گريه کنيد تا سالم بمانيد

amin

New Member
ارسال ها
312
لایک ها
515
امتیاز
0
#1
گريه کنيد تا سالم بمانيد



يکي از مهم ترين فعل و انفعالات زيستي و فيزيولوژيکي که به واسطه آيين هاي ايام محرم و صفر در انسان افزايش مي يابد، گريستن و اشک ريختن است.
مطالعات مختلف در سراسر جهان نشان مي دهد كه گريستن نقشي كليدي در حفظ سلامتي بدن دارد و محققان گريه كردن را به عنوان يكي از شيوه هاي درماني به افراد مبتلا به افسردگي توصيه مي كنند.
بررسي ها نشان مي دهد اشك هايي كه با احساسات در ارتباطند، داراي مقدار زيادي از بعضي پروتئين، منگنز، پتاسيم و هورمون هايي مانند پرولاكتين هستند.
منگنز يكي از مواد مغذي ضروري است كه وجود مقدار خيلي کم آن در بدن منجر به كاهش توانايي لخته شدن خون، كاهش كلسترول خون و مشكلات پوستي شود. اشک هاي احساسي مقدار منگنز بدن را کاهش مي دهند. اين ماد معدني روي خلق و خو تاثير مستقيم مي گذارد. غلظت منگنز اشک احساسي 30 برابر بيشتر از منگنز موجود در خون است.
گريستن باعث افزايش دفاع بدن در برابر تهديدهاي فيزيولوژيكي خواهد شد.

پتاسيم نيز روي عملکرد اعصاب و کنترل ماهيچه ها و فشار خون تاثير گذار است.
استرس مي تواند ترشح هورمون پرولاکتين را افزايش دهد که اين هورمون بر عملكرد سيستم ايمني بدن و ديگر قسمت ها تاثير گذار است.
افزايش هر يك از اين سه ماده در بدن مي تواند اختلالات متفاوت و پيچيده اي را ايجاد كند.
به گفته محققان از آن جايي که استرس مي تواند منجر به سكته قلبي و آسيب قسمت هاي خاصي از مغز شود، گريه كردن نقش حياتي را براي حفظ سلامت انسان ها ايفا مي كند.
تفاوت گريه در مردان و زنان


يکي از معيارها و متغيرهايي را که در تاثير گريستن بايد مورد توجه قرار داد تفاوت جنسيتي است. همه مي دانيم که معمولا زنان بيش از مردان گريه مي کنند. تحقيقات و بررسي هاي علمي نيز اين را نشان داده است زنان 4 تا 5 برابر بيشتر از مردان گريه مي کنند. براي شناخت اين تفاوت به نکات ذيل توجه کنيد:
- دختران و پسران تا قبل از بلوغ به يک ميزان گريه مي کنند، چرا که ترشح هورمون پرولاکتين که باعث تحريک توليد اشک مي شود، به يک ميزان در هر دو جنس توليد مي شود.
ـ پس از بلوغ ميزان ترشح پرولاکتين که در توليد و تناوب گريه موثر است، در زنان 60 درصد بيشتر از مردان مي شود.
- غدد اشکي مردان از لحاظ ساختاري متفاوت و کوچک تر از غدد اشکي زنان مي باشد.
شايد يکي از دلايل بيشتر گريه کردن زنان نيز همين مسئله باشد. مردان و زنان نمي توانند يکديگر را به خاطر چگونگي گريه کردن شان مورد سرزنش قرار دهند.
- يکي ديگر از علل بيشتر گريه کردن زنان باورهاي فرهنگي مي باشد که جامعه گريه کردن زنان را بيشتر مورد پذيرش قرار مي دهد.
- مردان آرام، بدون صدا و با اندکي اشک گريه مي کنند، طوري که معمولا کاسه چشم هاي آنها پُر از اشک مي شود، اما به ندرت اشک روي گونه هايشان سرازير مي گردد. اما زنان معمولا پر سر و صدا و با اشک هاي فراوان گريه مي کنند.
- مردان اغلب در نتيجه احساسات مثبت و زنان پس از درگيري و مشاجره با ديگران و يا در نتيجه احساس بي کفايتي گريه مي کنند.
متخصصان مغز و اعصاب و روانپزشكان نيز مي گويند 85 درصد خانم ها و 73 درصد آقايان پس از گريه كردن به احساس بهتري دست پيدا مي كنند.


بر اساس نتايج مطالعات جديد، گريستن باعث افزايش دفاع بدن در برابر تهديدهاي فيزيولوژيكي خواهد شد. براي اثبات اين نظريه محققان افزايش حساسيت پوست را در حين گريستن و بعد از آن و همچنين افزايش عمق تنفس در انسان را مثال مي زنند، زيرا اين دو فرايند از نشانه هاي سلامتي بدن به شمار مي روند.
در حال حاضر دانشمندان فراواني در سراسر جهان مشغول مطالعه بر روي اين پديده طبيعي هستند تا بتوانند دلايل علمي را براي درك منشا اصلي گريه، تاثيرات اجتماعي و شخصي گريستن و ارزش سلامتي آن به دست آورند. اين تلاش جهاني مي تواند عمل گريستن را كه اكثر جوامع آن را نشانه ضعف افراد مي دانند، به عملي مفيد و ضروري تبديل كند.






تبیان
 
بالا