vsepr

reza966

New Member
لایک ها
0
یه سوال پایدار تر ین حالت شکل فضایی برای AB[SUB]6 [/SUB]با توجه به vsper چیه ؟

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
Ali1993 گفت
البته وقتی که زوج الکترون غیر پیوندی وجود نداشته باشه این حرف شما درسته! مثلا XeF6 همین فرمول کلی AB6 رو داره ولی خوب شکل فضاییش هشت وجهی کجه! (distorted octahedral)

Ali1993

Well-Known Member
لایک ها
369
وقتی اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی داشته باشه در این فرمول E می ذارن . یعنی XeF6 رو می نویسن AB6E
H2O رو می نویسن AB2E2 و SF6 رو می نویسن AB6
اشکالی نداره که در زمینه ای که بلد نیستی اظهار نظر نکنی .

لایک ها
521
Ali1993 گفت
وقتی اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی داشته باشه در این فرمول E می ذارن . یعنی XeF6 رو می نویسن AB6E
H2O رو می نویسن AB2E2 و SF6 رو می نویسن AB6
اشکالی نداره که در زمینه ای که بلد نیستی اظهار نظر نکنی .
دوست عزیز لطفا کدورت ایجاد نکنید!
من هیچ وقت راجع به چیزی که نمیدونم اظهار نظر نمیکنم! در ضمن این چیزی که شما بهش اشاره کردین یه قرار داده! ما توی فرمول مولکولی هیچ اشاره ای به تعداد زوج الکترونهای غیر پیوندی نمیکنیم! این قرار داد هم واسه اینه که یه طبقه بندی درست راجع به اشکال فضایی با توجه به قلمروهای الکترونی داشته باشیم... همین و بس! حالا از کجا معلوم هرکس بگه AB6 چه شکلیه منظورش این باشه که E نداره...

lilo

New Member
لایک ها
9
يه سوال دارم
اتمي كه الكترونگاتيوتره در موقعيت استوايي قرار ميگيره يا محوري؟

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
lilo گفت
يه سوال دارم
اتمي كه الكترونگاتيوتره در موقعيت استوايي قرار ميگيره يا محوري؟
محوري ولي دليلش رو يادم رفت.تو مورتيمر هست.

zeynab2010

New Member
لایک ها
3
توي محوري قرار ميگيرن ، اگه با اتم الكتروپوزيتيوتر توجيه كنيم راحتتره ، اتم الكتروپوزيتيو الكترونارو كمتر به طرف خودش ميكشه و الكترونها بيشتر اطراف اتم مركزي خواهند بود ، پس دافعه بيشتري به هم وارد ميكنن و براي پايداري مولكول بايد در فاصله بيشتري از هم قرار بگيرن ، اگه در موقعيت محوري قرار بگيرن با 3تا از قلمروهاي الكتروني زاويه 90 ميسازند اما اگه در موقعيت استوايي قرار بگيرن با 2 تا زاويه 120 ميسازند و بايكي 90 ، كه اين نشون ميده در حالت استوايي فاصلشون از هم بيشتره، اگه اتم الكتروپوزيتيو در موقعيت استوايي قرار بگيره با همين توجيه اتم الكترونگاتيو بايد در موقعيت محوري قرار بگيره
يكم زياد شد اميدوارم متوجه شده باشين

mahdiar

New Member
لایک ها
348
توجیه اول (یعنی الکترو نگاتیوی) توجیه کاملا درست و منطقی ای هستش. اما درمورد توجیه دوم؛ به همون دلیلی که دارید از راه زاویه، موقعیت فضایی رو برای اتم الکتروپوزیتیو توجیه می کنید، به همون دلیل می تونین بگین که اتم های الکترونگاتیو هم در موقعیت استوایی قرار می گیرین (که صد البته این طور نیست!!!) پس به نظر من بهترین توجیه همان قدرت کشش الکترون های پیوندی (الکترونگاتیویته) است.

mahdiar

New Member
لایک ها
348
آره توجیه زاویه برای مقر جفت الکترون غیرپیوندی استفاده می شه! (نه برای موضع الکترونگاتیو ها)

بالا