یک سوال استدلالی در مورد کربنیک انیدراز

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428
از داروهایی که برای درمان صرع استفاده می شود ، می توان به مهارکننده های کربنیک انیدراز اشاره کرد. به نظر شما مکانیسم عمل آن ها چگونه است؟
(از آن چه که در تاپیک های دیگر بر می آید این است که غالب دوستان فهمیده اند که برای موفقیت در المپیاد مهم تر از خواندن زیاد توانایی استدلال است. اما ظاهرا در عمل می بینیم که خیلی ها حتی پس از دیدن تاپیک در مورد آن حتی یک نظر (که حتی ممکن است به جواب نزدیک باشد) نمی دهند. کمی روی این سوال و سوالات دیگر فکر کنید.....
موفق باشیم!!!!

Masoud-s

New Member
لایک ها
1,171
پاسخ : یک سوال استدلالی در مورد کربنیک انیدراز

جایی نخوندم ولی احتمالا ، هاش مثبت یا کانال های سدیم رو باز میکنه یا هم انتقال سیناپسی رو سریع میکنه یا هم هر دو( انتقال سیناپسی رو یه مقاله دیدم عنوانش اثر هاش مثبت روی انتقال سیناپسی بود ولی دانلود نشد به اون خاطر مطمئن نیستم)
البته به چیزی هم درباره پمپ سدیم پتاسیم به ذهنم میرسه که حالا بعدا میگم

geniusnavid

New Member
لایک ها
84

فک کنم باعث تجمع دی اکسید کربن در مغز میشه که یه خاصیت ضد صرعی ایجاد میکنه.الان یکم سرچیدم دیدم اسم داروشم acetazolamide هست این هم یه لینک برا مکانیسم عملش و نقشش تو صرع موفق باشین.
acetazolamide

Masoud-s

New Member
لایک ها
1,171

الان به یه چیزی رسیدم: درباره تاثیر هاش مثبت رو انتقال سیناپسی نمیشه قاطع نظر داد چون دی اکسید کربن هم روی سیناپس تاثیر میذاره و از نوع تاثیرش اطلاع چندانی در دست نیست

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

جایی نخوندم ولی احتمالا ، هاش مثبت یا کانال های سدیم رو باز میکنه یا هم انتقال سیناپسی رو سریع میکنه یا هم هر دو( انتقال سیناپسی رو یه مقاله دیدم عنوانش اثر هاش مثبت روی انتقال سیناپسی بود ولی دانلود نشد به اون خاطر مطمئن نیستم)
البته به چیزی هم درباره پمپ سدیم پتاسیم به ذهنم میرسه که حالا بعدا میگم
انتقال سیناپسی سریع بشه یا کانال سدیم باز بشه که باعث تشدید صرع می شود!!
(اگر abstract مربوط به آن یا سایت مربوط به مقاله را بگذاری ممنون می شوم)

Masoud-s

New Member
لایک ها
1,171

انتقال سیناپسی سریع بشه یا کانال سدیم باز بشه که باعث تشدید صرع می شود!!
(اگر abstract مربوط به آن یا سایت مربوط به مقاله را بگذاری ممنون می شوم)
دوست من این اثراتی رو که گفتم h[sup]+[/sup]میذاره و با استفاده از مهارکننده کربونیک انیدراز h[sup]+[/sup]کم میشه و اثرات معکوس میشن.....این مقاله رو الان ندیدم که دقیقا نمیدونم کجا بود ولی اگه پیداش کردم چشم

Masoud-s

New Member
لایک ها
1,171

البته من که گفتم چون سوال استدلالیه فقط استدلال کردم و مطمئن نیستم به هیچ وجه...فقط در حد یک نظره که باید تحقیق کنم ببینم تا چه قدر درسته

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

فک کنم باعث تجمع دی اکسید کربن در مغز میشه که یه خاصیت ضد صرعی ایجاد میکنه.الان یکم سرچیدم دیدم اسم داروشم acetazolamide هست این هم یه لینک برا مکانیسم عملش و نقشش تو صرع موفق باشین.
acetazolamide
در مورد مکانیسم عملش بر روی صرع ویکی پدیا چیزی ننوشته است.بعدم چرا تجمع co2 خاصیت ضد صرع دارد؟

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

دوست من این اثراتی رو که گفتم h[SUP]+[/SUP]میذاره و با استفاده از مهارکننده کربونیک انیدراز h[SUP]+[/SUP]کم میشه و اثرات معکوس میشن.....این مقاله رو الان ندیدم که دقیقا نمیدونم کجا بود ولی اگه پیداش کردم چشم
راست می گی ...حواسم اصلا نبود...

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

co2 اثر مهاری روی انتقال سیناپسی دارد .
Extracellular acidosis and high levels of carbon... [Hippocampus. 1998] - PubMed - NCBI
پس شاید این گونه می توان نتیجه گیری کرد که در اثر تجمع co2 انتقال پتانسیل عمل با مشکل مواجه می شود. اما من هم هنوز در مورد اثر ph و یون هیدروژن بر کانال ها کاملا مطمئن نیستم.

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

آن طور که در مقالات نوشته شده co2 و h+ هر دو اثر مهاری بسیار ضعیفی دارند (پس علت مربوط به آن ها به طور مستقیم نیست). ظاهرا جواب را پیدا کرده ام اما دوستان علاقه مند به شنیدن جواب نیستند....
Influence of an extracellular acidosis on exc... [J Neurosci Res. 2000] - PubMed - NCBI

amideoxy

New Member
لایک ها
400

بسم الله....

منم مثل بقیه دوستان میگم با مهارش phمیره بالا...و تو ی صرع هم یکی از مشکل ها تجمع یون هیدروژن و کاهشph هست

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

بسم الله....

منم مثل بقیه دوستان میگم با مهارش phمیره بالا...و تو ی صرع هم یکی از مشکل ها تجمع یون هیدروژن و کاهشph هست
نه توی صرع اسیدوز رخ می ده نه اسیدوز نقشی در انتقال سیناپسی به طور محسوس دارد (مقاله های قبلی را نگاه کنید)

amideoxy

New Member
لایک ها
400

بله درست میفرمایید بنده اشتباه کردم

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

خب وقتي داروي ضد صرع انزيم كرنيك انهيدراز را مختل مي كند بنابراين ديگه دي اكسيد كربن در اب حل نمي شود تا بي كربنات ويون هيدروژن را توليد كن پس در اثر مهار انزيم كربنيك انهيدراز باعث تجمع كربن دي اكسيد در بدن مي شود و ميزان يون هيدروژن را در بدن كم مي كند !
خب پس نتيجه مي گيريم كه در بيماري صرع ما با كاهش كربن دي اكسيد و افزايش هيدروژن مواجه هستيم .
خب يك پيشنهاد براي انهايي كه صرع دارند : مي توانند از يك كيسه (حالا جنسش مهم نيست ترجيحا پلاستيك ;)) استفاده كنند به طوري كه اون كيسه ي نايلوني يا پاكت را در مقابل صورت شون بگيرند و در ان تنفس كنند تا ميزان دي اكسيد كربن بيشتري دفع نكنند دقيقا مثل افرادي كه دراثر استرس دچار الكاروز تنفسي مي شوند .

بالا