استون کدومه...

FMHFMH

New Member
لایک ها
286
سلام خدمت همه...
این هفته قلم چی یه سوالی داده بود درباره انحلال پذیری...گفته بود که استون یه حلال ناقطبیه...:188:
می خواستم بدونم واقعاً اینجوریه ...و اگه ترکیب های غلط انداز دیگه ای هم هستن ...نه فقط در حد کنکور که در المپیاد بیان کنید...
البته اگه بگین دونستن هر کدومشون برای کنکور نیازه یا نه هم دیگه خیلی بهتر میشه...
:133:

Lord.m

New Member
لایک ها
67
پاسخ : استون کدومه...

استون کاملاً قطبیه از این لحاظ که هیچ بحثی نیست بقیه ی سؤال هم مشخص نیست یعنی من نفهمیدم منظورتون چیه

zelzal

New Member
لایک ها
27

سلام
چون من یه کم در مورد حلال ها می دونم این جا میگم
بله قلم چی درست گفته چون استون حلال خوبی برای موادی هست که قطبیتشون کم باشه البته نه ناقطبی کامل بلکه موادی که قطبیتشون کم باشه
ترتیب قطبیت حلال ها این طوریه
هگزان و آلکان ها<دی اتیل اتر و به طور کلی اتر ها<استون و کتون ها<اتانول<متانول<آب

در واقع این طوری بگم آب و متانول و اتانول برای مواد با قطبیت زیاد و متوسط مناسب اند ، استون برای مواد با قطبیت کم و اتر و هگزان برای مواد ناقطبی

به نظر من حرف قلم چی درسته چون استون برای مواد ناقطبی مناسب تر از مواد قطبی هست
یه مثال که الان می دونم کلرو متان یا همون متیل کلرید که یه ماده با قطبیت نسبتا متوسط رو به کم هستش در آب کم محلول هستش ( پنج گرم بر لیتر ) در متانول متوسط ( حدود 14 گرم بر لیتر تا اون جا که یادمه) و در استون کاملا محلول است.
یا برای مثال نمک طعام یا سدیم کلرید که یک نمک با قطبیت بالا هست به طور کامل کامل در استون نامحلول هستش.

آخرین ویرایش توسط مدیر

FMHFMH

New Member
لایک ها
286

دوستان متن و جواب سوال به شرح زیر است:

آخرین ویرایش توسط مدیر

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

[MENTION=10846]FMHFMH[/MENTION]

استون با اينكه يك حلال الي هست ، حلال قطبي هم هست..
حلال الي هست چون ساختار هيدروكربني داره !
حلال قطبي هست چون گروه عاملي قطبي كربونيل c=o داره !

kouchak

New Member
لایک ها
364

با توجه به این ساختار فضایی، خودتون چی فکر میکنید؟!
:4:

بالا