Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428
در کتاب شیمی سال دوم دبیرستان نموداری امده بر حسب لگاریتم انرژی یونش و شماره الکترون خارج شده از اتم . با کمی دقت در می یابیم که سرعت افزایش انرژی یونش در ابتدای لایه دوم و انتهای لایه دوم متفاوت است !! در واقع شیب نمودار وقتی ما الکترون چهارم را خارج می کنیم بیش تر است از وقتی الکترون دهم را خارج می کنیم . حال سوال این است که علت چیست؟؟

لایک ها
206
پاسخ : یونیزاسیون منیزیم !

اول بگم که از این وضعی تو تاپیکهای زیست شده ناراحتم. حیف این آقا اردوان هی سوالهای خوب و متنوع می ذاره ولی کسی جواب نمیده!

ثانیا منظورتون الکترون دوم و دهم نیست؟

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

اول بگم که از این وضعی تو تاپیکهای زیست شده ناراحتم. حیف این آقا اردوان هی سوالهای خوب و متنوع می ذاره ولی کسی جواب نمیده!

ثانیا منظورتون الکترون دوم و دهم نیست؟
از لطف شما بسیار ممنون !!! خودم هم ناراحتم ولی خب چه کنم !!
نه !! منظورم الکترون چهارم و دهم است ..... سرعت افزایش این مقادیر نسبت به هم متفاوت است ! سرعت افزایش انرژی یونش هرچه به اخرین الکترونی می رسیم که در منیزیم می خواهیم جدا کنیم برسیم کاهش می یابد ! حالا سوال اینه که علت چیست ؟

لایک ها
206

والله دقیق نمیدونم!
ولی نظرم رو میدم.
فکر کنم چون منیزیم در برابر مثبت شدن مقاومت می کنه.
اول یه کم مثبته و هنوز الکترون داره و هر بار که می کنی الکترون رو افزایش داریم.
ولی در آخر مثلاً 9 بار مثبته و کلا انرژی زیادی لازمه تا کنده بشه.
به نظر خودم خیلی توجیه من در آوردی ضایعی بود!

دوستان لطف کنید نظر بدید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

لایک ها
226

من سوال شما رو متوجه نشدم,چون کتاب دبیرستان دم دستم نیست.یکم تو ضیح بدید

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

والله دقیق نمیدونم!
ولی نظرم رو میدم.
فکر کنم چون منیزیم در برابر مثبت شدن مقاومت می کنه.
اول یه کم مثبته و هنوز الکترون داره و هر بار که می کنی الکترون رو افزایش داریم.
ولی در آخر مثلاً 9 بار مثبته و کلا انرژی زیادی لازمه تا کنده بشه.
به نظر خودم خیلی توجیه من در آوردی ضایعی بود!

دوستان لطف کنید نظر بدید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
طبق این توضیح که باید دقیقا برعکس باشه ! یعنی شیب اون قسمت اول باید کم تر باشه و منطقیهم هست که این طور باشه !

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

اگر نموداری رسم کنیم برحسب لگاریتم انرژی یونش (y) و شماره الکترون خارج شده از منیزیم (x) نموداری به دست می اید (در صورتی که خط های منفصل را به هم وصل کنیم) که در ان دو جهش بزرگ به دلیل تغییر لایه ایجاد می شود . در بین این دوقسمت که الکترون ها از لایه دوم داریم خارج می کنیم سرعت افزایش انرژی یونش در ابتدای جداکردن از لایه دوم (الکترون 4) از انتهای لایه دوم (الکترون 8 ) بیش تر است . چرا ؟
این شیب در هنگام جداکردن الکترون اول و الکترون اخر (لایه سوم و اول به ترتیب) به طور مشهودتری تفاوت دارد (لایه سوم بیشتر) . چرا؟

mahallehm

New Member
لایک ها
487

انرژی هر الکترون با توجه به زیرلایه اش از این فرمول بدست میاد : (فرض مستقل از l)

که n شماره زیرلایه هست....طبق این فرمول به نظر من چون Z عدداتمی و ثابت هست ، تفاوت در زمانی بیشتره که زیرلایه ها عدد های کوچکی باشند...منظورتون همین بود؟
این فرمول رو نمیاره یکی بگه چجوری بزنم بیاره ؟!!
لینک فرمول http://latex.codecogs.com/gif.latex?2.18*10^-18*Z^2/n2

آخرین ویرایش توسط مدیر

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

انرژی هر الکترون با توجه به زیرلایه اش از این فرمول بدست میاد : (فرض مستقل از l)

که n شماره زیرلایه هست....طبق این فرمول به نظر شما چون Z عدداتمی و ثابت هست ، تفاوت در زمانی بیشتره که زیرلایه ها عدد های کوچکی باشند...منظورتون همین بود؟
میشه یکبار منظم فرمول را بنویسید یا یک لینک بدید !! هیچی نفهمیدم !!!

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

این فرمول کجا بوده ؟؟؟

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

یعنی چی الان مساوی این مقدار است !

mahallehm

New Member
لایک ها
487

ببینید این فرمول واسه سیستم های تک الکترونی درسته مثلا میشه واسه انرژی یونش سوم لیتیم استفاده کرد....این فرمول در ذهنم بود گفتم بگم که به هر حال تعمیم بدین به مسئله خودتون....به هر حال این بود در دانش اندک من....

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

ببینید این فرمول واسه سیستم های تک الکترونی درسته مثلا میشه واسه انرژی یونش سوم لیتیم استفاده کرد....این فرمول در ذهنم بود گفتم بگم که به هر حال تعمیم بدین به مسئله خودتون....به هر حال این بود در دانش اندک من....
نه !! من از لحاظ فرمولی زیاد مد نظرم نبود ! بیش تر علت این موضوع را می دانم ! اما ممنون که نظرتون را نوشتید !:)
فکر کنم نتونستم سوالم را هنوز بیان کنم :(

mahallehm

New Member
لایک ها
487

نه !! من از لحاظ فرمولی زیاد مد نظرم نبود ! بیش تر علت این موضوع را می دانم ! اما ممنون که نظرتون را نوشتید !:)
فکر کنم نتونستم سوالم را هنوز بیان کنم :(
سوال شما رو متوجهم....شاید مربوط بشه به این که در زیرلایه های نزدیک هسته برهمکنش بین الکترون ها بیشتره و با جدا شدن الکترون یا الکترون های بعدی با اختلاف انرژی یونش بیشتری همراه باشه....بازم بد گفتم.....

Masoud-s

New Member
لایک ها
1,171

اردوان يه توصيه برادرانه هر چند در حد توصيه كردن نيستم....ديگه كنكور رو هم با اين همه ريز بيني و سوالي نخون مثل المپ....اين شيوه درس خوندن تو المپ هم ديگه زياد جواب نميده متاسفانه چه برسه كنكور...گر چه بي شك روش تو بهترين روش ممكنه و باااايييد اينطوري بود اما تو يه كشور جهان سوم كه جو فقط رقابتيه و هركي بيشتر حفظ كنه نتيجه ميگيره جواب نميده و استعداد هايي مثل تو و المپيادي هايي كه شيوه ي مطالشونو عوض نميكنن ميسوزن متاسفانه....

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

سوال شما رو متوجهم....شاید مربوط بشه به این که در زیرلایه های نزدیک هسته برهمکنش بین الکترون ها بیشتره و با جدا شدن الکترون یا الکترون های بعدی با اختلاف انرژی یونش بیشتری همراه باشه....بازم بد گفتم.....
خب دقیقا در این صورت باید شیب الکترون 10 از 4 بیش تر بود !! دقیقا برعکسه الان !!!!

mahallehm

New Member
لایک ها
487

خب دقیقا در این صورت باید شیب الکترون 10 از 4 بیش تر بود !! دقیقا برعکسه الان !!!!
شاید خوب برعکس بوده:21:..........الان هرچی جواب داده بشه شاید در حد کارشناسی شیمی باشه و همانطور که مسعود گفت فعلا نه به درد این دنیاتون میخوره نه آخرت(به قول یکی:123:)

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

شاید خوب برعکس بوده:21:..........الان هرچی جواب داده بشه شاید در حد کارشناسی شیمی باشه و همانطور که مسعود گفت فعلا نه به درد این دنیاتون میخوره نه آخرت(به قول یکی:123:)
شما نگران سطحش نباش !! یا به جواب می رسه یا نه دیگه !! حرف مسعود را هم 100 که نه 120 درصد قبول دارم . چون خودم الان دارم با چشمای خودم می بینم چه اتفاقی داره رخ می ده ...... سعی می کنم این یه سال را عوض شم ! (حالا بحث را سر این ها نکنید (اگه می خواهید تو پروفایل خودم بیایید))

لایک ها
206

شما نگران سطحش نباش !! یا به جواب می رسه یا نه دیگه !! حرف مسعود را هم 100 که نه 120 درصد قبول دارم . چون خودم الان دارم با چشمای خودم می بینم چه اتفاقی داره رخ می ده ...... سعی می کنم این یه سال را عوض شم ! (حالا بحث را سر این ها نکنید (اگه می خواهید تو پروفایل خودم بیایید))
اون فرمول mahallehm گفت برای لایه ها حساب میشه.
ولی فکر کنم منظور Ardavan اینه که شیب خط نمودار(مشتق نمودار) حالت کاهشی داره، درست میگم؟ سوال همینه؟
بعد ما می خواهیم انرژی یونش رو برای الکترونهای مختلف در حالتهای مختلف در یک اتم با عدد اتمی 12 حساب کنیم. که بعید می دونم این فرمول به کارمون بیاد.

mahallehm

New Member
لایک ها
487

ولی فکر کنم منظور Ardavan اینه که شیب خط نمودار(مشتق نمودار) حالت کاهشی داره، درست میگم؟ سوال همینه؟
بعد ما می خواهیم انرژی یونش رو برای الکترونهای مختلف در حالتهای مختلف در یک اتم با عدد اتمی 12 حساب کنیم. که بعید می دونم این فرمول به کارمون بیاد.
ایشون میگه که چرا در زیرلایه های دور از هسته تفاوت انرژی های یونش (مربوط به یک زیرلایه) از تفاوت اون در زیرلایه های نزدیک به هسته بیشتره...البته منظور نسبی هست و شیب نمودار...فرمول رو هم درست میگی به درد نمیخوره....چون هم فقط به سیستم های تک الکترونی مربوطه و برهمکنش الکترون ها که فکر کنم یکی از دلایل سوال Ardavan هست در فرمول در نظر گرفته نمیشه...

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

ایشون میگه که چرا در زیرلایه های دور از هسته تفاوت انرژی های یونش (مربوط به یک زیرلایه) از تفاوت اون در زیرلایه های نزدیک به هسته بیشتره...البته منظور نسبی هست و شیب نمودار...فرمول رو هم درست میگی به درد نمیخوره....چون هم فقط به سیستم های تک الکترونی مربوطه و برهمکنش الکترون ها که فکر کنم یکی از دلایل سوال Ardavan هست در فرمول در نظر گرفته نمیشه...
بله تقریبا (شیب نمودار البته با مشتق یکم فرق داره !!) ..... سوال را شما متوجه شده اید !!

بالا