ارسال ها
18
لایک ها
6
امتیاز
0
#1
با سلام و درود بر تمامی کاربران irysc ، با عرض پوزش به خاطر دیر کرد زیاد از حد !
امروز با مبحث الکترونیک ربات ها در خدمت شما هستم ؛

ولتاژ :

ولتاژ اختلاف پتانسیل بین دو نقطه است ولی در الکترونیک معمولاً ولتاژ یک نقطه مطرح می شود و منظور اختلاف ولتاژ بین آن نقطه و نقطه مرجع است. نقطه مرجع معمولاً سر منفی منبع تغذیه است و به آن ولتاژ صفر هم می گویند.

به طور کلی در مورد ولتاژ می توان گفت :
- معیار اندازه گیری انرژی حمل شده توسط بار است.
- نام دیگر آن اختلاف پتانسیل است.
- توسط باتری یا منبع تغذیه تامین می شود.
- بر حسب ولت انداره گیری می شود.
-در معادلات با V نمایش داده می شود.

جریان :

میزان بار الکتریکی جابجا شده در واحد زمان را جریان می گوییم و واحد آن آمپر است . جریان در صورت وجود اختلاف پتانسیل وجود خواهد داشت .

در معادلات با A نشان می دهند و با وسیله ای به نام آمپر متر اندازه گیری می شود.


جریان متناوب :
[center:a05912f176]
[/center:a05912f176]


سیگنالهای متناوب همانطور که از نام آنها نیز پیداست دائماً بین ولتاژ مثبت و منفی در تناوب هستند . یعنی سیکل های مثبت و منفی را مرتباً تکرار می کنند .
نمودار جریان متناوب یک نمودار سینوسی است . این جریان بشتر در لامپ ها و لوازم خانگی و گرم کننده ها و ... استفاده می شوند .



جریان مستقیم :

[center:a05912f176]
[/center:a05912f176]


جریان مستقیم همیشه در یک مسیر مثبت یا منفی جاری می شود ولی ممکن است میزان آن افزایش یا کاهش پیدا کند . باتری ها و سلولهای الکتروشیمیایی جریان مستقیم تولید می کنند .
نمودار این جریان به صورت یک خط مستقیم است .

وسیع‌ترین کاربرد برق مستقیم در فرآیند الکترولیز به منظور تجزیه مواد مرکب و به دست آوردن عناصر سازنده آن است. چنین فرآیندهایی در صنایع شیمیایی مثلاً برای بدست آوردن گاز کلر از تجزیه نمک طعام و نیز کارخانجات استخراج بعضی فلزات مانند مس و آلومینیوم کاربرد دارند.

در جوشکاری خصوصا جوشکاریهای دقیق نیز اغلب از برق مستقیم استفاده می‌شود.

کاربرد برق مستقیم در موتورهای الکتریکی به منظور تبدیل به انرژی مکانیکی بسیار محدودتر از موتورهای متناوب است. موتورهای مستقیم بازدهی کمتری دارند و در توان‌های بالا کاربرد ندارند. اما از آنجا که کنترل آنها راحت تر و دقت آنها بیشتر از موتورهای متناوب است به عنوان سروموتورها (در بخشهای بعدی مفصلاً شرح خواهیم داد ) در کاربردهای کنترلی که اغلب توان نیز کم است کاربرد زیادی دارند.
 
ارسال ها
18
لایک ها
6
امتیاز
0
#2
مقاومت

مقاومت برای محدود کردن جریان الکتریکی به کار می رود. برای مثال استفاده از مقاومت به صورت سری با led جریان را محدود می کند.
مقدار مقاومت بر حسب اهم اندازه گیری می شود و در معادلات با r نشان داده می شود. برای مقاومتهای زیاد از کیلو اهم استفاده می شود. مقادیر مقاومتها معمولاً توسط نوارهای رنگی روی آنها نمایش داده می شود و هر رنگ نشان دهنده عددی است.

کد رنگها :

مشکی : 0
قهوه ای : 1
قرمز : 2
نارنجی : 3
زرد : 4
سبز : 5
آبی : 6
بنفش : 7
خاکستری : 8
سفید : 9


بیشتر مقاومتها دارای 4 خط رنگی می باشند. 3 نوار اول نمایانگر مقدار مقاومت است و نوار چهارم نمایانگر ضریب خطا

رنگهای نوار چهارم :

نقره ای : 10%
طلائی : 5%
قرمز یا قهوه ای : 2% و 1%
بدون نوار چهارم : 20%

حال طریقه محاسبه به صورت زیر است :
دو نوار اول نشان دهنده دو رقم اول است و نوار سوم تعداد صفرهای جلوی آن و نوار چهارم ضریب خطای احتمالی آن

مثلاً اگر مقاومتی دارای نوارهای قرمز - بنفش - زرد - طلائی باشد مقدار مقاومت به صورت زیر محاسبه می شود :

قرمز : 2 - بنفش 7 - زرد 4 - طلائی 5%

270000 مقدار کل مقاومت و با احتساب درصد خطا : (283500-256500)

ترکیب مقاومت ها :
تو فیزیک ترکیب مقاومت ها رو خوندیم ولی یه یادآوری هم میکنم :

سری :
اگر مقاومت ها به صورت سری وصل شوند مقاومت معادل برابر مجموع مقاومتهاست .

موازی :
اگر مقاومتها به صورت موازی وصل شوند معکوس مقاومت معادل برابر مجموع معکوس تک تک ک مقاومتهاست .


مقاومت متغیر (پتانسیو متر) :
وضیفه پتانسیو متر در مدار این است که با تغییر آن می توان مقاومتهای مختلفی را به وجود آورد و ولتاژ خروجی را به مقدار دلخواه رساند.

هر پتانسیو متر 3 پایه دارد که 2 تای آن به + و - منبع تغذیه متصل می شوند و پایه سوم خروجی ولتاژ است که می تواند بین ولتاژ ورودی و ولتاژ صفر تغییر کند .

تقسیم ولتاژ و آمپر :

اگر مقاومتها به صورت سری وصل شوند ولتاژ بین مقاومتها تقسیم می شود ولی آمپر در همه ثابت است و اگر مقاومتها به صورت موازی وصل شوند آمپر تقسیم شده و ولتاژ ها برابر می شود.

نمونه کاربردی مقاومتها پل وتستون است که بعداً توضیح خواهم داد .
 

seyed iman

Well-Known Member
ارسال ها
1,326
لایک ها
998
امتیاز
113
#3
پاسخ : مقاومت

پل وتستون برای اینه که یک مقاومت با دقت بالا بدست بیاریم دیگه...دو مقاومت معلوم می خواد با یه مقاومت متغیر.(و یک آمپرسنج حساس).
 

sinap

New Member
ارسال ها
21
لایک ها
41
امتیاز
0
#4
انواع خازن ها ....

[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]مقدمه[/h]خازن وسیله‌ای الکتریکی است که در مدارهای الکتریکی اثر خازنی ایجاد می‌کند. اثر خازنی خاصیتی است که سب می‌شود مقداری انرژی الکتریکی در یک میدان الکترواستاتیک ذخیره شود و بعد از مدتی آزاد گردد. به تعبیر دیگر ، خازنها المانهایی هستند که می‌توانند مقداری الکتریسیته را به صورت یک میدان الکترواستاتیک در خود ذخیره کنند. همانگونه که یک مخزن آب برای ذخیره کردن مقداری آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. خازنها به اشکال گوناگون ساخته می‌شوند و متداولترین آنها خازنهای مسطح هستند.

این نوع خازنها از دو صفحه هادی که بین آنها عایق یا دی الکتریک قرار دارد. صفحات هادی نسبتا بزرگ هستند و در فاصله‌ای بسیار نزدیک به هم قرار می‌گیرند. دی الکتریک انواع مختلفی دارد و با ضریب مخصوصی که نسبت به هوا سنجیده می‌شود، معرفی می‌گردد. این ضریب را ضریب دی الکتریک می‌نامند. خازنها به دو دسته کلی ثابت و متغیر تقسیم بندی می‌شوند. خازنها انواع مختلفی دارند و از لحاظ شکل و اندازه با یک دیگر متفاوت‌اند. بعضی از خازنها از روغن پر شده و بسیار حجیم‌اند. برخی دیگر بسیار کوچک و به اندازه یک دانه عدس می‌باشند. خازنها بر حسب ثابت یا متغیر بودن ظرفیت به دو گروه تقسیم می‌شوند: خازنهای ثابت و خازنهای متغیر.



[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]خازنهای ثابت[/h]این خازنها دارای ظرفیت معینی هستند که در وضعیت معمولی تغییر پیدا نمی‌کنند. خازنهای ثابت را بر اساس نوع ماده دی الکتریک به کار رفته در آنها تقسیم بندی و نام گذاری می‌کنند و از آنها در مصارف مختلف استفاده می‌شود. از جمله این خازنها می‌توان انواع سرامیکی ، میکا ، ورقه‌ای ( کاغذی و پلاستیکی ) ،الکترولیتی ، روغنی ، گازی و نوع خاص فیلم (Film) را نام برد. اگر ماده دی الکتریک طی یک فعالیت شیمیایی تشکیل شده باشد آن را خازن الکترولیتی و در غیر این صورت آن را خازن خشک گویند. خازنهای روغنی و گازی در صنعت برق بیشتر در مدارهای الکتریکی برای راه اندازی و یا اصلاح ضریب قدرت به کار می‌روند. بقیه خازنهای ثابت دارای ویژگیهای خاصی هستند.
[h=1]خازنهای متغیر[/h]به طور کلی با تغییر سه عامل می‌توان ظرفیت خازن را تغیییر داد: "فاصله صفحات" ، "سطح صفحات" و "نوع دی الکتریک". اساس کار خازن متغیر بر مبنای تغییر سطح مشترک صفحات خازن یا تغییر ضخامت دی الکتریک است، ظرفیت یک خازن نسبت مستقیم با سطح مشترک دو صفحه خازن دارد. خازنهای متغیر عموما ازنوع عایق هوا یا پلاستیک هستند. نوعی که به وسیله دسته متحرک (محور) عمل تغییر ظرفیت انجام می‌شود "واریابل" نامند و در نوع دیگر این عمل به وسیله پیچ گوشتی صورت می‌گیرد که به آن "تریمر" گویند. محدوده ظرفیت خازنهای واریابل 10 تا 400 پیکو فاراد و در خازنهای تریمر از 5 تا 30 پیکو فاراد است. از این خازنها در گیرنده‌های رادیویی برای تنظیم فرکانس ایستگاه رادیویی استفاده می‌شود.



[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]خازنهای سرامیکی[/h]خازن سرامیکی (Ceramic capacitor) معمولترین خازن غیر الکترولیتی است که در آن دی الکتریک بکار رفته از جنس سرامیک است. ثابت دی الکتریک سرامیک بالا است، از این رو امکان ساخت خازنهای با ظرفیت زیاد در اندازه کوچک را در مقایسه با سایر خازنها بوجود آورده ، در نتیجه ولتاژ کار آنها بالا خواهد بود. ظرفیت خازنهای سرامیکی معمولا بین 5 پیکو فاراد تا 1/0 میکرو فاراد است. این نوع خازن به صورت دیسکی (عدسی) و استوانه‌ای تولید می‌شود و فرکانس کار خازنهای سرامیکی بالای 100 مگاهرتز است. عیب بزرگ این خازنها وابسته بودن ظرفیت آنها به دمای محیط است، زیرا با تغییر دما ظرفیت خازن تغییر می‌کند. از این خازن در مدارهای الکترونیکی ، مانند مدارهای مخابراتی و رادیویی استفاده می‌شود.
[h=1]خازنهای ورقه‌ای[/h]در خازنهای ورقه‌ای از کاغذ و مواد پلاستیکی به سبب انعطاف پذیری آنها ، برای دی الکتریک استفاده می‌شود. این گروه از خازنها خود به دو صورت ساخته می‌شوند:
[h=2]خازنهای کاغذی[/h]دی الکتریک این نوع خازن از یک صفحه نازک کاغذ متخلخل تشکیل شده که یک دی الکتریک مناسب درون آن تزریق می‌گردد تا مانع از جذب رطوبت گردد. برای جلوگیری از تبخیر دی الکتریک درون کاغذ ، خازن را درون یک قاب محکم و نفوذ ناپذیر قرار می‌دهند. خازنهای کاغذی به علت کوچک بودن ضریب دی الکتریک عایق آنها دارای ابعاد فیزیکی بزرگ هستند، اما از مزایای این خازنها آن است که در ولتاژها و جریانهای زیاد می‌توان از آنها استفاده کرد.
[h=2]خازنهای پلاستیکی[/h]در این نوع خازن از ورقه‌های نازک پلاستیک برای دی الکتریک استفاده می‌شود. ورقه‌های پلاستیکی همراه با ورقه‌های نازک فلزی (آلومینیومی) به صورت لوله ، در درون قاب پلاستیکی بسته بندی می‌شوند. امروزه این نوع خازنها به دلیل داشتن مشخصات خوب در مدارات زیاد به کار می‌روند. این خازنها نسبت به تغییرات دما حساسیت زیادی ندارند، به همین سبب از آنها در مداراتی استفاده می‌کنند که احتیاج به خازنی با ظرفیت ثابت در مقابل حرارت باشد. یکی از انواع دی الکتریکهایی که در این خازنها به کار می‌رود پلی استایرن (Polystyrene) است، از این رو به این خازنها "پلی استر" گفته می‌شود که از جمله رایج‌ترین خازنهای پلاستیکی است. ماکزیمم فرکانس کار خازنهای پلاستیکی حدود یک مگا هرتز است.
[h=1]خازنهای میکا[/h]در این نوع خازن از ورقه‌های نازک میکا در بین صفحات خازن (ورقه‌های فلزی – آلومینیوم) استفاده می‌شود و در پایان ، مجموعه در یک محفظه قرار داده می‌شوند تا از اثر رطوبت جلوگیری شود. ظرفیت خازنهای میکا تقریبا بین 01/0 تا 1 میکرو فاراد است. از ویژگیهای اصلی و مهم این خازنها می‌توان داشتن ولتاژ کار بالا ، عمر طولانی و کاربرد در مدارات فرکانس بالا را نام برد.



[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]خازنهای الکترولیتی[/h]این نوع خازنها معمولاً در رنج میکرو فاراد هستند. خازنهای الکترولیتی همان خازنهای ثابت هستند، اما اندازه و ظرفیتشان از خازنهای ثابت بزرگتر است. نام دیگر این خازنها، شیمیایی است. علت نامیدن آنها به این نام این است که دی ‌الکتریک این خازنها را به نوعی مواد شیمیایی آغشته می‌کنند که در عمل ، حالت یک کاتالیزور را دارا می‌باشند و باعث بالا رفتن ظرفیت خازن می‌شوند. برخلاف خازنهای عدسی ، این خازنها دارای قطب یا پایه مثبت و منفی می‌باشند. روی بدنه خازن کنار پایه منفی ، علامت – نوشته شده است. مقدار واقعی ظرفیت و ولتاژ قابل تحمل آنها نیز روی بدنه درج شده است .خازنهای الکترولیتی در دو نوع آلومینیومی و تانتالیومی ساخته می‌شوند.
[h=1]خازن آلومینیومی[/h]این خازن همانند خازنهای ورقه‌ای از دو ورقه آلومینیومی تشکیل شده است. یکی از این ورقه‌ها که لایه اکسید روی آن ایجاد می‌شود "آند" نامیده می‌شود و ورقه آلومینیومی دیگر نقش کاتد را دارد. ساختمان داخلی آن بدین صورت است که دو ورقه آلومینیومی به همراه دو لایه کاغذ متخلخل که در بین آنها قرار دارند هم زمان پیچیده شده و سیمهای اتصال نیز به انتهای ورقه‌های آلومینیومی متصل می‌شوند. پس از پیچیدن ورقه‌ها آن را درون یک الکترولیت مناسب که شکل گیری لایه اکسید را سرعت می‌بخشد غوطه‌ور می‌سازند تا دو لایه کاغذ متخلخل از الکترولیت پر شوند. سپس کل مجموعه را درون یک قاب فلزی قرار داده و با یک پولک پلاستیکی که سیمهای خازن از آن می‌گذرد محکم بسته می‌شود.
[h=1]خازن تانتالیوم[/h]در این نوع خازن به جای آلومینیوم از فلز تانتالیوم استفاده می‌شود زیاد بودن ثابت دی الکتریک اکسید تانتالیوم نسبت به اکسید آلومینیوم (حدودا 3 برابر) سبب می‌شود خازنهای تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی درحجم مساوی دارای ظرفیت بیشتری باشند. محاسن خازن تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی بدین قرار است:


  1. ابعاد کوچکتر
  2. جریان نشتی کمتر
  3. عمر کارکرد طولانی
از جمله معایب این نوع خازن در مقایسه با خازنهای آلومینیومی عبارتند از:


  1. خازنهای تانتالیوم گرانتر هستند.
  2. نسبت به افزایش ولتاژ اعمال شده در مقابل ولتاژ مجاز آن ، همچنین معکوس شدن پلاریته حساس ترند.
  3. قابلیت تحمل جریانهای شارژ و دشارژ زیاد را ندارند.
  4. خازنهای تانتالیوم دارای محدودیت ظرفیت هستند (حد اکثر تا 330 میکرو فاراد ساخته می شوند).
Gracias a los gerentes​
:41::41::41:​
 

sinap

New Member
ارسال ها
21
لایک ها
41
امتیاز
0
#5
ظرفیت خازن ها ...

[TABLE="class: daneshnamehtable"]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell, colspan: 2"]نسبت مقدار الکتریسیته ذخیره شده به اختلاف پتانسیل دو سر خازن را ظرفیت خازن می‌گویند. آن را با C نشان می‌دهند و واحد ظرفیت آن در SI ، فاراد است.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]دید کلی[/h]خازن یک از اجزای مدارهای الکترونیکی است که وقتی در مدار قرار می‌گیرد برخلاف مقاومت ، بارالکتریکی را از خود عبور نمی‌دهد، بلکه آن را در خود ذخیره می‌کند و به این دلیل کاربرد مهمی در مدار دارند. اگر خازن با صفحات موازی را در نظر بگیریم و یک گالوانومتر به آن وصل کنیم، بعد از بستن کلید برای مدت کوتاهی عبور جریانی را در مدار نشان می‌دهد.

جریان اخیر Q را روی یک صفحه خازن انباشته می‌کند و از صفحه دیگر بار Q+ را دور می‌کند و باعث می‌شود بار خالص Q- در آن باقی بماند، در چنین وضعیتی خازن بار Q را در خود ذخیره کرده ، هر چه اختلاف پتانسیل دو سر منبع بیشتر باشد مقدار باری که روی صفحات خازن انباشته می‌شود بیشتر خواهد بود، بطوری که نسبت Q به V برای یک خازن معین مقداری است ثابت، این مقدار ثابت را با C نمایش داده ، ظرفیت خازن می‌نامیم.
[h=1]فاراد[/h]واحد ظرفیت در SI فاراد است که با F نشان داده می‌شود و آن ظرفیت خازنی است که هرگاه اختلاف پتانسیل بین صفحات آن یک ولت باشد، بار ذخیره شده روی هر یک از صفحات یک کولن شود. واحدهای دیگر ظرفیت: میکروفاراد (F 10[SUP]-6[/SUP]) ، نانوفاراد و (F 10[SUP]-9[/SUP]) ، پیکوفاراد (F 10[SUP]-12[/SUP]).
[h=1]پرکردن خازن[/h]ساده‌ترین راه برای باردار کردن یک خازن این است که دو سر آن را به یک باتری متصل کنیم، جریانی که به هنگام بستن کلید برای بار اول تنها برای چند لحظه در مدار برقرار می‌شود بار را روی تیغه‌ها انباشته می‌کند. ظرفیت هر خازن محدود است، به همین دلیل خازن پس از گرفتن مقدار معینی بار (Q = CV) پر می‌شود. در این حالت با آنکه کلید همچنان بسته است جریانی از مدار عبور نمی‌کند، لذا نتیجه می‌گیریم که جریان مستقیم در مداری که شامل خازن است نمی‌تواند بطور دائمی برقرار باشد.
[h=2]نمودار شدت جریان مدار با زمان[/h]نمودار شدت جریان در مدار به هنگام پر شدن خازن کاهش می‌یابد و بار ذخیره شده در خازن برابر با مساحت زیر نمودار است.
[h=1]تخلیه خازن[/h]اگر خازن پر شده‌ای را در مدار قراردهیم خواهیم دید که هنگامی که کلید برای بار اول بسته می‌شود جریانی برای مدت کوتاهی در مدار برقرار می‌شود تا زمانی که بار روی صفحه‌های خازن وجود دارد جریان برقرار است، پس از آن جریان صفر می‌شود، در این موقع می گوییم که خازن خالی شده است.
[h=1]عواملی که بر اندازه ظرفیت یک خازن اثر می‌گذارد[/h]
  • ظرفیت خازن با فاصله دو صفحه از یکدیگر نسبت عکس دارد.
  • ظرفیت خازن با مساحت بخشی از دو صفحه که در مقابل هم قرار دارد نسبت مستقیم دارد.
  • اگر بین دو صفحه خازنی که عایق آن هواست، قطعه‌ای از یک ماده عایق قرار دهیم ظرفیت آن زیاد می‌شود. مقدار این افزایش به جنس ماده عایق بستگی دارد، ضریب این افزایش برای مواد مختلف را ثابت دی الکتریک آن ماده می‌نامند. ماده‌ای که برای پر کردن فضای بین دو صفحه خازن بکار می‌رود باید عایق خوبی باشد و برای آنکه ظرفیت خازن زیاد شود باید ثابت دی الکتریک بالایی داشته باشد. ظرفیت خازن دی الکتریک با صفحات موازی
C = Kε[SUB]0[/SUB]A/d که ε[SUB]0[/SUB] = 8.85X10[SUP]-12[/SUP] C²/Nm²
K به جنس ماده دی الکتریک بستگی دارد و برای هوا تقریبا 1 است.
برخی ثابت دی الکتریک متداول در جدول زیر آورده شده است.


[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD][TABLE="class: daneshnamehtable"]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell, colspan: 2"]
دی الکتریکهای جامد
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]شیشه[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]6 - 10 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]میکا[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]5.6 - 6.6 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]کاغذ پارافینی[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]2.1 - 2.3 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]پارافین (در Cْ 20)[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]2.1 - 2.5 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell, colspan: 2"]
دی الکتریکهای مایع
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]الکل[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]25 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]روغن[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]2 - 2.2 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]آب[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]80 - 83 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell, colspan: 2"]
دی الکتریکهای گازی
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]دی اکسید کربن[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]1.00097 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]هوا[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]1.00060 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: daneshnamehcell"]هیدروژن[/TD]
[TD="class: daneshnamehcell"]1.00026[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=1]وجود ماده دی الکتریک چگونه باعث افزایش ظرفیت خازن می‌شود؟[/h]بارهای مثبت و منفی که بر روی صفحه‌های خازن انباشته می‌شوند یک میدان الکتریکی یکنواخت در فضای بین دو صفحه برپا می‌کنند. هنگامی که یک ماده عایق در این میدان الکتریکی قرار می‌گیرد توزیع بارالکتریکی اتمهای آن به دلیل نیروهایی که در میدان الکتریکی بر بارهای الکتریکی وارد می شود اندکی تغییر می‌کند. دو سطح تیغه دی الکتریک یکی بار مثبت و دیگری بار منفی بدست می‌آورد. وجود این بارها باعث می‌شود که خازن بتواند به ازای اختلاف پتانسیل ثابتی ، بار بیشتری روی صفحه‌های خود انباشته کند، زیرا بارهای مثبت و منفی روی دو سطح دی الکتریک اکنون می‌توانند بارهای بیشتری بسوی صفحه‌های خازن بکشانند، یعنی دی الکتریک ظرفیت خازن را افزایش می‌دهد.
[h=1]محاسبه ظرفیت خازن[/h]برای محاسبه ظرفیت خازن ابتدا از قانون گاوس استفاده کرده، برای این منظور سطح گاوسی فرضی مناسبی اختیار کنید، با استفاده از این روش E بدست می‌آید (E.ds = q/ε[SUB]0[/SUB]∫).
پس توسط رابطه (V = -∫E.ds) ، اختلاف پتانسیل را بدست آورده و آن را در رابطه Q = CV قرار دهید، با این روش C بدست می‌آید. برای مثال برای خازن استوانه‌ای و کروی به روش فوق بدست می‌آوریم:
[h=2]ظرفیت خازن کروی[/h]خازنی که از دو صفحه کروی تو در تو با بارهای مخالف بوجود آمده است، برابر است با (C=4πε[SUB]0[/SUB] ab/(b-a که a شعاع کره کوچکتر و b شعاع کره بزرگتر است.
[h=2]ظرفیت خازن استوانه‌ای[/h]خازنی که از دو صفحه استوانه‌ای تو در تو با بارهای مخالف بوجود آمده است.
(C=2πε[SUB]0[/SUB] l/ln(b/a که a و b شعاع سطح مقطع استوانه‌ها و l طول استوانه است.
[h=2]ظرفیت یک کره متروی[/h]پتانسیل یک کره رسانای متروی به شعاع R و حامل بار q برابر V = q/4πε[SUB]0[/SUB]R این کره را می‌توان مانند یکی از صفحات خازنی در نظر گرفت که صفحه دیگر آن کره رسانایی به شعاع بی‌نهایت و V بر روی این کره در بی نهایت صفر است، پس ظرفیت این کره C = 4πε[SUB]0[/SUB]R است.

Gracias a los gerentes
:41::41::41:​
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#6
دیود و انواع آن

دیودها جریان الکتریکی را در یک جهت از خود عبور می‌‌دهند و در جهت دیگر در مقابل عبور جریان از خود مقاومت بالایی نشان می‌‌دهند. این خاصیت آنها باعث شده بود تا در سالهای اولیه ساخت این وسیله الکترونیکی ، به آن دریچه یا Valve هم اطلاق شود. از لحاظ الکتریکی یک دیود هنگامی عبور جریان را از خود ممکن می‌‌سازد که شما با برقرار کردن ولتاژ در جهت درست (قطب مثبت پیل به آند و قطب منفی به کاتد) آنرا آماده کار کنید. مقدار ولتاژی که باعث می‌شود تا دیود شروع به هدایت جریان الکتریکی نماید ولتاژ آستانه یا (forward voltage drop) نامیده می‌شود که چیزی حدود 0.6 تا 0.7 ولت می‌‌باشد. از طرف دیگر دیود قطعه‌الکترونیکی است که ‌از به هم چسباندن دو نوع ماده n و p (هر دو از یک جنس ،سیلیسیم یا ژرمانیم) ساخته می‌شود. چون دیود یک قطعه دو پایانه ‌است،کریستال نیمه هادی نوع pدارای بار الکتریکی مثبت و کریستال نیمه هادی n دارای بار الکتریکی منفی می باشد .

بایاس دیود :
وصل کردن ولتاژ به دیود را بایاس کردن دیود می گویند .

اعمال ولتاژدر دو سر پایانه‌هایش سه حالت را پیش می‌آورد.
دیود بی بایاس یا بدون تغذیه :

که ولتاژ دو سر دیود برابر صفر است و جریان خالص بار در هر جهت برابر صفراست.
بایاس مستقیم یا تغذیه مستقیم که ولتاژ دو سر دیود بزرگتر از صفر است که ‌الکترونها را در ماده n و حفره‌ها را در ماده p تحت فشار قرار می‌دهد تا یونهای مرزی با یکدیگر ترکیب شده و عرض ناحیه تهی کاهش یابد. (بایاس مستقیم دیود)
بایاس معکوس :

تغذیه با بایاس معکوس که ولتاژ دو سر دیود کوچکتر از صفر است، یعنی ولتاژ به دو سر دیود طوری وصل می‌شود که قطب مثبت آن به ماده n و قطب منفی آن به ماده p وصل گردد و به علت کشیده شدن یونها به کناره عرض ناحیه تهی افزایش می‌یابد (بایاس معکوس دیود).

مشخصه دیود در بایاس مستقیم
فرض کنید توسط مداری بتوانیم ولتاژ دو سریک دیود را تغییر دهیم و توسط ولتمتر و آمپرمتر ولتاژ و جریان دیود را در هر لحظه اندازه گیری کرده ،بر روی محورهای مختصات رسم نماییم.جریان I در جهتی است که دیود قادر به عبور آن است .به همین علت اصطلاحاَ گفته می شود دیود در گرایش مستقیم یابایاس مستقیم است . در هر حال اگر توسط پتانسیومتر ولتاژ دو سر دیود را از صفرافزایش دهیم ،مشاهده می شود تا ولتاژ به خصوصی ، جریان قابل ملاحظه ای از دیود عبورنمی کند.به این ولتاژ زانو می گویند ،این ولتاژبرای دیودهای از جنس ژرمانیم 2/0 ولتو برای دیودهای سیلیسیم 7/0 ولت است .تا ولتاژ زانو اگرچه دیود در جهت مستقیم است ،اما هنوز دیود روشن نشده است .از این ولتاژ به بعد ، به طور ناگهان جریان در مدارافزایش یافته و هرچه ولتاژ دیود را افزایش دهیم ، جریان دیود افزایش می یابد .
مشخصه دیود در گرایش معکوسهرگاه جهت دیود را تغییر داده یعنی برعکس حالت گرایش مستقیم ، در جهت بایاس معکوس جریان مدار خیلی کم بوده و همچنین با افزایش ولتاژ معکوس دو سر دیود جریان چندان تغییر نمی کند به همین علت به آن جریان اشباع دیود گویند که این جریان حاصل حاملهای اقلیت می باشد . حدود مقدار این جریان برای دیودهای سیلیسیم ،نانو آمپر و برای دیودهای ژرمانیم حدود میکرو آمپر است. ارگ ولتاژمعکوس دیود را همچنان افزایش دهیم به ازاء ولتاژی ، جریان دیود به شدت افزایش مییابد . ولتاژ مزبور را ولتاژ شکست دیود می نامند و آنرا با VB نشان می دهند . دیودهای معمولی ،اگر در ناحیه شکست وارد شوند از بین می روند .(اصطلاحاَ می سوزند).
بنابر این ولتاژ شکست دیود یکی از مقادیر مجاز دیود است که توسط سازنده معین میگردد و استفاده کننده از دیود باید دقت نماید تا ولتاژ معکوس دیود به این مقدارنرسد.
البته در حالت مستقیم نیز جریان دیود اگر از حدی تجاوز نماید به علت محدودیت توان دیود باعث از بین رفتن دیود می گردد.این مقدار نیز یکی از مقادیر مجازدیود است و به آن جریان مجاز دیود گفته می شود و توسط سازنده دیود معین می گردد.

تست دیود :
همانطور که گفته شد اگر دیود در بایاس موافق یا معکوس قرار بگیرد جریان را از خود عبور می دهد و ما می توانیم دیود را با یک مدار ساده سری کنیم ( البته با رعایت قطبهای دیود و باتری ) اگر مدار شروع به کار کرد پس دیود سالم است و در غیر این صورت دیود سوخته شده است .


ولتاژ معکوس:
هنگامی که شما ولتاژ معکوس به دیود متصل می‌‌کنید (مثبت به کاتد و منفی به آند) جریانی از دیود عبور نمی‌کند، مگر جریان بسیار کمی که به جریان نشتی یا Leakage معرف است که در حدود چند µA یا حتی کمتر می‌‌باشد. این مقدار جریان معمولآ در اغلب مدارهای الکترونیکی قابل صرفنظر کردن بوده و تأثیر در رفتار سایر المانهای مدار نمی‌گذارد. اما نکته مهم آنکه تمام دیودها یک آستانه برای حداکثر ولتاژ معکوس دارند که اگر ولتاژ معکوس بیش از آن شود دیود می‌‌سوزد و جریان را در جهت معکوس هم عبور می‌‌دهد. به این ولتاژ آستانه شکست یا Breakdown گفته می‌شود.

 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#7
پاسخ : دیود و انواع آن

دیود چگونه کار می کند ؟

منحنی رفتار یک دیود در هنگام اعمال ولتاژ مثبت

اگر به یک پیوند PN ولتاژ با پلاریته موافق متصل کنیم جریان از این پیوند عبور کرده و اگر ولتاژ را معکوس کنیم در مقابل عبور جریان از خود مقاومت نشان می دهد.
از لحاظ الکتریکی یک دیود هنگامی عبور جریان را از خود ممکن می سازد که شما با برقرار کردن ولتاژ در جهت درست (+ به آند و - به کاتد) آنرا آماده کار کنید. مقدار ولتاژی که باعث میشود تا دیود شروع به هدایت جریان الکتریکی نماید ولتاژ آستانه یا (forward voltage drop) نامیده می شود که چیزی حدود 0.6 تا 0.7 ولت می باشد. به شکل اول توجه کنید که چگونه برای ولتاژهای مثبت - منظور جهت درست می باشد - تا قبل از 0.7 ولت دیود از خود مقاومت نشان می دهد و سپس به یکباره مقاومت خود را از دست می دهد و جریان را از خود عبور می دهد.



یکسو ساز نیم موج با استفاده از یک دیود.

دیود های یکسوساز عموما" در مدارهای جریان متناوب بکار برده می شوند تا با کمک آنها بتوان جریان متناوب (AC) را به مستقیم (DC) تبدیل کرد. این عملیات یکسوسازی یا Rectification نامیده می شود.
از مشهورترین این دیودها می توان به انواع دیودهای 1N400x و یا 1N540x اشاره کرد که دارای ولتاژ کاری بین 50 تا بیش از 1000 ولت هستند و می توانند جریان های بالا را یکسو کنند. این ولتاژ، ولتاژی است که دیود می تواند بدون شکسته شدن - سوختن - در جهت معکوس آنرا تحمل کند.
دیودهای یکسوساز معمولآ از سیلیکون ساخته می شوند و ولتاژ بایاس مستقیم آنها حدود 0.7 ولت می باشد.

یکسو سازی جریان متناوب با یک دیود

شما می توانید با قرار دادن فقط یک دیود در مسیر جریان متناوب مانع از گذر سیکل منفی جریان در جهت مورد نظر در مدار باشید به شکل اول دقت کنید که چگونه قرار دادن یک دیود در جهت موافق، فقط به نیم سیکل های مثبت اجاز خروج به سمت بار را می دهد. به این روش یکسوسازی نیم موج یا Half Wave گفته می شود.

بدیهی است برای بالابردن کیفیت موج خروجی و نزدیک کردن آن به یک ولتاژ مستقیم باید در خروجی از خازن هایی با ظرفیت بالا استفاده کرد. این خازن در نیم سیکل مثبت شارژ می شود و در نیم سیکل منفی در غیاب منبع تغذیه، وظیفه تغذیه بار را بعهده خواهد داشت.




یکسو ساز تمام موج با استفاده از پل دیود.

پل دیود یا Bridge Rectifiers

اما برای آنکه بتوانیم از نیمه منفی موج ورودی که در نیمی از سیکل جریان امکان عبور به خروجی را ندارد، استفاده کنیم باید از مداری بعتوان پل دیود استفاده کنیم. پل دیود همانطور که از شکل دوم مشخص است متشکل از چهار دیود به یکدیگر متصل می باشد. جریان متناوب به قسمتی که دو جفت آند و کاتد به یکدیگر متصل هستند وصل می شود و خروجی از یک جف آند و یک جفت کاتد به یکدیگر متصل شده گرفته می شود.


روش کار به اینصورت است که در سیکل مثبت مدار دیودهای 1 و 2 عمل کرده و خروجی را تامین میکنند و در سیکل منفی مدار دیودهای 3 و 4 عمل می کند و باز خروجی را در همان وضعیت تامین می کند.



نماد فنی و دو نمونه از انواع دیوید

اما هنگامی که شما ولتاژ معکوس به دیود متصل می کنید (+ به کاتد و - به آند) جریانی از دیود عبور نمی کند، مگر جریان بسیار کمی که به جریان نشتی یا Leakage معرف است که در حدود چند µA یا حتی کمتر می باشد. این مقدار جریان معمولآ در اغلب مدار های الکترونیکی قابل صرفنظر کردن بوده و تاثیر در رفتار سایر المانهای مدار نمیگذارد. اما نکته مهم آنکه تمام دیود ها یک آستانه برای حداکثر ولتاژ معکوس دارند که اگر ولتاژمعکوس بیش از آن شود دیوید می سوزد و جریان را در جهت معکوس هم عبور می دهد. به این ولتاژ آستانه شکست یا Breakdown گفته می شود.
در دسته بندی اصلی، دیودها را به سه قسمت اصلی تقسیم می کنند، دیودهای سیگنال (Signal) که برای آشکار سازی در رادیو بکار می روند و جریانی در حد میلی آمپر از خود عبور می دهند، دیودهای یکسوکننده (Rectifiers) که برای یکسوسازی جریانهای متناوب بکاربرده می شوند و توانایی عبور جریانهای زیاد را دارند و بالآخره دیود های زنر (Zener) که برای تثبیت ولتاژ از آنها استفاده می شود.
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#8
پاسخ : دیود و انواع آن

انواع دیود:

- دیود نوردهنده LED:
این دیود از دو نوع نیمه هادی P & N تشکیل شده است . هر گاه این دیود ، در بایاس مستقیم ولتاژی قرار گیرد و شدت جریان به اندازه کافی باشد ، دیود ، از خود نور تولید می کند . نور تولید شده در محل اتصال دو نیمه هادی تشکیل می شود . نور تولیدی بستگی به جنس به کار برده شده در نیمه هادی دارد . این لامپ چند مزایا بر لامپ های معمولی دارد که عبارتند از :
۱- کوچک بودن و نیاز به فضای کم
۲- محکم بودن و داشتن عمر طولانی ( حدود صد هزار ساعت کار )
۳- قطع و وصل سریع نور
۴- تلفات حرارتی کم
۵- ولتاژ کار کم ، بین ۱.۷ ولت تا ۳.۳ ولت
۶- جریان کم حدود چند میلی آمپر با نور قابل رویت
۷- توان کم ، حدود ۱۰ تا ۱۵۰ میلی وات




[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]

دیود خازنی ( واراکتور ) :
این دیود از دو نیمه هادی نوع P & N تشکیل می شود .

دیود خازنی در واقع دیودی است که به جای خازن بکار می رود و مقدار ظرفیت آن با ولتاژ دو سر آن رابطه عکس دارد.



مدل شماتیکی دیود واراکتور



در الکترونیک یکی از انواع دیودهایی که با ظرفیت خازنی متغیر ، دیود واراکتور (دیود واریکاپ) یا دیود تنظیمی است .
مقدار این ظرفیت خازنی تابعی است از ولتاژی که به پایه های دیود می دهیم .

بطور معمول دیود واراکتور در آمپلی فایرهای پارامتری ، اسیلاتورهای پارامتری و اسیلاتور کنترل شده با ولتاژ ( یکی از اجزا اساسی حلقه قفل شده فاز ) و سینتی سایزرهای فرکانس است . ولی عمده ترین کاربرد آن در خازن کنترل شده با ولتاژ است . در بعضی موارد هم از این دیود می توان به عنوان یکسوسازی استفاده کرد .

طرز کارکرد


ساختمان داخلی دیود واراکتور



 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#9
پاسخ : دیود و انواع آن



استفاده از دیود سیگنار در مدار رله برای جلوگیری ازایجاد ولتاژ های ناخواسته زیاد


دیودهای سیگنال

این نوع از انواع دیودها برای پردازش سیگنالهای ضعیف - معمولا" رادیویی - و کم جریان تا حداکثر حدود 100
mA کاربرد دارند. معروفترین و پر استفاده ترین آنها که ممکن است با آن آشنا باشید دیود 1N4148 است که از سیلیکون ساخته شده است و ولتاژ شکست مستقیم آن 0.7 ولت است.

اما برخی از دیود های سیگنال از ژرمانیم هم ساخته می شوند، مانند
OA90 که ولتاژ شکست مستقیم پایینتری دارد، حدود 0.2 ولت. به همین دلیل از این نوع دیود بیشتر برای آشکار سازی امواج مدوله شده رادیویی استفاده می شود.
بصورت یک قانون کلی هنگامی که ولتاژ شکست مستقیم دیود خیلی مهم نباشد، از دیودهای سیلیکون استفاده می شود. دلیل آن مقاومت بهتر آنها در مقابل حرارت محیط یا حرارت هنگام لحیم کاری و نیز مقاومت الکتریکی کمتر در ولتاژ مستقیم است. همچنین دیود های سیلیکونی سیگنال معمولا" در ولتاژ معکوس جریان نشتی بسیار کمتری نسبت به نوع ژرمانیم دارند.

از کاربرد دیگری که برای دیودهای سیگنال وجود دارد می توان به استفاده از آنها برای حفاظت مدار هنگامی که رله در یک مدار الکترونیکی قرار دارد نام برد. هنگامی که رله خاموش می شود تغییر جریان در سیم پیچ آن میتواند در دوسر آن ولتاژ بسیار زیادی القا کند که قرار دادن یک دیود در جهت مناسب میتواند این ولتاژ را خنثی کند. به شکل اول توجه کنید.





استفاده از دیود زنر برای تهیه ولتاژ ثابت


دیودهای زنر

همانطور که قبلا" اشاره کردیم از این دیودها برای تثبیت ولتاژ استفاده می شود. این نوع از دیود ها برای شکسته شدن با اطمینان در ولتاژ معکوس ساخته شده اند، بنابراین بدون ترس می توان آنها را در جهت معکوس بایاس کرد و از آنها برای تثبیت ولتاژ استفاده نمود. به هنگام استفاده از آنها معمولا" از یک مقاومت برای محدود کردن جریان بطور سری نیز استفاده می شود. به شکل نگاه کنید به این طریق شما یک ولتاژ رفرنس دقیق بدست آورده اید.



دیودهای زنر معمولا" با حروفی که در آنها
Z وجود دارد نامگذاری می شوند مانند BZX یا BZY و ... و ولتاژ شکست آنها نیز معمولا" روی دیود نوشته می شود، مانند 4V7 که به معنی 4.7 ولت است. همچنین توان تحمل این دیود ها نیز معمولا" مشخص است و شما هنگام خرید باید آنرا به فروشنده بگویید، در بازار نوع 400mW و 1.3W آن بسیار رایج است.
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#10
پاسخ : دیود و انواع آن

فتو دیود:
این دیود از دو نیمه هادی نوع P & N تشکیل می شود . با این تفاوت که محل پیوند P & N ، جهت تابانیدن نور به آن از مواد پلاستیکی سیاه پوشیده نمی باشد ، بلکه توسط شیشه و یا پلاستیک شفاف پوشیده می گردد تا نور بتواند با آسانی به آن بتابد . روی اکتر فتو دیود ها یک لنز بسیار کوچک نصب می شود تا بتواند نور تابانیده شده به آن را متمرکز کرده و به محل پیوند برساند .






دیود متغیر :
وقتی که دیودی در بایاس معکوس قرار می‌گیرد، با افزایش ولتاژ معکوس لایه تهی تقریبا فاقد حاملهای بار الکتریکی است، شبیه به یک عایق یا دی‌الکتریک عمل می‌کند. از سوی دیگر نواحی n و p شبیه به رسانای خوب عمل می‌کنند. با یک تجسم ساده می‌تواننواحی p و n را در دو طرف لایه تهی مانند یک خازن تخت موازی در نظر گرفت. از این جهت ظرفیت این خازن تخت موازی را ظرفیت خازن انتقال یا ظرفیت لایه تهی گویند. ظرفیتخازن انتقال (Ct) هر دیود با افزایش ولتاژ معکوس کاهش می‌یابد. دیودهای سیلسیوم که برای این اثر ظرفیتی طراحی و بهینه شده‌اند، دیود با ظرفیت متغیر نامدارند.

ساخت دیود متغیر
در دیود متغیر ، رابطه ظرفیت دیود با پتانسیل گرایش معکوس به صورت است، که اگر پیوند خطی باشد، است. ولی اگر پیوند تیز باشد،است. پس حساسیت ولتاژ برای یک پیوند تیز بیشتر از پیوند شیبدار خطی است. به ایندلیل ورکتور غالبا با روشهای آلیاژی یا رشد رونشستی و یا کاشت یونی ساخته می‌شوند.

مشخصات لایه رونشستی و ناخالصی بستر را می‌توان طوری انتخاب کرد که پیوندهای با نمای n بزرگتر از بدست آید. چنین پیوندهایی فوق تیز نامیده می‌شوند. ورکتور موازی ( دیود متغیر ) با یک القاگر تشکیل یک مدار تشدید می‌دهد. با تغییر ولتاژ معکوسورکتور می‌توانیم فرکانس تشدید را تغییر بدهیم. این کنترل الکترونیکی فرکانس تشدیددر موارد مختلف مدارهای الکترونیکی کاربرد فراوان دارد.

کاربرد دیود متغیر
دیود متغیر یا ورکتور به شکل متداولتری برای بهره‌گیری ویژگی‌های ولتاژ متغیرظرفیت بکار می‌رود. مثلا یک ورکتور با مجموعه‌ای از ورکتورها را می‌توان در طبقهتنظیم ، که گیرنده رادیویی به جای خازن حجیم صفحه متغیر ظرفیت مورد استفاده قرارداد. در این صورت اندازه مدار می‌تواند بسیار کوچک شده قابلیت اطمینان آن بهتر شود. از دیگر کاربردهای ورکتورها می‌توان به تولید رمونی‌ها ، ضرب فرکانس‌های مایکرویو ،فیلتر های فعال اشاره کرد.

دیود اتصال نقطه ای
دیود های معمولی در بایاس معکوس ایجاد ظرفیت خازنی ( حدود PF) می کنند . اگر بخواهیم در فرکانس های بالا به کار می بریم ، به علت ظرفیت خازنی در بایاس معکوس ، جریان در مدار عبور می کند . چون در فرکانس های بالا مقاومت دیود کم می شود . برای جلوگیری از این کار از دیود اتصال نقطه ای استفاده می کنیم



 
آخرین ویرایش توسط مدیر

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#11
پاسخ : دیود و انواع آن

در پایان میتونین این چند مقاله رو دانلود کنید که مقاله های بدی نیستن

http://sajad-university.blogfa.com/post-120.aspx
و

http://www.4shared.com/document/Cp_zM3B1/____.html
طراحی مدارات بوسیله دیودها

که البته اولی.......... : دی

منابع :
نوین الکترونیک
وب سایت تخصصی الکترونیک
آواکس نت
http://sajad-university.blogfa.com/post-120.aspx

و ............
 

Kavoshgar

New Member
ارسال ها
397
لایک ها
479
امتیاز
0
#12
پاسخ : دیود و انواع آن

حالا که همه دوستان با دیود کامل آشنا شدید ببینم میتونید ترانزیستور و ساختارشو توضیح بدید ؟
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#13
پاسخ : دیود و انواع آن

اول یکی به من بگه پلاریته یعنی چی؟ (من یاد مولاریته افتادم)
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#14
پاسخ : دیود و انواع آن

حالا که همه دوستان با دیود کامل آشنا شدید ببینم میتونید ترانزیستور و ساختارشو توضیح بدید ؟
ایشالا بمونه واسه تاپیک بعدی.
چون بحثش خیلی مفصله.
 

Kavoshgar

New Member
ارسال ها
397
لایک ها
479
امتیاز
0
#15
پاسخ : دیود و انواع آن

اول یکی به من بگه پلاریته یعنی چی؟ (من یاد مولاریته افتادم)
مولاریته که تو شیمی فک کنم همون mol/lit باشه ...
پولاریته هم جمله کاملشو بزارید تا روی اون توضیح بدم ...
 

Kavoshgar

New Member
ارسال ها
397
لایک ها
479
امتیاز
0
#16
پاسخ : دیود و انواع آن

ایشالا بمونه واسه تاپیک بعدی.
چون بحثش خیلی مفصله.
من که خودم بلدم ... برا شما ها گفتم ... زیاد هم که پیچیده نیست ساختارش !!
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#17
پاسخ : دیود و انواع آن

مولاریته که تو شیمی فک کنم همون mol/lit باشه ...
پولاریته هم جمله کاملشو بزارید تا روی اون توضیح بدم ...
[h=2]
اگر به یک پیوند PN ولتاژ با پلاریته موافق متصل کنیم جریان از این پیوند عبور کرده و اگر ولتاژ را معکوس کنیم در مقابل عبور جریان از خود مقاومت نشان می دهد.
[/h]در پست دوم بود............

البته اقای magnetic برام توضیح دادند ولی یه چیز کامل تر میخوام.
ممنون......
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#18
پاسخ : دیود و انواع آن

اول یکی به من بگه پلاریته یعنی چی؟ (من یاد مولاریته افتادم)
نه بهم ربطی ندارن.:4:
پلاریته یعنی قطب مثبت و منفی یه چیز از هم مشخص باشه.
پلاریته کردن یعنی قطب دار کردن.
بدون پلاریته هم یعنی بدون قطب.
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#19
پاسخ : دیود و انواع آن

نه بهم ربطی ندارن.:4:
پلاریته یعنی قطب مثبت و منفی یه چیز از هم مشخص باشه.
پلاریته کردن یعنی قطب دار کردن.
بدون پلاریته هم یعنی بدون قطب.
خب پلاریته ی موافق هم منظورش قطب موافق هست. نه؟
 

Magnetic

New Member
ارسال ها
324
لایک ها
550
امتیاز
0
#20
پاسخ : دیود و انواع آن

من که خودم بلدم ... برا شما ها گفتم ... زیاد هم که پیچیده نیست ساختارش !!
میدونم..نه..خب دیود رو هم میشه توو 2-3 سطر تعریف کرد..ولی خواستم مقاله شو پیدا کنم که کامل توضیح داده بشه.:)
 
بالا