پاسخ : تراز دروس تخصصی برای مهندسی مکانیک
سلام خدمت دوستان آیریسکی
میخواستم ببینم برای مهندسی مکانیک کدوم دانشگاه بهتره؟
تراز دروس اختصاصی(خصوصا فیزیک برام مهم تره) چند باید باشه حدودا که دانشگاه خوب قبول شد؟
***
مهندسین مکانیک بعد از فارغ التحصیلی دقیقا چ کاری انجام میدن؟
***
اگر فیزیک و نجوم رو دوست داشته باشم چ رشته ای رو پیشنهاد میکنید؟
***
ببخشید اگر ترتیب سوالاتم بد جوره..
سپاس پیشاپیش
:63:خواهشا بی پاسخ نمونه تاپیک...:63:
به کمک دوستان بسی نیازمندم.
باز هم تشکر.
این اطلاعات شاید بدردتون بخوره .
مهندسي مكانيك
مهندسي مكانيك
در حال حاضر، رشتهي مهندسي مكانيك داراي سه گرايش «حرارت و سيالات»، «طراحي جامدات» و «ساخت و توليد» است.
دو گرايش «طراحي جامدات» و «حرارت و سيالات» فقط در چند درس تخصصي با هم متفاوتاند؛ به همين علت، كارايي اين دو گرايش نيز بسيار به هم نزديك است، اما گرايش «ساخت و توليد»، درسهاي كاربردي و عملي بيشتري دارد.
1. حرارت و سيالات
اين گرايش، به مسائلي همچون عوامل مؤثر بر حركت مواد سيال (به ويژه سيال داغ)، نيروهاي وارد بر جسم متحرك در سيال و همچنين اثر سيال بر محيط اطراف خود و موضوعاتي مانند گرما، كار و انرژي ميپردازد.
از زمينههاي اصلي كار اين گرايش ميتوان به طراحي، ساخت، نصب، راهاندازي، بهرهبرداري و تعمير و نگهداري پالايشگاهها، نيروگاهها، خطوط انتقال نفت و گاز، ايستگاههاي پمپاژ، شبكههاي توزيع آب سرد، سردخانهها و آبشيرينكنها، تأسيسات مكانيكي سدها (دريچهها، توربينها، تونلهاي تخليه و ...)، سازههاي دريايي و بندرها، تهويهي مطبوع و تأسيسات مكانيكي ساختمانها و مكانها، صنايع موشكي و نظامي، هواپيمايي، مديريت واحدهاي صنعتي، صنايع شيميايي و دارويي، صنايع خودروسازي (طراحي احتراقي موتور، سيستم گرمايش و سرمايش خودرو، كنترل و تنظيم گازهاي آلايندهي خروجي و ...) و خلاصه هر آنچه به گرما، كار و انرژي مربوط ميشود، اشاره كرد.
2. طراحي جامدات
اين گرايش به بررسي انواع نيروها و حركتها و تأثير آنها بر اجزاي مختلف قطعات و دستگاهها ميپردازد. در واقع، مهندس طراحي جامدات بايد با توجه به نيازهاي مورد نظر، دستگاهها، قطعات و ماشينهايي طراحي كند تا نيازها را به بهترين وجه برطرف كند. ابداع و پيشبيني دستگاههاي تنظيم و كنترل ماشينآلات نيز از مسائل مطرح در اين گرايشاند.
زمينههاي اصلي اين گرايش عبارتاند از: طراحي، ساخت، نصب، راهاندازي، بهرهبرداري و تعمير و نگهداري صنايع ماشينسازي، صنايع خودروسازي، واحدهاي طراحي مهندسي، مديريت واحدهاي صنعتي، صنايع ابزارسازي، صنايع لوله و پروفيل، صنايع فولادسازي، صنايع نظامي و هر آنچه به نيرو، كار و حركت مربوط ميشود.
البته درسهاي دو گرايش «حرارت و سيالات» و «طراحي جامدات» بسيار به هم نزديك هستند؛ به اين صورت كه بسياري از درسهاي تخصصي گرايش طراحي جامدات براي دانشجويان گرايش حرارت و سيالات اختياري است و ميتوانند در صورت تمايل، آن درسها را بگذرانند.
همچنين بسياري از درسهاي تخصصي گرايش حرارت و سيالات براي دانشجويان گرايش طراحي جامدات اختياري است و در صورت تمايل، آنها نيز ميتوانند اين درسها را بگذرانند. در نتيجه ميتوان گفت فارغالتحصيلان اين دو گرايش به دليل تواناييهاي كاري، در عمل تفاوتي با هم ندارند و به راحتي ميتوانند كار يكديگر را انجام دهند.
3. ساخت و توليد
اين گرايش، روشهاي ساخت قطعات و استفادهي كاربردي از ماشينآلات صنعتي را بررسي ميكند. اينكه قطعه با چه روشي ساخته شود تا داراي روش توليد سريع، ارزان، با كيفيت مناسب و دقت و كارايي مطلوب باشد، از جمله وظايف مهندسان ساخت و توليد است. علاقهمندان به كارهاي عملي و روشهاي ساخت قطعات و كار با ابزار و ماشينآلات ميتوانند به اين رشته به عنوان رشتهاي مطلوب نگاه كنند.
فارغالتحصيلان اين گرايش ميتوانند در واحدهاي ساخت، نصب، تعمير و نگهداري صنايع قالبسازي، ابزارسازي، ماشينسازي، خودروسازي، نظامي و هر آنچه با ساخت و توليد قطعات و ماشينآلات مرتبط باشد، مشغول به كار شوند.
دانشگاه شریف توی ایران بهترینه .
MIT هم بهترین در جهان .
برای شریف :