یک سوال از آینه ها

لایک ها
3,082
ثابت کنید برای آن که شخصی بتواند تمام قد خود را در آینه ببیند حداقل طول آینه باید نصف طول شخص باشد و به فاصله بین شخص و آینه به هیچ عنوان بستگی ندارد...

دقت کنید که این سوال دو بخش دارد...

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
3,082
پاسخ : یک سوال از آینه ها

دوستان لطفا به این سوال پاسخ بدین... خودم تا یه جاهاییش رفتم ولی کامل حل نکردم.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

تصویر جسم در آینه رو بدست بیار ... بعد از دو سر تصویر به چشم متصل کن ... یه تالس بزن ...

Golnaz

New Member
لایک ها
784

دلیل این که فاصله تاثیر گذار نیست اینه که اولا فاصله ی چشم همون فاصله ی شخصه و p=q اگر شکل رسم کنیم با تشابه مثلثات نسبت طول آینه به طول قد برابر نسبت p به p+q=2q ...
بد توضیح دادم ؟

mahan askary

New Member
لایک ها
481

با توجه به روابط میدان دید ( طول میدان دید و مساحت میدان دید) زمانی که شخصی در مقابل آینه تخت ایستاده و خود را در آینه تخت میبیند فاصله ناظر تا دیوار پشت سرش 0 است در نتیجه داریم: حداکثر طولی که از بدن خود میبینیم 2 برابر طول آینه و حداکثر مساحتی که از بدن خود میتوانیم در آینه تخت ببینیم 4 برابر مساحت آینه است.
اگه خواستی همه ی روابط و فرمول هاشو که توی یک صفحه نوشتم با شکلش براتون scan کنم.

only physics

New Member
لایک ها
2,386

خب جواب اين سوال نياز به دونستن رابطه ي تالس داره...

طبق قضيه ي تالس،در دو مثلث مشابه،نسبت ارتفاع ها با نسبت قاعده ها برابره(براي مشاهده ي تصوير به آدرس زير بريد)

http://uploadtak.com/images/h5141_untitled.bmp

حالا رابطه ي تالس رو براي دو مثلث متشابه درتصوير مينويسيم:

ميدونيم كه فاصله ي تصويرتاجسم،دوبرابر فاصله ي تصوير تا آينه اس به عبارتي:

حالا طبق قضيه ي تالس:

تا اينجاثابت شدكه طول آينه نصف طول جسمه(البته وقتي قضيه ي تالس روكامل ياد بگيريد بااستفاده از ميدان ديد هم ميتونيد به جواب برسيد)

و امابراي قسمت دوم:

ديديم كه همواره فاصله ي جسم تاتصوير،دوبرابر فاصله ي جسم تا آينه اس و h دررابطه ساده ميشه و درنهايت، نسبت يك دوم باقي ميمونه.
پس تغييرفاصله،هيچ تاثيري برحل مسئله نداره.

اگرجايي براتون مبهم هست بگيد،من درخدمتم.
موفق باشيد

بالا