کوانتوم برای نامرئی شدن

sh.holmes

New Member
ارسال ها
11
لایک ها
8
امتیاز
0
#1
کوانتوم برای نامرئی شدن

وقتی شما نوری را روی یک جسم میتابانید،قسمتی از آن بازتابیده می شود،بخشی از آن جذب شده و بخشی عبور می کند.اما اگر شما رنگی خاص از نور و ماده حساس به آن را انتخاب کنید میتوانید کاری کنید که تمام نور جذب ماده شود.در موارد بالا هیچ اتفاق ویژه ای رخ نداده و چیزی بر خلاف قوانین فیزیک رخ نداده اما اگر شما نور دومی را روی جسم بتابانید و آنوقت جسم برای میدان نوری اول شفاف شود چطور؟
از نظر تخصصی:
راز این مساله در ای آی تی نهفته است. ای آی تی یک پدیده الکترومغناطیسی است که باعث شفافیت اجسام می شود،هیچ تکنیک برای ایجادش به کار نرفته و به صورت خود به خود دارای این خاصیت است.گروهی از دانشمندان از همین خاصیت برای نامرئی کردن اشیا استفاده کرده اند.آ نها نشان دادند اگر از جهت تابش،2 میدان نوری درست باشد،این اتفاق می افتد و دلیل آن در مکانیک کوانتوم است.ای آی تی در حقیقت تعامل بین دو رشته نور است که از طریق یک واسطه انجام میشود،واسطه ای به نام اتم !
به زبان ساده تر:
به طور معمول اتم نورها را جلب کرده برانگیخته میشود اما در بعضی موارد این درست نیست.بعضی اتمها 2 حالت مختلف پایداری دارند که انرژیهای دو حالت پایداری یکی است ولی جایگاه اتم در دو حالت فرق میکند.بنابراین ما میتوانیم گروهی از این اتمها را جمع کرده به آنها نوری بتابانیم.آن وقت آنها نور را جذب کرده به جایگاه جدید می روند.وقتی نورهای میدان دوم از راه می رسند ،دیگر خبری از اتمها در جایگاه قبلی نیست، بنابراین جسم شفاف شده است.در حقیقت اتمها همیشه فقط در 1 جایگاه هستند و برای 1 میدان نوری. البته ماجرا به این سادگی نیست و این فقط توضیحی ابتدایی برای این موضوع است اما شاید بتواند در آینده آرزوهای مرد نامرئی را عملی کند!

[HR][/HR]پاورقی:
گروهی به رهبری جان پندری در امپریال کالج لندن توانسته اند نوعی پوشش مغناطیسی تولید کنند که باعث نامرئی شدن از انواع تشعشعات می شود.تا قبل از این پوشش هایی ساخته شده بود که میتوانستند اشیا را از امواج نور و صدا و آب نامرئی کنند اما این پوشش جدید مبتواند بدون اختلال در یک میدان مغناطیسی شیئ را از دید آن پنهان کند که در پزشکی و صنایع نظامی کاربرد دارد.

منبع: مجله دانستنیها
 
بالا