اشکال: ترتیب پر شدن اوربیتال ها از نظر ml

sbsani

New Member
لایک ها
64
سلام میخواستم بدونم که ترتیب پر شدن اوربیتال ها از نظر ml از عدد منفی به مثبته یا برعکس؟و اینکه این درسته که"موقعی که اوربیتال کاملا خالی یا کاملا پره تو نموداری چپیه میشه مثبت ترین راستیه میشه منفی ترین و هنگام ناقص بودن برعکسه"؟منبع جایی که ازش میگین هم اگه بگین دیگه خیلی ممنون میشمبا تچکرررر:53: :D

sbsani

New Member
لایک ها
64
پاسخ : اشکال: ترتیب پر شدن اوربیتال ها از نظر ml

واقعا مرسي از سيل عظيم دوستان كه به تاپيك هجوم اوردن و منو راهنمايي كردن!ماشالا بهشون,سونامين اصن!:d

MEA76

New Member
لایک ها
860

اینا قرار داده ، ما برای راحتی کارمون قرار داد می کنیم توی اتم الکترون ها رو توی اوربیتال ها به ترتیب جبری عدد ml پر کنیم ولی توی واقعیت این چیزا اصن معنی نداره . مثلا اگه 3 تا اوربیتال px , py , pz رو در نظر بگیری خوب اینا با یه چرخش ساده به هم تبدیل می شن!

ما قرار داد می کنیم که توی زیرلایه ها اوربیتال ها رو به ترتیب جبری عدد ml پر کنیم ولی توی واقعیت لزوما همچین اتفاقی نمی افته!

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

بله راست میگید شما ولی فکر کنم منظوره ایشون در حد دبیرستانه یعنی مثلا وقتی ما داریم روی این مسائل در سطح دبیرستان کار میکنیم چه طوریه

از چپ به راست =از - به +

لایک ها
344

بله راست میگید شما ولی فکر کنم منظوره ایشون در حد دبیرستانه یعنی مثلا وقتی ما داریم روی این مسائل در سطح دبیرستان کار میکنیم چه طوریه

از چپ به راست =از - به +

منم با اقا طاها موافقم وتا اونجایی که خودم خوندم از مبتکران بازرگانی اینهع که از ml منفی شرو به پر کردن میکنیم.که همون میشه از چپ به راست.امیدوارم تونسته باشم کمکتون بکنم.

daryab

New Member
لایک ها
163

منم با اقا طاها موافقم وتا اونجایی که خودم خوندم از مبتکران بازرگانی اینهع که از ml منفی شرو به پر کردن میکنیم.که همون میشه از چپ به راست.امیدوارم تونسته باشم کمکتون بکنم.
بله تو کتابای دبیرستانی از - به+ هسش

sbsani

New Member
لایک ها
64

مرسی از همه
تفاوتی نمیدونم تو واقعیت دارن اما تو مساله هایی که مشخصات الکترون آخر رو میگه خب تفاوت ایجاد میشه
این سوالم اگه میشه بگین:
این درسته که در حالت پر و کاملا خالی بودن زیر لایه به دلیل پایدار بودن مثبت ها از چپ به راست مثبت به منفی میشه؟
و در حالت ناقص بنا به قرارداد از منفی به مثبته؟یا کلا همیشه قرار داد اینه که منفی به مثبته؟
این اشکال هم برا این پیش اومده که تو کتاب شیمی عمومی 1(مورتیمر)بخش الکترون و اینا(فک کنم فصل 6)یه نمودار داره که ترتیب پر شدن رو از مثبت به منفی میگه اما تو کتاب مبتکران یا حتی سایتای ایرانی و خارجی که چند تاییشو دیدم از منفی به مثبت بود!

آخرین ویرایش توسط مدیر

AHZolfaghari

Well-Known Member
لایک ها
1,654

در کتاب شیمی 2 آقای بازرگانی به این مسائل به طور کامل پرداخته شده و شما اگه خواستید میتونید به این کتاب مراجعه کنید.

ترتیب ml هم از چپ به راست از منفی به مثبت تغییر می کند.

بالا