ph منفی یا بزرگتر از 14

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام یک سری اطلاعات در رابطه با ph منفی دارم که کافی نیست وظاهرا تو همه ی کتاب ها پیدا نمیشه اگر در این مورد اطلاعاتی دارید لطفا به من هم کمک کنید :?:

FMIcho_2009

New Member
لایک ها
4
لطفا اطلاعاتی که خودت داری روبذار اگه تونستیم تکمیل اش میکنیم :)

najafi2020

New Member
لایک ها
195
همون طور که می دانیم زمانی غلظت را به جای فعالیت یک گونه به کار می بریم که محلول مورد نظر رقیق باشد. و طبق گفته همیشگی کتب مختلف مبنا تعریف ph محلول 1M سود(NaOH ) به عنوان قلیایی ترین محلول و همچنین محلول 1M هیدروکلریک اسید است. و اگر محلول یک باز یا اسید قوی از یک مولار بیشتر باشد دیگر غلظت را نمی توان به جای فعالیت یون به کار برد. در کتاب مبتکران در فصل اسید ها وباز ها ذکر شده که ph منفی نیز تعریف می شود. وقتی از معلم شیمی ام پرسیدم او پس از مراجعه به کتاب های خود گفت در چند کتاب مرجع ph منفی نیز گزارش شده است و در کتاب دیگری (از کتاب اطلاعی ندارم ولی معلم من قابل اطمینان است) گفته شده ph منفی یا بزرگتر از 14 جنبه ی نظری دارد.

من فکر می کنم ph منفی در عمل هم امکان پذیر است.
نظر شما چیست؟ :)

mshf

New Member
لایک ها
10
نه منم در سال کنکور پرسیدم پهاش منفی وجود نداره چون وقتی غلظت زیاد بشه فعالیت یون کم میشه و این در سطح دانشگاهی در فرمول پهاش تاثیر داره فکر میکنم به جفت یون ها برمیگرده یعنی هر چه غلظت بیشتر تفکیک کمتر میشه و پهاش هم کمتر میشه

najafi2020

New Member
لایک ها
195
غلیظ ترین محلول هیدروکلریک اسید 12m است که میشه حدود 37% w/w . هرچی باشه درسته که فعالیت یون هیدرونیم را به 12 نمیرسونه ولی حداقل فکر کنم از 1 بیشتر کنه. :?:

najafi2020

New Member
لایک ها
195
ما امسال تازه برای مدرسه با پیگیری فراوان یه آزمایشگاه ساختیم و هنوز ph سنج ما نرسیده . نمی دنم اگر الکترودشو تو محلول 12M هیدرو کلریک اسید قرار بدیم چه عددی را نشون میده. 8O

artadokht

New Member
لایک ها
47
در عمل یک ph منفی به دو دلیل غیر معموله:

1. حتی اسیدهای قوی ممکنه در غلظت های بالا مقداری به صورت تفکیک نشده باقی بمونن...مثلا H2SO4 100% انقد کم تفکیک میشه که حتی می شه اونو در ظرف های آهنی نگهداری کرد

2.فعالیت یون +H ...که برای محلولای رقیق در نظر نمی گیریمش
مثلا محلولی که در اون غلظت 1/1 مولاره ممکنه PH مثبت داشته باشه چون فعالیت +H کمتر از 1 مولاره...(چون ضریب فعالیت در غلظتای بالا کمتر از 1 میشه)

من همین 2 دلیلو یادمه...

septal_2006

New Member
لایک ها
17
PH منفی داریم .خوبشم داریم.تفکیک کم یا فعالیت هم تاثیر کمی در اون داره جوری که PH منفی به صورت طبیعی وجود داره
تازه PH سنج الکتریکی هم گاهی ممکنه پی اچ رو متفاوت از مقدار مورد نظر نشون بده که خطای اسید نامیده میشه ولی اگه سوالتون بودن یا نبودنشه خوب پرواضحه که داریم.

mshf

New Member
لایک ها
10
میشه منبع بگید اخه این که من گفتم معلم با سوادم گفته حالا اگه اشتباه کرده طوری نیست اما چرا از تو کتاب حذف شده معلمم تا اونجا که یادمه برا فعالیت یون یه ضریب الفا معرفی کرد و گفت هرچی غلظت زیاد فعالیت کم میشه و چون برا پهاش الفا در غلظت ضرب میشه هیچ وقت پهاش منفی نمیشه

septal_2006

New Member
لایک ها
17
دوست عزیز اگه توجیه دبیر شما از روی فعالیته که فعالیت یون هیدروژن در غلظت فوق بالا مثل 12 مولار بیشتر از زمان رقیق شدنشه.
فکر کنم در شیمی تجزیه laitinen روی این مطلب بحث شده باشه
دوست عزیز در خیلی از مواقع با افزایش غلظت نمودار فعالیت از یک max میگذره و کمتر میشه
در ضمن محاسبه ی فعالیت در غلظتهای بالا از فرمولهای رایج مثل فرمول توسعه یافته ی دبای هوکل یا دیویس درست نیست.احتمالا دبیر شما از این فرمولها به این نتیجه رسیده که در غلظتهای بالا فعالیت کاهش پیدا میکنه

mohammad

New Member
لایک ها
0
محلط12: جمله از فینگلیش به فارسی تغییر کرد

ph منفی وجود داره. اما لازم به ذکر است که در ph منفی دیگر تابع ph نداریم( چون همان طور که می دانید Ph یک تابع است). برای ph های منفی تابع دیگری به نام تابع اسیدیه همت تعریف می شود. من این رو خیلی

وقت پیش خوندم الان دقیقش یادم نیست. اگه منبع می خواهی کتاب شیمی تجزیه هریس جلد 1 رو بگردی توش این مطلبو توضیح داده. تو قسمت اصلی درس نیست، تو قسمت خاکستری کتاب،تحت عنوان نکات جالب یا

حفظی یا بیشتر

اگه درست یادم مونده باشه

آخرین ویرایش توسط مدیر

septal_2006

New Member
لایک ها
17
mohammad گفت
ph manfi vojod darad. ama lazem be zekr ast ke dar ph manfi digar tabe'e ph nadarim(chon haman tor ke midanid ph yek tabe ast).baraye ph haye manfi tabe'e digari be name tabe'e acidiye hamet tarif mishavad. man ina ro kheili vaght pish khondam alan daghighesh yadam nist . age manba mikhay ketab shimi tajziye haris jeld1 ro begardi tosh in matlabo tozi dade .to ghemate asliye dars nist , to ghesmataye khakestariye ketabe , tahte onvane nokate jaleb ya ezafi ya bishtar

age dorost yadam monde bashe
دوست عزیز اول اینکه لطف کن و فارسی بنویس
دوم اینکه خوب PH یک نوع تابع است .که چی؟مگه عبارت همت یک تابع نیست؟
در ضمن تابع همت به عنوان معیاری از قدرت اسیدی به کار میره
در حالی که برای محاسبات کمی از پی اچ میکنیم
اگه به همون کتاب هریس که به عنوان منبع معرفی کردین نگاه کنین میبینین که یک PH منفی هم به عنوان مثال معرفی کرده و از همت به عنوان یک ابزار ریاضی و تابعی از قدرت اسیدی یاد میکنه
در ضمن چون در غلظتهای بالا الکترودهای شیشه ای خطایی به نام خطای اسیدی دارن محاسبه ی ما با عدد PH سنج نمیخونه و در واقع مقدار محاسبه ای ما به تابع قدرت اسیدی همت نزدیکتره تا PH الکترود. بحث تابع همت به اینجا مربوط میشه نه به PH منفی مورد بحث ما

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلم به artadokht و بقیه دوستان. دوست عزیز مطلبی که شما نقل کری یک کپی از ترجمه ی جلد یک کتاب شیمی تجزیه تالیف گاری.د.کریستین است.
در رابطه با دلیل اول: راستش غلیظ ترین محلول H2SO4 98.7% است. نمی دانم منظور مولف چیست ولی نظر ایشان گرامی است.
تازه اگر H2SO4 100% تهیه کنیم یعنی ما فقط H2SO4 خالص در اختیار داریم لذا PH در محلول آبی بی معنی است.
در رابطه بادلیل دوم:دلیل دوم هم چیزی دور از آن چه گفتم نبود.

راستی بابت پاسخ به سوالم از artadokht و septal_2006 تشکر می کنم ولی:

بد نمی شد اگر دو خط بالتر ویا دو خط پایین تر را نیز می نوشتی و همچنین دلیل دیگری وجود ندارد

( دانشجویان اغلب دچار این اشتباه می شوند که داشتن PH منفی غیر ممکن است هیچ مطلبی بر این اساس وجود ندارد.PH منفی فقط به این معنی است که غلظت یون هیدرونیم بزرگتر از یک مولار است .
PH منفی در عمل به دو دلیل ذکر شده غیر معمول است)
تازه دو سه خط پایین تر میگه PH منفی در شیمی تجزیه در عمل طبیعی است ولی تنها غیر معمول است نه این که وجود ندارد.
نظر دهید( با تشکر) :D

najafi2020

New Member
لایک ها
195
راستی اعداد منفی لگاریتم ندارند ولی کی گفته که log - منفی بیاد تابع نیست

بالا