کشور ترکیه

saba30

New Member
ارسال ها
13
لایک ها
1
امتیاز
0
#1







ترکیه پیوند آسیا و اروپا
جمهوری ترکیه گذرگاه یا پیوندگاه قاره بزرگ آسیا و قاره مهم اروپاست و دریا آن را از سه طرف به آغوش کشیده است.
سرزمین مستطیلی شکلی که در منطقه بالکان در جنوب شرقی اروپا و جنوب غرب آسیا جا خوش کرده و با 578/814 کیلومتر مربع مساحت، سی و پنجمین کشور پهناور دنیا به شمار می آید.
همسایگان شرقی ترکیه عبارتند از ایران، جمهوری آذربایجان ارمنستان، گرجستان، عراق و سوریه، همسایگان جنوبی ترکیه و با بلغارستان و یونان هم از سمت شمال و بخش اروپایی همسایگی دارد. این کشورهمچنین با دریاهای سیاه ، مرمره، اژه و مدیترانه مرز آبی دارد و دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل را هم در اختیار دارد که همه اینها باعث شده، جمهوری ترکیه، موقعیتی استراتژیک و حساس داشته باشد و کشورهای زیادی، به ویژه ایران از خاک آن برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده کنند.
از هخامنشیان تا آتاتورک!
بیشتر مناطق ترکیه امروزی، یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی دنیا به حساب می آید، بنابراین همانند ایران، تاریخی طولانی و مفصل دارد، حتی عده ای معتقدند تاریخ ترکیه را می توان از دوران نوسنگی تا قرن بیست و یکم تعریف کرد! ولی ما در این قسمت به بخش های جذاب تاریخ ترکیه می پردازیم. ترکیه کنونی در دوران باستان، تحت حکومت دولت شهرهای متعددی مانند لودیه و ایونیا قرار داشته اما در حدود 500 سال پیش از میلاد، کوروش هخامنشی به آنجا حمله و دولت ترکیه آن زمان را منقرض می کند. بعد از هخامنشیان، این کشور به دست اسکندر و بعد هم به دست سلوکیان می افتد و پس از این هاست که رومیان، این منطقه را می گیرند. با این حساب طبیعی است که ایرانی ها و ترک ها بر سر ملیت اندیشمندان، شاعران و بزرگان ایرانی، با یکدیگر دعوا داشته باشند و هر کدام مولوی یا دیگر بزرگان حکمت و فلسفه را از آن خود بدانند. به هر حال امپراطوری بیزانس یا همان روم شرقی با وسعت زیاد این کشور دچار مشکل شد و این مشکلات، مقدمه تقسیم روم به دو بخش شرقی و غربی شد. پس از این هم در پی مجموعه ای از جنگ های کسل کننده، نیمه شرقی ترکیه به دست سلجوقیان افتاد و زمینه برای مسلمان شدن مردم انجا و نفوذ زبان ترکی به آن قسمت فراهم شد ولی نیمه غربی ترکیه در دست امپراطوری بیزانس باقی ماند.
در مجموع باید بدانید که تاریخ ترکیه در هر مرحله ای، از حکومت های ایران تاثیر گرفته یا اینکه پادشاهان ایرانی از نحوه اداره حاکمان گذرگاه اروپا و آسیا الگوبرداری کرده است. ازتاریخچه نخستین این کشور که عبور کنیم، به دوران معاصر و آتاتورک می رسیم، کسی که ترکیه را از یک کشور پادشاهی به کشوری جمهوری تبدیل کرد. او در میان هموطنانش محبوبیت دارد به خصوص که وقتی امپراطوری عثمانی در جنگ اول جهانی از هم پاشیده شد و مورد تهاجم بریتانیا و متحدانش قرار گرفت، مصطفی کمال پاشا، کشورش را در برابر این تهاجمات سازماندهی کرد و آرام آرام به قهرمان ملی ترکیه تبدیل شد.
مردم ترکیه در یک نگاه
ترکیه، از نظر جمعیتی تقریبا به ایران شباهت دارد. این کشور با حدود 75 میلیون نفر جمعیت، نوزدهمین کشور جهان محسوب می شود و حدود 75 درصد ساکنان آن، ترک و 20 درصد هم کرد هستند و اگر چه بیشتر کردها در جنوب شرقی ترکیه زندگی می کنند اما چون پدیده مهاجرت به طور کلی در ترکیه زیاد دیده می شود، این اقوام به دیگر شهرهای ترکیه به ویژه استانبول و آنکارا هم رفته اند. همچنین بد نیست بدانید که استانبول، انکارا و ازمیر جزو پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه هستند و اگرچه تا سال 1953 ، تعداد زنان بیشتر از مردان بود ولی در حال حاضر این رشد نامتناسب، تعدیل شده است.
ترکیلیش
زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی است و بیشتر مردم این کشور هم به ترکی صحبت می کنند ولی گروه ها و اقوامی هم هستند که از زبان های کردی و ارمنی استفاده می کند. به علاوه گروه های قومی کوچک تری مثل لازها، زازاها، عرب ها و چرکس ها به تنوع زبانی و فرهنگی این کشور افزوده اند.
ترکها در گذشته، از خط عربی یا عثمانی استفاده می کردند اما از زمانی که جمهوری ترکیه شکل گرفته، مردم تمام مکاتباتشان را با خط لاتین می نویسند.
صنایعی که ترکیه را ترکیه کرده است.
مطمئنا درباره تورم وحشتناکی که در ترکیه رواج داشته و دارد، چیزهایی شنیده اید، این تورم تا پیش از اصلاحات اقتصادی در این کشور به گونه ای بود که هیچ کالا یا خدماتی، قیمت ثابت نداشت و صبح هر روز بود که قیمت مثلا یک اتاق در یک هتل مشخص می شد و هتلداران روز به روز، این هزینه را دریافت می کردند، اما در عین حال، ترکیه به خوبی از امکانات طبیعی، صنایع بومی و مدرن این کشور استفاده و روز به روز هم زمینه ای کاری اش را وسیع تر می کند. این کشور هم از نظر تولیدات کشاورزی، جایگاه خوبی دارد و هم از نظر ایجاد شغل و تولید کالاهایی همانند انواع لباس. در حقیقت نساجی و پوشاک یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور ترکیه محسوب می شود و قسمت عمده صادرات و نیروی شاغل این کشور را به خود اختصاص داده است. به گونه ای که در حال حاضر صنعت پوشاک ترکیه، ششمین تامین کننده بزرگ جهان و دومین تولید کننده در قاره اروپاست.
98 درصد مسلمان
زمانی که نخستین قانون اساسی جمهوری ترکیه در سال 1924 میلادی نوشته شد، اسلام، به عنوان دین رسمی این کشور اعلام و پذیرفته شد اما چهارسال بعد که موضوع اصلاح قانون اساسی مطرح شد، این ماده قانونی حذف و با تاکید بر جدایی دین از سیاست، ترکیه، کشوری با دولت و حکومت سکولار معرفی شد.
بنابر آخرین آمار موجود در ترکیه حدود 98 درصد جمعیت این کشور را مسلمانان و 2 درصد را مسیحیان و کلیمیان و پیروان دیگر ادیان تشکیل می دهند.
چهارفصل ترکیه
ترکیه، کشوری با پستی بلندی های زیاد است به همین دلیل آب وهوای متنوعی دارد.مثلا بخش هایی از ترکیه که در کرانه دریای مدیترانه قرار دارند، آب وهوای مدیترانه ای را تجربه می کنند؛ آفتاب داغ و باران زیاد. یا مثلا در جنوب و در قسمت هایی که ترکیه با کشور سوریه مرز مشترک دارد، آب و هوای بیابانی و شبه بیابانی حاکم است و دمای هوا در تابستان به بالای 40 درجه سانتیگراد می رسد! البته بدون حتی یک قطره باران!
غذاخوردن در ترکیه
توریست ها معمولا در ترکیه با تنوع غذایی بی پایانی مواجه می شوند. یکی از معروف ترین غذاهای این کشور که در ایران هم به شدت محبوبیت دارد، کباب ترکی، دونر کباب یا کباب بریان است. کباب هایی که در اجاق های سفالی درست می شوند، کباب پیده گوشت (که درواقع پیتزای ترکی محسوب می شود) و آداناکباب یا همان کباب کوبیده خودمان هم از دیگر غذاهای محبوب ترک ها هستند، غذاهایی که همراه با دوغ یا آیرانگ می خورند.
کباب ترکی که در ترکیه می خورید، طعم دلپذیری دارد اما این خوشمزگی به دلیل شیوه تهیه کردن آن نیست بلکه بیشتر به خاطر نژاد گاوهایی است که در مراتع بازپرورش یافته اند. در ضمن این غذاهای کبابی علاوه بر اینکه متداول ترین غذاهای ترکیه هستند، جزء ارزان ترین و سالم ترین غذاهای ترک هم به شمار می آیند. ذائقه غذایی مردمان ترکیه بسته به نوع منطقه ای که مردم در آن زندگی می کنند، متغیر است. به عنوان نمونه جنوب ترکیه، منطقه ای گرم و صحرایی است و انواع کباب و شیرینی جات در آن رواج دارد. اغلب خوراکی های این منطقه پر از ادویه هستند، شاید به این دلیل که مردم بتوانند از عوارض هوای گرم منطقه شان کم کنند. اما چون استانبول در بیشتر ماه های سال، هوای معتدلی دارد، اهالی آن از انواع سبزیجات و میوه جات به همراه گوشت بره استفاده می کنند اما ماست، یکی از مواد جدانشدنی ترکیه ای هاست و همه مردم فارغ از جغرافیای زندگی شان، ماست می خورند.
اگرچه ترک ها از ادویه جات و گیاهان معطر بسیار ساده و به مقدار کم استفاده می کنند اما سماق را دوست دارند و در غذایشان استفاده می کنند. ترک ها به این دلیل خیلی انواع ادویه را در غذاهایشان نمی ریزند که معتقدند خوراک ها باید طعم واقعی خودشان را داشته باشند نه اینکه مزه غذا را با انبوهی از سس و ادویه پنهان کرد. در
تور ترکیه در عوض مردم این کشور برای خوشمزه کردن غذاها از روغن زیاد استفاده می کنند پس اگر داشتن زندگی سالم برای شما اهمیت دارد، بهتر است خوردن غذاهای ترکی را محدود کنید!
منبع:تور ترکیه
 
آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا