اثبات: مثلث ، ارتفاع ، میانه ، نیمساز ، 90 درجه؟

رایتی

New Member
لایک ها
1
اثبات کنید که اگر در یک مثلث نیمساز یک راس نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس باشد آنگاه آن راس 90درجه است

math

New Member
لایک ها
1,096
خیلی اسونه به این توجه کنید دو برابر زاویه بین نیمساز و ارتفاع به علاوه دو برابر زاویه بین میانه و ضلع برابر 180 است !!!

خیلی اسونه به این توجه کنید دو برابر زاویه بین نیمساز و ارتفاع به علاوه دو برابر زاویه بین میانه و ضلع برابر 180 است !!!
و به این توجه کنید که مثلثی قائم الزاویه است اگر و تنها اگر میانه نصف وتر باشد

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169
پاسخ : سوالی از هندسه که به نظر آسونه اما تا الان کسی نتونسته تو شهرما حلش کنه لطفا کمکم ک

از راه برهان خلف برید.
یعنی اول برای یک مثلث با زاویه 90 درجه اثباتش کنید بعد بگی برعکسش (یعنی حکم) هم درسته!

لایک ها
3,082
پاسخ : سوالی از هندسه که به نظر آسونه اما تا الان کسی نتونسته تو شهرما حلش کنه لطفا کمکم ک

از راه برهان خلف برید.
یعنی اول برای یک مثلث با زاویه 90 درجه اثباتش کنید بعد بگی برعکسش (یعنی حکم) هم درسته!
فکر نمی کنم به این بگن برهان خلف.

و اصلا این اثبات نیست....

برهان خلف اینه که با فرض این که 90 نیست بری و به تناقض برسی بعد بگی پس 90 هست....

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

برهان خلف انواعی داره!
این هم یک نوعش هست!
کلا مجموعه این راه ها رو میگن برهان های خلف!

دلیل این که این نوغ اثبات اشتباه هست رو میگید!؟ ایا راهی برای نقض این نوع اثبات ها دارید!؟

لایک ها
3,082

برهان خلف انواعی داره!
این هم یک نوعش هست!
کلا مجموعه این راه ها رو میگن برهان های خلف!

دلیل این که این نوغ اثبات اشتباه هست رو میگید!؟ ایا راهی برای نقض این نوع اثبات ها دارید!؟

من گفتم فکر می کنم و مطمئن نیستم اما دلیلم اینه که این یه نوع کلک ( از نوع رشتی! ) هست!
یعنی فکر کنم منظور شما این باشه که ما با فض 90 بودن بریم و به یه رابطه برسیم و بعد اونو برگردونیم و به 90 بودن برسیم . حالا اگه کسی ازتون بپرسه که از کجا این رابطه اولیه رو آوردین چی می گین؟
یا اگر سوال این جوری باشه که بگن اون زاویه چند درجه هست شما چی میگین؟؟؟؟؟

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169
پاسخ : اثبات: مثلث ، ارتفاع ، میانه ، نیمساز ، 90 درجه؟

ببین دوست عزیز ، اون زاویه یا 90 هست یا نیست!
پس ما 50% احتمال رو در نظر میگیریم و از راه آزمون به نتیجه ای درست میرسیم!

حتی اگر از فرض غلط به نتیجه درست برسیم کل عبارت درست خواهد بود ، اگر منطق ریاضیات رو مطالعه کرده باشید :

عبارت :

{ ( غلط -------- > درست ) ---------------> درست! }

درضمن! من میگم با فرض نود بودن زاویه ، حکم مسئله یعنی نیمساز یک راس نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است رو اثبات می کنیم ، سپس برعکس رابطه نیز درست می باشد!

یعنی

فرض : زاویه 90 درجه
حکم : اثبات اینکه در مثلث قائمه در راس 90 درجه نیمساز راس نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است!

وقتی این مورد اثبات شد ، برعکسش هم صادقه یعنی ، اگر راسی چنین ویژگی ای رو داشت اون راس 90 درجه هستش!

رایتی

New Member
لایک ها
1

ببین دوست عزیز ، اون زاویه یا 90 هست یا نیست!
پس ما 50% احتمال رو در نظر میگیریم و از راه آزمون به نتیجه ای درست میرسیم!

حتی اگر از فرض غلط به نتیجه درست برسیم کل عبارت درست خواهد بود ، اگر منطق ریاضیات رو مطالعه کرده باشید :

عبارت :

{ ( غلط -------- > درست ) ---------------> درست! }

درضمن! من میگم با فرض نود بودن زاویه ، حکم مسئله یعنی نیمساز یک راس نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است رو اثبات می کنیم ، سپس برعکس رابطه نیز درست می باشد!

یعنی

فرض : زاویه 90 درجه
حکم : اثبات اینکه در مثلث قائمه در راس 90 درجه نیمساز راس نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است!

وقتی این مورد اثبات شد ، برعکسش هم صادقه یعنی ، اگر راسی چنین ویژگی ای رو داشت اون راس 90 درجه هستش!

از نظراتتون جدا ممنونم اما این درست نیس که یک قضیه دوشرطی رو که هر دو طرفش نیاز به اثبات داره رو با قبول کردن یک طرفش اثبات کنیم این مسئله قضیه دوشرطی بود که قسمت لزومشو اثبات کردم یعنی اینکه اگر مثلثی قائم الزاویه باشد آنگاه نیمساز آن راس قائم نیمساز میانه و ارتفاع است .اما قسمت کفایتش یعنی qآنگاه pمسئله رومیخوام اثبات کنم و تاالان هم از راه برهان خلف و هم زاویه های محاطی دایره رفتیم اما نشده اما توی برهان خلفش کمی مشکل وجودداره و من ازتون کمک میخوام که اگه تونیستید حل کنید کمی راهنماییم کنید

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

این که یه مورد بدیهی هست و نیازی به اثبات نداره!

توجه کنید :

اصولا بیان یک گزاره دو شرطی همواره به سه حالت است :

p <=> q

1- p اگر و فقط اگر q

2- شرط لازم و کافی برای p آن است که q

3- اگر p آنگاه q و بالعکس

پس در تعمیم معنایی مورد سوم داریم :

اگر p به وقوع بپیوندد آنگاه q نیز به وقوع می پیوندد و بالعکس!

(فک کنم به این موارد آشنایی داشته باشید!)

لذا داریم :

زاویه قائمه است <=> نیمساز راس ، نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است!

{
به بیان دیگر :

"زاویه ای نود درجه است اگر و تنها اگر نیمسازش نیمساز بین ارتفاع و میانه همان راس باشد"!

همان

شرط لازم و کافی برای آنکه " نیمساز راسی ، نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس باشد " ، آن است که ، " زاویه نود درجه باشد " (حکم مسئله)

است
}

بنابر این با اثبات یک مورد دیگری حتما به وقوع می پیوندد!

آخرین ویرایش توسط مدیر

matin75

New Member
لایک ها
151

این که یه مورد بدیهی هست و نیازی به اثبات نداره!

توجه کنید :

اصولا بیان یک گزاره دو شرطی همواره به سه حالت است :

p <=> q

1- p اگر و فقط اگر q

2- شرط لازم و کافی برای p آن است که q

3- اگر p آنگاه q و بالعکس

پس در تعمیم معنایی مورد سوم داریم :

(فک کنم به این موارد آشنایی داشته باشید!)

لذا داریم :

زاویه قائمه است <=> نیمساز راس ، نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس است!

{
به بیان دیگر :

"زاویه ای نود درجه است اگر و تنها اگر نیمسازش نیمساز بین ارتفاع و میانه همان راس باشد"!

همان

شرط لازم و کافی برای آنکه " نیمساز راسی ، نیم ساز زاویه ی بین ارتفاع و میانه ی همان راس باشد " ، آن است که ، " زاویه نود درجه باشد " (حکم مسئله)

است
}

بنابر این با اثبات یک مورد دیگری حتما به وقوع می پیوندد!

ما در حل این سوال درستی عبارت
یا به عبارت دیگر :

{
به بیان دیگر :

را نمیدانیم بلکه می خواهیم آن را اثبات کنیم

matin75

New Member
لایک ها
151

زاویه BAD = x (نصف زاویه اصلی A) و زاویه HAD = y ( نصف زاویه بین ارتفاع و میانه) را در نظر بگیرید.
ثابت کنید x+y=زاویه B و x-y=زاویه C
بعدش دیگه معلومه

بالا