اثر سوختگی کدام بیشتر است ؟

لایک ها
13
باسلام.....
در علم پزشکی بیان میشود که بخار آب 100درجه |سوختگی شدید تری نسبت به آب 100درجه دارد....
دلیل چیست ؟

mehran88

New Member
لایک ها
1,232
پاسخ : اثر سوختگی کدام بیشتر است ؟

سلام.

در واقع علت اصلی سوختگی اختلاف دمای عامل سوختگی با دمای بدن نیست.بلکه اختلاف انرژی حاصل از اختلاف دماست.

چون انرژی بخار 100 بیشتره سوختگیش هم بیشتره.

بحث تعریف دما و انرژی و نحوه تفکیک اینا توی فرآیندها بسیار ظریفه و اگه علاقه داشتید حتما یه مقدار عمیقی ترمودینامیک بخونید.

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

سلام.

در واقع علت اصلی سوختگی اختلاف دمای عامل سوختگی با دمای بدن نیست.بلکه اختلاف انرژی حاصل از اختلاف دماست.

بحث تعریف دما و انرژی و نحوه تفکیک اینا توی فرآیندها بسیار ظریفه و اگه علاقه داشتید حتما یه مقدار عمیقی ترمودینامیک بخونید.

alizafar

New Member
لایک ها
10

سلام.

به اضافه اینکه سوختگی با بخار آب عمیق تر هست و ب نحوی میشه گفت طرف مغز پخت میشه

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

به اضافه اینکه سوختگی با بخار آب عمیق تر هست و ب نحوی میشه گفت طرف مغز پخت میشه

از لحاظ علمی یعنی چی که مغز پخت میشه؟:)

لایک ها
13

دقیقا میشه بگید چه نوع انرژی (نوع آنتالپی) ؟
آیا به آنتالپی تراکم میشه ربطش داد؟

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

دقیقا میشه بگید چه نوع انرژی (نوع آنتالپی) ؟
آیا به آنتالپی تراکم میشه ربطش داد؟
دوست من میشه آنتالپی تراکم رو تعریف کنی؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

اصن من با این کار ندارم. بحث اینه که بخار اب 100 درجه دماش بالاتر از 100 درجه است!!! نه خوده 100 درجه! (اص ببینید چه قشنگ توضیح میدم :4:)

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

اصن من با این کار ندارم. بحث اینه که بخار اب 100 درجه دماش بالاتر از 100 درجه است!!! نه خوده 100 درجه! (اص ببینید چه قشنگ توضیح میدم :4:)
با عرض پوزش دمای هردو یکسانه!خودمون داریم میگیم 100درجه پس دیگه اختلاف دما چیه؟!!!!:13:

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

با عرض پوزش دمای هردو یکسانه!خودمون داریم میگیم 100درجه پس دیگه اختلاف دما چیه؟!!!!:13:
من تو یه کتابی خوندم بخار نمیتونه 100 درجه بمونه چون ذرات گاز تو هوا دایما در حال جنبش زیاد هستن و دما رو بالا میبرن و نمیتونه 100 بمونه!

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

من تو یه کتابی خوندم بخار نمیتونه 100 درجه بمونه چون ذرات گاز تو هوا دایما در حال جنبش زیاد هستن و دما رو بالا میبرن و نمیتونه 100 بمونه!
اون کتاب شرایط خاصی رو در نظر نگرفت،ما هرچیزی رو تو هر دمایی داریم و دلیلی نداره که مثلا بخار 25 درجه هم نداشته باشیم!

naeema

New Member
لایک ها
56

سلام دوستان
دلیل سوختگی شدید با بخار آب اینه که بخار آّب 100درجه گرمای نهان تبخیر دارد.گرمای نهان تبخیرj22000000می باشد
موفق باشید

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

سلام دوستان
دلیل سوختگی شدید با بخار آب اینه که بخار آّب 100درجه گرمای نهان تبخیر دارد.گرمای نهان تبخیرj22000000می باشد
موفق باشید
دوستان قضیه رو پیچیده نکنید.موضوع دقیقا همینی هست که خانم naeema گفتند.

البته فرض سوال بر اینه که بخار 100 درجه در واقع لحظه ای از دریافت گرما توسط آبه که دقیقا به اندازه گرمای نهان تبخیر ، انرژی دریافت کرده باشه.پس در تئوری میتونیم بخار 100 داشته باشیم اما عملا به دلایلی که خودتون اشاره کردید غیرممکنه.

لایک ها
3,082

به این دلیل نمی تونه باشه که

بخار آب وقتی به صورت بخوره نیاز به گرمایی داره که مایع بشه و این گرما رو از بدن می گیره اما آب داغ نیازی به این کار نداره؟

S.H1997

New Member
لایک ها
241

به این دلیل نمی تونه باشه که

بخار آب وقتی به صورت بخوره نیاز به گرمایی داره که مایع بشه و این گرما رو از بدن می گیره اما آب داغ نیازی به این کار نداره؟
فکر کنم گرما از جسم گرمتر به سردتر منتقل میشه!!!!!:117:

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

دوستان قضیه رو پیچیده نکنید.موضوع دقیقا همینی هست که خانم naeema گفتند. البته فرض سوال بر اینه که بخار 100 درجه در واقع لحظه ای از دریافت گرما توسط آبه که دقیقا به اندازه گرمای نهان تبخیر ، انرژی دریافت کرده باشه.پس در تئوری میتونیم بخار 100 داشته باشیم اما عملا به دلایلی که خودتون اشاره کردید غیرممکنه.
کسی قضیه رو نپیچوند! بحث سر اینه ک گرمای تبخیر درست،اون ک بدیهیه اما ب نظرم خود بخار بودن تأثیر داره!سر همون قضیه اینکه شاخه راحتتر از کنده میسوزه! ب نظرم سوختگی باید در اثر اکسید شدن سلول های پوست(در واقع فسفولیپید های سطحی و بعد بقیه ماجرا)رخ میده و بخار آب راحتتر این عمل رو انجام میده تا آب!بازم بزرگان بیان نظر بدن و نظرشون راجع ب حرفم بگن بهتره...

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

کسی قضیه رو نپیچوند! بحث سر اینه ک گرمای تبخیر درست،اون ک بدیهیه اما ب نظرم خود بخار بودن تأثیر داره!سر همون قضیه اینکه شاخه راحتتر از کنده میسوزه! ب نظرم سوختگی باید در اثر اکسید شدن سلول های پوست(در واقع فسفولیپید های سطحی و بعد بقیه ماجرا)رخ میده و بخار آب راحتتر این عمل رو انجام میده تا آب!بازم بزرگان بیان نظر بدن و نظرشون راجع ب حرفم بگن بهتره...

من که قبول ندارم
من خودم اول خواستم اینجوری توجیه کنم ولی نمیشه
شما بگو که بخار صد درجه در انتقال گرما فرقش چیه با اب صد درجه؟
من که این توجیهو قبول ندارم از نظر مولکولی

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

من که قبول ندارم
من خودم اول خواستم اینجوری توجیه کنم ولی نمیشه
شما بگو که بخار صد درجه در انتقال گرما فرقش چیه با اب صد درجه؟
من که این توجیهو قبول ندارم از نظر مولکولی
اتفاقا میخواستم جلو پستم یادت کنم...چون مطمئن بودم گیر میدی!:4:
ما اینجا به انتقال گرما کاری نداریم(اتفاقا آب بهتر گرما رو منتقل می کنه!)من گفتم واکنش دادن و اکسید کردن انتقال رو از کجای پستم در آووردی؟!!!!!:105:

r-shvir

New Member
لایک ها
230

ما اینجا به انتقال گرما کاری نداریم(اتفاقا آب بهتر گرما رو منتقل می کنه!)من گفتم واکنش دادن و اکسید کردن انتقال رو از کجای پستم در آووردی؟!!!!!:105:
خوب علتش چیه؟(که بهتر منتقل منتقل می شه)

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

بد تر شد:4:
اصلا برای چی اکسید شدن؟
همون گرمای بیش از حد باعث از بین رفتن بافت میشه

فضای بینمولکولیه کدوم بیشتره؟
خب اب خیلی کمتره دیگه و در اون مساحت تماس بیشتر مولکول داریم برای تماس با پوست

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

به طور کلی جامدات بهتر از مایعات و مایعات بهتر از گاز ها رسانش گرمایی دارن و اون به خاطر نزدیک تر بودن ذرات سازنده به هم انتقال راحت تر جنبش به همدیگه هست...

بد تر شد:4:
اصلا برای چی اکسید شدن؟
همون گرمای بیش از حد باعث از بین رفتن بافت میشه
طاها چرا گیج میزنی؟!!!!
گرما به خودیه خود که کاری نمی کنه...چون باعث افزایش سرعت اکسیداسیون میشه بافت هارو تخریب می کنه دیگه!:211:

بالا