اثر نفوذ اوربيتال 1s و 2s

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32
اگر 2s در 1s نفوذ كند در اين صورت در يك زمان 3 الكترون در اوربيتال 1s حضور خواهد داشت.كه اين غير طبيعي است مثل اثري كه در ليتيم مشاهده مي كنيم.كسي نظري داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

sorena313

Active Member
لایک ها
105
پاسخ : اثر نفوذ اوربيتال 1s و 2s

من درست متوجه نشدم، میشه واضح تر بگی؟
یعنی تو لیتیم 2س در 1س نفوذ کرده؟
خوب اگه نفوذ کرده باشه حتما اوربیتال هاشون هم با هم هیبرید شدن و دوتا اوربیتال جدید دادن دیگه(؟)

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

منظورتون همپوشانیه؟ هیبرید شدن؟ من خوب نفهمیدم.

sorena313

Active Member
لایک ها
105

آره؛ مورتیمر نوشته مثلا وقتی دوتا اتم H با هم پیوند میخورن ، دو تا اوربیتال 1s شون با هم همپوشانی میکنه و دو تا اوربیتال مولکولی جدید میده

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

فصل 9 رو میگید؟

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32

نه
منظورم اينه كه در كتاب فاطمي (ناب) توضيح داده كه يكي از دلايلي كه انرزي اوربيتال 2s از 2p كمتره نفوذ اوربيتال 2s در 1s است كه به دليل همين نكته الكترون در فاصله بسيار كمتري نسبت به هسته واقع است در نتيجه سطح انرزي پايين تر قرار مي گره حال من مي گم اگر الكتروني كه بايد در اوربيتال 2s باشه وارد 1s بشه كه پر هستش در يك لحظه در اوربيتال 1s سه الكترون حضور خواهد داشت كه بر اساس اسپين الكترون ها قابل توجيه نيست.
حالا كسي نظري داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

کدوم کتابش؟ ساختار اتم؟ مهخوام خودم بخونم ببینم چیه؟

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32

ساختار اتم صفحه ي 33

sorena313

Active Member
لایک ها
105

من فکر کردم که مسئله مربوط به هیبرید شدنه که تو فصل 9 مورتیمر اومده، اما اینجور نیس.
ظاهرا منظور از نفوذ واقعا نفوذ نیست!1 زیر لایه های یک اتم در هم ادغام نمیشن ولی با هم تداخل دارن. مثل خیابون هایی که از وسط همدیگه رد میشن ولی باهم یکی نشدن.
مثلا 3d (قبل از پر شدن) سطح انرژی بالاتری نسبت به 4s داره(==> دیرتر پر میشه) ولی بعد پر شدن سطح انرژیش به حالت عادی برمیگرده(==> موقع یونش، دیرتر از
4s الکترون از دست میده)
البته در مورد نزدیکتر بودن 2s از 2p به هسته تاجایی که اطلاعات کم من اجازه میده، ارتباط زیادی به نفوذ الکترون هاشون به همدیگه نداره؛ همونطور که میگی قانون طرد پاولی یه همچین چیزی رو رد میکنه

1 پ.ن: چقدر کلمات از بیان احساسات عاجزند!

آخرین ویرایش توسط مدیر

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32

خوب به قول خودت با هم تداخل كه دارن.
در اين صورت ممكنه در يك زمان 3 الكترون در يك اوربيتال حضور داشته باشه.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SHAHROKHY

New Member
لایک ها
32

كسي جواب نمي ده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

sorena313

Active Member
لایک ها
105

خوب...مطمئن نیستم...بذار ایشالا فردا با یه کسی مشورت کنم...

sorena313

Active Member
لایک ها
105

:39:راستش این از پایه مشکل داره! اصلا درست نیست که 2s در 1s نفوذ کرده ( منظورم اینه که اصلا همچین اتفاقی نمی افته). کتاب فاطمی هم که حجت نیست؛ اگه اینی که گفتین درست باشه پس دلیلی نداره که 2p در2s و ...به همین منوال همه ی لایه ها در هم نفوذ نکرده باشن، اگه همچین چیزی مشاهده میشد که کل نظریه اتمی شرودینگر و اصل طرد پائولی و ...باید به کلی رد میشد!:103:
اونجایی هم که گفتم زیر لایه ها یه کم در هم نفوذ دارن فک میکنم غلط کردم:188:! کلمه ی "نفوذ کردن" غلط اندازه، در واقع هیچ تداخل اوربیتالی بین زیر لایه ها اتفاق نمی افته و سطح انرژی زیر لایه ها فقط مقداری به هم "نزدیک" میشن

لایک ها
207

به نظر من خود اصل طرد پاولی این رو رد میکنه.چون دو الکترون با اسپین یکسان همدیگر رو دفع میکنن و به نظرم درون زیر لایه ها هم همین اتفاق می افته و فکر نکنم سه تاالکترون همزمان یک جا حضور داشته باشن.

بالا