کلروپلاست مهمتره (دلتا pH) پون غشای تیلاکویید به یون ها نفوذپذیری قابل توجهی داره.
کاربرد کریستا تو تغلیظ پروتون افزایش غلظت موضعی پروتون تو فرورفتگی ها کریستاهاس که اتفاقا کم اهمیت هم نیست
افزایش نسبی سطح هم که کللللا تو تکامل مفید واقع شده :دی (نمیگم تو همه موارد)

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

نکه قضیه تو همین لغت پتانسیل الکترو+شیمیاییه. proton motive force تو میتوکندری عمدتا به خاطر پتانسیل الکتریکیه (چون نیتوکندری نمیتونه با pHهای خیلی پایین تو ماتریکسش درست کار منه پس غشای داخلیش نسبت به یون ها نفوذناپذیره تا بتونه از پتانسیل الکتریکی ایجادشده توسط پروتون ها استفاده کنه) در حالی که جز شیمیایی پتانسیل الکتروشیمیایی واسه کلروپلاست مهمتره (دلتا pH) پون غشای تیلاکویید به یون ها نفوذپذیری قابل توجهی داره.
کاربرد کریستا تو تغلیظ پروتون افزایش غلظت موضعی پروتون تو فرورفتگی ها کریستاهاس که اتفاقا کم اهمیت هم نیست
افزایش نسبی سطح هم که کللللا تو تکامل مفید واقع شده :دی (نمیگم تو همه موارد)
بله. حرف تان را كاملا قبول دارم. {مخصوصا كريستا كه از جنبه بهش فكر نكرده بودم.:)}
خب برايند اين proton motive force اين شده است كه شيب پروتون كلروپلاست بيشتر از ميتوكندري شده است.
يعني مي خواهيد بگوييد اثر PH خيلي بيشتر از پتانسيل الكتريكي هست ؟

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

بله. حرف تان را كاملا قبول دارم. {مخصوصا كريستا كه از جنبه بهش فكر نكرده بودم.:)}
خب برايند اين proton motive force اين شده است كه شيب پروتون كلروپلاست بيشتر از ميتوكندري شده است.
يعني مي خواهيد بگوييد اثر PH خيلي بيشتر از پتانسيل الكتريكي هست ؟
تو میتوکندری نیاز کمتری به ایجاد شیب غلظت هست چون پتانسیل الکتریکی از بین نمیره. ولی تو کلروپلاست از بین میره

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

تو میتوکندری نیاز کمتری به ایجاد شیب غلظت هست چون پتانسیل الکتریکی از بین نمیره. ولی تو کلروپلاست از بین میره
الان جواب سوال اولين پستم را چي مي دهيد ؟

بالا