کشف اشکال کروی عجیب در مریخ!

platopluto

New Member
ارسال ها
717
لایک ها
1,103
امتیاز
0
#1
مريخ‌نورد «فرصت» ناسا تصاويري از اشكال كروي عجيب و غريب در نزديكي لبه غربي دهانه انديور به زمين مخابره كرده است. تجزيه و تحليل‌هاي اوليه در آزمايشگاه پيشرانه جت ناسا (JPL) نشان مي‌دهد كه اين اجسام كروي به قطر سه ميلي‌متر مانند گوي‌هاي «بلوبري» حاوي آهن نيستند.



مريخ‌نورد «فرصت» ناسا تصاويري از اشكال كروي عجيب و غريب در نزديكي لبه غربي دهانه انديور به زمين مخابره كرده است.

به گزارش تازه هاي نجومي به نقل از ايسنا اين اشكال كروي تفاوت چشمگيري با گوي‌هاي غني از آهن با نام مستعار «بلوبري» دارند كه مريخ نورد «فرصت» سال 2004 در نزديكي محل فرود و در مناطق مختلف مريخ شناسايي كرده است.

تجزيه و تحليل‌هاي اوليه در آزمايشگاه پيشرانه جت ناسا (JPL) نشان مي‌دهد كه اين اجسام كروي به قطر سه ميلي‌متر مانند گوي‌هاي «بلوبري» حاوي آهن نيستند.

«استيو اسكويرز» از محققان دانشگاه كورنل و سرپرست مأموريت مريخ نورد تأكيد مي‌كند: اين داده‌ها عجيب‌ترين تصاويري است كه در طول هشت سال حضور «فرصت» در سياره سرخ بدست آمده است.

به گفته «اسكويرز» در نگاه اول اين اشكال كروي شباهت زيادي با «بلوبري ها» دارند، اما ماهيت آنها كاملا متفاوت است و تاكنون تجمع انبوهي از آنها در هيچ منطقه ديگري از مريخ ديده نشده است.

گوي‌هاي بلوبري كه در مناطق مختلف سياره سرخ ديده شده‌اند، در اثر فعاليت آب هاي معدني درون سنگ ها شكل گرفته‌اند كه نشانه اي از محيط مرطوب در مريخ باستاني است.

مريخ نورد «فرصت» با استفاده از يك تصويرساز ميكروسكوپي كه در بازويش تعبيه شده است، در حال تحقيق و بررسي دقيق منطقه Kirkwood در لبه غربي دهانه انديور است و محققان براي بررسي تركيب و ماهيت اين اشكال از ابزاري به نام «طيف سنج اشعه ايكس ذره آلفا» بر روي بازوي «فرصت» استفاده مي كنند.
 
بالا