mt777

Member
لایک ها
17
سلام دوستان خواهشمندم کسایی که فیزیکشون خوبه این سوال منو پاسخ بدن!ا
میدونیم در مدار،داخل سیم ی میدان الکتریکی از قطب مثبت به منفیه! از طرفی میدونیم هر چه به سمت خطوط میدان پیش میریم پتانسیل کم میشه پس چرا میگیم تمام نقاط سیم پتانسیل برابری دارند؟(مدار ما متشکل از یک باتری و ی قطعه سیمه که قطب مثبت و منفی باتری رو بهم وصل میکنه)

sohrab.rz

New Member
لایک ها
49
پاسخ : یک سوال از الکتریسیته ساکن

سوالی که شما کردید الکتریسته جاری هست! وقتی ساکن در نظر گرفته میشه ک جریانی نداشته باشیم! وقتی جریانی نداریم ک اختلاف پتانسیل نداشته باشیم! وقتی اختلاف پتانسیل نداشته باشیم باتریتون دشارژ شده...اول ذهنیتتون رو درست کنید!
برابر بودن اختلاف پتانسیل دو سر سیم هم به این خاطره ک مقاومتی در برابر جریان نداره... شما فصل جریان رو اگر مطالعه کنید تا مشکلتون برطرف شه

mt777

Member
لایک ها
17

فرمایش شما درست،اما من نگفتم چرا پتانسیل در تمام نقاط ثابته ، با اصولی که استفاده کردم بگو چرا با این حال میگیم(یعنی بگو کجای حرف من اشتباهه!) پتانسیل تمام نقاط سیم با هم برابرند؟
سوالمو شفاف تر میگم:
دو اصل:1-
میدونیم در مدار،داخل سیم ی میدان الکتریکی از قطب مثبت به منفیه!با این که مشکلی ندارید؟!
2-
میدونیم هر چه به سمت خطوط میدان پیش میریم پتانسیل کم میشه!با اینم مشکل نداریم!
خب پس با این وجود طبق استدلال استنتاجی باید نتیجه بگیریم که هرچه به سمت قطب منفی میریم پتانسیل کم میشه اما ظاهرا این طور نیست و ما میگیم که پتانسیل تمام نقاط سیم برابره!
حالا خواهشا ی جواب قانع کننده بدید!

sohrab.rz

New Member
لایک ها
49

فرمایش شما درست،اما من نگفتم چرا پتانسیل در تمام نقاط ثابته ، با اصولی که استفاده کردم بگو چرا با این حال میگیم(یعنی بگو کجای حرف من اشتباهه!) پتانسیل تمام نقاط سیم با هم برابرند؟
سوالمو شفاف تر میگم:
میدونیم در مدار،داخل سیم ی میدان الکتریکی از قطب مثبت به منفیه!با این که مشکلی ندارید؟!
2-
میدونیم هر چه به سمت خطوط میدان پیش میریم پتانسیل کم میشه!با اینم مشکل نداریم!
خب پس با این وجود طبق استدلال استنتاجی باید نتیجه بگیریم که هرچه به سمت قطب منفی میریم پتانسیل کم میشه اما ظاهرا این طور نیست و ما میگیم که پتانسیل تمام نقاط سیم برابره!
من گفتم ک برین الکتریسیته جاری رو بخونید ! گوش نمیدین ب حرفم همین میشه دیگه !
ما تو رسانا ها چگالی جریانی ک رد میشه از یک جسم رو متناسب میدونیم با نیرویی ک بهش وارد میشه !
مشخصه دیگه ی میزان بار هست باید ی نیرویی بهشون وارد بشه تا حرکت کنن !
اما برای تبدیل شدن این تناسب به تساوی یک ضریبی وارد میشه به اسم رسانندگی
حالا با آزمایشات فهمیدیم که اون ضریب رسانندگی برای موادی مثل مس ! بی نهایته ! ینی خیلی رسانا تشریف دارن !
پس من رابطه ای ک توضیح دادم اینجوری مینویسم
که J چگالی جریان هست
هم ضریب رسانندگی E هم میدانی هست که باید ایجاد کنیم تا بار حرکت کنه
حالا ....
و میدونیم که
, وخیلی راحت و با اطمینان نتیجه میگیریم که

ااااا میدان صفر شد !!!!!!!! پس اختلاف پتانسیلی هم نداریم ! :3:

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

ما در شرایطی میتونیم بگیم که دو سر یک سیم هم پتانسیل اند که اون سیم سیم ایده آل فرض بشه (در تمام فیزیک دبیرساتن و کنکور همینطوره) و میرایی داخلش که نتیجه ی محض مقاومت دالخی سیم و اختلاف پتانسیل درونی اش هست صفر در نظر گرفته بشه .... این موضوعم هیچ ربطی به الکتریسیته ساکن نداره

در عمل (آزمایشگاه) همینطوره ، اما ما اینو تو تئوری هامون در نظر نمیگیریم (در فرکانس های کاری ما مقدار ناچیزی داره)
بحث رو ایده آلیش نکنید ! بحث چیز دیگه است.
وقتی داریم سیم رو با یه مقاومت بررسی میکنیم ، عملا با یه تقریب خوبی توی سیم ، پتانسیله ثابته توی دو نقطه از سیم.
مشکل جای دیگه است که عرض میکنم.
سوالمو شفاف تر میگم:
2- میدونیم هر چه به سمت خطوط میدان پیش میریم پتانسیل کم میشه!با اینم مشکل نداریم!
به نظرم بیشتر به این فکر کنید که سیم یه رساناست و میدان داخل رسانا صفره و خطوطی داخلش نیستو این صحبتا ;)
شاید به یه نتیجه ای رسیدید.

sohrab.rz

New Member
لایک ها
49

بحث رو ایده آلیش نکنید ! بحث چیز دیگه است.
وقتی داریم سیم رو با یه مقاومت بررسی میکنیم ، عملا با یه تقریب خوبی توی سیم ، پتانسیله ثابته توی دو نقطه از سیم.
مشکل جای دیگه است که عرض میکنم.

به نظرم بیشتر به این فکر کنید که سیم یه رساناست و میدان داخل رسانا صفره و خطوطی داخلش نیستو این صحبتا ;)
شاید به یه نتیجه ای رسیدید.
ب نظرم کلا وقتی از جریان حرف میزنید الکترو استاتیک رو بیخیال شین...

HOSSIENBA

New Member
لایک ها
23

V/r=i وی = اختلاف پتانسیل دو سر طولی از سیم >> r=مقاومت همون طول از سیم
حالا توی این مورد ایده آل فرض شدن
پس r=0
حالا اختلاف پتانسیلی هم نمیشه موجود باشه چون در غیر این صورت جریان بینهایت میشه!

مثل طناب >>طناب چون جرمش صفره توی هر قطعه ای اش نیرو ثابته t
اون جا برای تعیین سرعت و شتاب طناب کاری نمیتونیم کنیم جز اینکه بگیم سرعت وشتابش برابر جسم های متصله!(طناب کشیده)
اینجا هم جریان میاد یه دفعه به ناحیه ی بی مقاومت میرسه ... حالا قانون v/r=i چیزی نمیده که پس باید طبق قانون کیرشهف عمل بشه و بگیم همون جریان توی سیم ادامه پیدا میکنه!

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

V/r=i وی = اختلاف پتانسیل دو سر طولی از سیم >> r=مقاومت همون طول از سیم
حالا توی این مورد ایده آل فرض شدن
پس r=0
حالا اختلاف پتانسیلی هم نمیشه موجود باشه چون در غیر این صورت جریان بینهایت میشه!

مثل طناب >>طناب چون جرمش صفره توی هر قطعه ای اش نیرو ثابته t
اون جا برای تعیین سرعت و شتاب طناب کاری نمیتونیم کنیم جز اینکه بگیم سرعت وشتابش برابر جسم های متصله!(طناب کشیده)
اینجا هم جریان میاد یه دفعه به ناحیه ی بی مقاومت میرسه ... حالا قانون v/r=i چیزی نمیده که پس باید طبق قانون کیرشهف عمل بشه و بگیم همون جریان توی سیم ادامه پیدا میکنه!
حسین جان بحث سر اونش نیست به نظرم. یعنی سر ایده آل بودن یا نبودن.
حتی اگه همه چی ایده آل نباشه ، اختلاف پتانسیلی که با رفتن تو جهت جریان به دست میاد ، به خاطر جلو رفتن در خطوط میدان نیست ! به خاطر مقاومت کم سیمه.
سوال این دوستمون هیچ ربطی به اینا نداره. میگه چرا توی سیم ، با جلو رفتن در جهت میدان الکتریکی ، اختلاف پتانسیل نداریم؟!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

ب نظرم کلا وقتی از جریان حرف میزنید الکترو استاتیک رو بیخیال شین...
شما وقتی حرف از خازن میزنید ، الکترواستاتیک صحبت میکنید یا الکترودینامیک؟
این حرف کاملا غلطی هست که وقتی از یه بخش علم صحبت میشه بقیه اش رو باید بیخیال شد !
به نظرم حتی حد و مرزی نمیشه بین ریاضی و فیزیک ، یا حتی ( متاسفانه :4: ) فیزیک و شیمی قائل شد!
چه برسه به دو بخش به هم چسبیده از الکتریسیته !
قبول دارم دیدگاه ها توی این دو بخش تا حدی متفاوتن اما نه دیگه اینجوری که کلا بیخیال این بخش و اون بخش شیم !
( معلم شیمی ما اگه این حرفو ازتون میشنید ، احتمالا تا الآن به 257 قسمت نامساوی تقسیمتون کرده بود :4: )

sohrab.rz

New Member
لایک ها
49

حتی اگه همه چی ایده آل نباشه ، اختلاف پتانسیلی که با رفتن تو جهت جریان به دست میاد ، به خاطر جلو رفتن در خطوط میدان نیست ! به خاطر مقاومت کم سیمه.
سوال این دوستمون هیچ ربطی به اینا نداره. میگه چرا توی سیم ، با جلو رفتن در جهت میدان الکتریکی ، اختلاف پتانسیل نداریم؟!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

شما وقتی حرف از خازن میزنید ، الکترواستاتیک صحبت میکنید یا الکترودینامیک؟
این حرف کاملا غلطی هست که وقتی از یه بخش علم صحبت میشه بقیه اش رو باید بیخیال شد !
به نظرم حتی حد و مرزی نمیشه بین ریاضی و فیزیک ، یا حتی ( متاسفانه :4: ) فیزیک و شیمی قائل شد!
چه برسه به دو بخش به هم چسبیده از الکتریسیته !
قبول دارم دیدگاه ها توی این دو بخش تا حدی متفاوتن اما نه دیگه اینجوری که کلا بیخیال این بخش و اون بخش شیم !
( معلم شیمی ما اگه این حرفو ازتون میشنید ، احتمالا تا الآن به 257 قسمت نامساوی تقسیمتون کرده بود :4: )
من نگفتم علوم بهم مرتبت نیستن... شیمی هم ک جاهای ب درد بخورشو از رو فیزیک نوشتن بقیشم یچی جور کردن ک بشه اسم دیگه بذاری روش... این از شیمی!
و حالا حرف من! من منظورم دید بود! مثلا وقتی داریم به یک مسائله مکانیک از دید تکانه نگاه میکنیم خیلی جالب نیست ک موازی با اون از نیرو هم استفاده کنیم... گیج کننده بشه شاید... حالا این مثال بود...
میخواستم بگم تا راه راحت تر هست... چرا سختش کنیم..

mt777

Member
لایک ها
17

ممنون تا ی حدودی جواب قانع کننده ای دادید،ولی سوال دیگه اینه که ،شما میگید میدان داخل سیم صفر و بار به سبب اینکه سیم مقاومتی نداره جریان پیدا میکنه!خب ما خوندیم عامل جریان الکتریکی اختلاف پتانسیل بین دو نقطه است با این فرمایش شما یعنی عامل دیگری در انتقار بار تاثیر گذاره و اونم ناچیزبودن مقاومته؟!؟! یعنی طور دیگه از فرمایش شما نتیجه بگیرم:با این چیزی که شما گفتید یعنی داخل سیم میدان وجود نداره و اختلاف پتانسیل صفر است پس دیگه چه نیازی هست ما با گذاشتن مولد داخل مدار اختلاف پتانسیل ایجاد کنیم تا بارها به حرکت دربیان،خب خودشون دارن کاری رو که ما میخوایم یعنی انتقال از یک نقطه سیم به نقطه دیگه رو انجام میدن پس قرار دادن مولد به چه معناست؟!
دوستان ببخشید دارم اعصابتونو خورد میکنما!حتما با خودتون میگید این دیگه چه سوال چرتیه!

sohrab.rz

New Member
لایک ها
49

ممنون تا ی حدودی جواب قانع کننده ای دادید،ولی سوال دیگه اینه که ،شما میگید میدان داخل سیم صفر و بار به سبب اینکه سیم مقاومتی نداره جریان پیدا میکنه!خب ما خوندیم عامل جریان الکتریکی اختلاف پتانسیل بین دو نقطه است با این فرمایش شما یعنی عامل دیگری در انتقار بار تاثیر گذاره و اونم ناچیزبودن مقاومته؟!؟! یعنی طور دیگه از فرمایش شما نتیجه بگیرم:با این چیزی که شما گفتید یعنی داخل سیم میدان وجود نداره و اختلاف پتانسیل صفر است پس دیگه چه نیازی هست ما با گذاشتن مولد داخل مدار اختلاف پتانسیل ایجاد کنیم تا بارها به حرکت دربیان،خب خودشون دارن کاری رو که ما میخوایم یعنی انتقال از یک نقطه سیم به نقطه دیگه رو انجام میدن پس قرار دادن مولد به چه معناست؟!
دوستان ببخشید دارم اعصابتونو خورد میکنما!حتما با خودتون میگید این دیگه چه سوال چرتیه!
شما اصلاا خوندید پست منو؟
یک عدد تقسیم بر بی نهایت خوده صفر نیست ولی با تقریب خوبی میشه بگی صفره ... یه عددیه نزدیک ب صفر خیلی خیلی نزدیک ب صفر... شارش بار توی سیم مثله ی فضایی هست که هیچ گونه نیرویی توش نیست... شما توی این فضا ی نیروی خیلی خیلی خیلی کوچیک بدید ب جسم .. یک سرعت اولیه میگیره وتا هروقت ک توی اون محیط باشه با همون سرعت ب حرکت ادامه میده... وقتی میدان توی یک سیم ب سمت صفر میل کنه میشه همون حرف الکترو استاتیک شما ... از ضرب میدان در طول سیم اختلاف پتانسیل دو سرش ب دست میاد.. شما برای درک بهتر این موضوع با استفاده از تخمین بگید که تا چه طول سیم این اختلااف پتانسیلو میشه صفر در نظر گرفت...

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

ببین توی یه سیم ، بار ها دارن انتقال پیدا میکنن. منتهی نا منظم جوری که اثرشون در مجموع صفر میشه.
حالا اگه شما میخوای بار ها از اونجایی که شما میخوای برن ، میای دو سر سیم ، اختلاف پتانسیل ایجاد میکنی.
حالا چون قراره داخل سیم هم پتانسیل بمونه ، سریع بارهارو جا به جا میکنه تو اون مسیری که تو میخوای.

بالا