یک سوال ساده گرما !

Golnaz

New Member
لایک ها
784
یه تست توی خوشخوان هست که می گه : به مقداری یخ صفر درجه ، میزانی نمک با همون دما اضافه می کنیم چه اتفاقی رخ می ده ؟

پاسخ درست ( طبق جواب خودش ) اینه که یخ ذوب می شه و دمای مجموعه پایین میاد ؛ علت ذوب یخ اینه که دمای انجماد با اضافه کردن ناخالصی پایین میاد اما علت این که دمای مجموعه میاد پایین چیه ؟؟؟

manehsan

New Member
لایک ها
701
پاسخ : یک سوال ساده گرما !

به نظرتون حل شدن نمک در آب گرماگیره یا گرماده!

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

حتما گرماگیره که دما پایین میاد دیگه!:39:

moham_mad

New Member
لایک ها
33

یه تست توی خوشخوان هست که می گه : به مقداری یخ صفر درجه ، میزانی نمک با همون دما اضافه می کنیم چه اتفاقی رخ می ده ؟

پاسخ درست ( طبق جواب خودش ) اینه که یخ ذوب می شه و دمای مجموعه پایین میاد ؛ علت ذوب یخ اینه که دمای انجماد با اضافه کردن ناخالصی پایین میاد اما علت این که دمای مجموعه میاد پایین چیه ؟؟؟
چون یخ ذوب میشه و ذوب شدن یخ گرماگیره از مجموعه گرما میگیره و دمای مجموعه پایین میاد

Golnaz

New Member
لایک ها
784

چون یخ ذوب میشه و ذوب شدن یخ گرماگیره از مجموعه گرما میگیره و دمای مجموعه پایین میاد
من درک نمی کنم ! یخ ما همچنان تو دمای صفر درجه قرار داره ! فقط علت مذاب بودنش در همین دما اینه که اگه قبلا توی صفر درجه منجمد می شده ، حالا توی منفی n درجه منجمد می شه چون ناخالصی اضافه کردیم ؛ اما دمای اصلیمون فرقی نکرده !

لایک ها
282

وقتی به یخ ناخالصی اضافه می کنیم نقطهذوب کاهش پیدا می کنه حالا وضعیتی که داریم اینه که ما یه یخ داریم با دمای صفر درجه حالا یه سوال تاحال دیدی بیخ با دمای 5 درجه داشته باشیم(واسه آب خالص که نقطه ذوبش صفره میگم)پس حالا یخ ناخالصمون لازم داره که یه تغییراتی ایجاد کنه تا دما رو به دمایی کمتر برسونه بنابر این شروع به آب شدن میکنه تا مقداری گرما بگیره بعد با پایین اومدن دما اون گرمایی که گرفته رو پس میده این در واقع یعنی نه خوانی اومده نه خوانی رفته و دما کم شده

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

من درک نمی کنم ! یخ ما همچنان تو دمای صفر درجه قرار داره ! فقط علت مذاب بودنش در همین دما اینه که اگه قبلا توی صفر درجه منجمد می شده ، حالا توی منفی n درجه منجمد می شه چون ناخالصی اضافه کردیم ؛ اما دمای اصلیمون فرقی نکرده !
انرژی درونی اون بالاتر میره. یعنی قبلا به حالت جامد بوده و ذره‌های تشکیل دهنده‌اش انرژی جنبشی کمی داشتند. اما با ذوب شدن، مقداری از انرژی محیط را می‌گیرد و انرژی درونی ذره‌های یخ زیاد می‌شود

manehsan

New Member
لایک ها
701

خب در کل فکر کنم دلیل این باشه که انحلال نمک گرماگیر است و ربطی به این که
نقطه ذوب تغییر می کند ندارد چون نقطه ذوب تغییر می کند ولی علت آن همان حل شدن نمک در آب است.

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

منم با شما موافقم.... البته بقیه هم میتونه درست باشه ولی اولین چیزی که به فکر منم رسید همین بود....

بالا