آزمایش ورقه ی طلای رادرفورد

miladgandomi

New Member
لایک ها
158
رادرفورد چرا پرتوی آلفا ( با بار مثبت ) را سنگین می دانست در حالی که تامسون قبلا گفته بود الکترون سنگین است و بار مثبت جرمی ندارد؟ در نتیجه چرا انتظار داشت تمام ذره های مثبت از ورقه ی طلا عبور کنند؟
رادرفورد از کجا نتیجه گرفت که هسته (با بار مثبت ) جرمش زیاد است؟

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112
پاسخ : آزمایش ورقه ی طلای رادرفورد

اگه جرم مال الکترون بود جذب می شد نه دفع
پس با این توجیه که دافعه ی زیاد ناشی از بار زیاد هسته ناشی از تعداد زیاد بار مثبته گفت بیشتر جرم به این بار مثبت مربوطه

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

آقا میلاد سوالایی که توی کلاس مطرح میشرو همه جا نگو.....ok ؟
این سوال را خودم مطرح کردم. هر جا دلم بخواد میگم. به شما چه ارتباطی دارد؟؟؟ به جای این حرفا اگه می تونستی جواب می دادی..

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

اگه جرم مال الکترون بود جذب می شد نه دفع
پس با این توجیه که دافعه ی زیاد ناشی از بار زیاد هسته ناشی از تعداد زیاد بار مثبته گفت بیشتر جرم به این بار مثبت مربوطه
ببخشید من متوجه نمی شم. فرض می کنیم الکترون سنگین بود و هسته هم از پروتون های سبک تشکیل شده بود ، در این صورت برخورد پرتو آلفا که آن هم بار مثبت داشت به هسته باعث می شد پرتو آلفا بازگردد

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

توجیهش اینه که اگه به الکترون مربوط می شد پس احتمال نزدیک شدن ذره ی آلفا به الکترون بدلیل نیروی گرانشی بیشتر و سپس جذب بدلیل جاذبه ی کولنی رخ می داد و این میزانی جذب را باید نشان می داد

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

توجیهش اینه که اگه به الکترون مربوط می شد پس احتمال نزدیک شدن ذره ی آلفا به الکترون بدلیل نیروی گرانشی بیشتر و سپس جذب بدلیل جاذبه ی کولنی رخ می داد و این میزانی جذب را باید نشان می داد
توضیحتون یه خورده ایراد داره.اولا رادرفورد با فرضیات مدل تامسون انتظار داشت همه پرتو های آلفا از ورقه عبور کنند نه اینکه جذب بشن. ثانیا فکر نکم با سرعتی که پرتو های آلفا دارند نیروی جاذبه بین الکترون و پروتون تاثیر زیادی داشته باشند و اگر هم تاثیر داشته باشه بازم این احتمال هست که از بین آن همه ذره ی آلفا یکی شون به پروتون برخورد کنه ( طبق گفته کتاب 1 از 20000 تا). ثالثا فرض کنیم گفته شما درست باشه و نیروی جاذبه بین الکترون و پروتون هم تاثیر داشته باشه ،اونوقت مثلا می تونست این طور نتیجه بگیرد که الکترون و پروتون جرم یکسانی دارند.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

برای چی نباید سوال مطرح کنه؟؟؟ هدف این سایت مطرح کردن سوال هاست و همفکری روی آن هاست.

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

نوشته اصلی توسط mahdibagheris

هدف این سایت رفع اشکالات و سوالات دانش آموزان المپیادی است.

لایک ها
149

من از شما عذر میخام آقای رفعتی...منو ببخش!!!!:198:

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

این بحث ها را ولش کنید. جواب چی شد؟ چرا رادرفورد همچین نتایجی گرفت؟؟؟

Juyandeh

New Member
لایک ها
2

سلام
به اين دليل كه قبل از اين آزمايش روي مواد پرتوزا آزمايشي رو طراحي كرد.و مشاهده كرد در ميدان الكتريكي پرتوي آلفا انحراف كم و پرتوي بتا انحراف زيادي داره،در نتيجه ذره هاي آلفا جرم زيادي نسبت به الكترونها(پرتوي بتا) دارن.و بر همين اساس در درستي نظريه تامسون ترديد كرد. و طبق نظريه تامسون كه فضاي ابرگونه جرمي ندارد پس بايد ذره هاي پرانرژي و سنگين آلفا از ورقه نازك طلا(از ميان فضاي ابرگونه)عبور كند

بالا