آرايش الكتروني روتنيم

kavosh

New Member
لایک ها
75
نكته

البته این آرایش که به ظاهر غیر عادی به نظر می‌رسه فقط در مورد عنصر روتنیم نیست. اگه به جدول تناوبی که روی جلد کتاب شیمی2 اومده نگاه کنید متوجه می‌شید عنصرهای دیگه‌ای هم هستند که این شرایط رو دارند.

bigboss

New Member
لایک ها
9
به نظر من آرايش اصلي همان 4d6 5s2هست چون وقتي الكترون ها ميخواهند داخل اوربيتال ها پر بشن از اوربيتال ها وتراز هاي كم انرژي پر ميشن واگر تعداد الكترونها اجازه بده به صورت كامل پر ميشن بعد ميرن اوربيتال بعدي
خب سطح انرژي 5s هم كمتر از 4d يه
حالا اگر گفته من اشكالي داره حتما بهم بگو...... :roll: :roll:

kavosh

New Member
لایک ها
75
منم با نظر شما كاملا موافقم. اگه دقت كرده باشي من هم اين آرايش رو نوشتم. به نظر خودم هم درسته. روند اصليش هم همينه.
ولي مشكل اين‌جاست كه تو جدول تناوبي كتاب درسي آرايش اول اومده. و اين هم هست كه نمي‌تونيم بگيم اشتباه چاپيه. چون فقط در مورد اين عنصر نيست.
حالا نمي‌دونم تكليف چيه؟! بايد خودمونو بزنيم به كوچه‌ي علي چپ! و كتابو ناديده بگيريم؟! :idea:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
بله به صراحت این آرایشها در معدنی عزیزالله بهشتی هم نوشته شده ولی روش بحث نشده حتی مورتیمر هم یک موردشو نوشته کاتن هم چیزی به صراحت نگفته اما آرایشهای کتاب درستن

mohsen_A

New Member
لایک ها
2
به نظر من به خاطر اينه كه سطح انر‍‍ژيd4كمتر ازs 5هست.همان طور كه ميدانيماتم دوست دارد در كمترين سطح انرژي قرار گيرد. اگر دو الكترون درs5 قرار گيرد سطح انر‍‍ژ‍ي آن بيشتر از حدي خواهد شد كه درd4 قرار دارد . پس1الكترون بهd4 منتقل ميشود.

توي جدول ازين استثنا ها پره مثلا عنصر 46 كه هر دو الكترون s5 بهd4 رفته است.

kavosh

New Member
لایک ها
75
حالا که بحث سطح انرژی پیش اومد دوست دارم سطح انرژی اوربیتال‌های d و s رو با هم مقایسه کنیم.
تا اون‌جایی که من می‌دونم پیش از اشغال شدن اوربیتال‌های 4d و 5s توسط الکترون، سطح انرژی اوربیتال s از سطح انرژی 4d پایین تر است. به همین دلیل اوربیتال 5s نسبت به اوربیتال 4dزودتر توسط الکترون‌ها اشغال می‌شود.
اما بعد از قرار گرفتن الکترون در اوربیتال 5s، اوربیتال 5sناپایدار می‌شود و سطح انرژی آن بالا می‌رود. به همین دلیله که هنگام تبدیل شدن به یون مثبت، الکترون‌ها ابتدا از اوربیتال 5s کنده می‌شوند.
نظر شما هم همینه؟
ولی من هنوز جواب سوالم رو نگرفتم!
اگه علت این‌که در روتنیم الکترون از اوربیتال 5sوارد اوربیتال 4dشده اینه که سطح انرژی اوربیتال s بعد از پر شدن توسط الکترون بالا می‌ره و ناپایدار می‌شه، باید در همه‌ی عناصر واسطه‌ای که اوربیتال dشون هنوز کامل نشده این وضع پیش می‌اومد.

septal_2006

New Member
لایک ها
17
بابا اين استثناست مقايسه ي سطح انرژيها و ورود و خروج الكترن از طريق فرمول اسليتر هم آرايش روتنيم رو نقض ميكنه پس راجع به سطح انرژي و اينا بحث نبايد كرد البته به نظر من. اما اين آرايش درسته چون در شيمي معدني هاي پيشرفته هم نوشته شده

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام دوست عزيز ببين وقتي كه الكترون ها با هم جفت ميشن نيرويي كه بهم وارد ميكنن خيلي بيشتر از زماني هست كه داراي اسپين هاي موازي هستند و اين انرژي اتم رو ميبره بالا و بعد اون چيزي كه محمد رضا يا همون محسن گفت پيش مياد...ولي در كل اينو بدون كه علم شيمي علم مشاهده و آزمايش هست اين آرايش هارو كه شما خيلي ازين عجيب غريب تر هم ميبيني تو جدول از طريق آزمايش ها بدست آوردن بعد روش قانون ساختن اينو هميشه مد نظر داشته باش ...توي كتاب آقاي عابديني نكته هايي تو بحث كمپلكس ها در مورد اين آرايش ها كفته اگه اشتباه نكنم... :wink:در مقابل نظر هاي دوستاتون انعطاف به خرج بدين عزيزان

بالا