اشکال در نمودار های مکان زمان

saman kl

New Member
لایک ها
13
سلام
یکی این جمله رو واسه من توضیح بده!!!!!!!!!:84:
"در برسی حرکت با شتاب صفر برای رسم نمودار های مکان زمان اگر مبدا مکان زمان بر هم منطبق باشد حرکت دارای مکان اولیه نمیباشد ولی اگر منطبق نباشند حرکت دارای مکان اولیه است":105:

only physics

New Member
لایک ها
2,386
پاسخ : اشکال در نمودار های مکان زمان

خب اين صورتش شما رو ترسونده وگرنه چيز خاصي نيست. فقط يادآوري چندتا نكته لازمه...:5:

1-در حركت باشتاب صفر ، چون سرعت هيچ تغييري نداره ، بنابراين نمودار مكان-زمان به صورت يك خط راست رسم ميشه. (اگر دراين جمله مشكلي داشتيد بگيد تا بيشتر توضيح بدم ):157:

2- حالا اگر خطي كه در نمودار مكان- زمان (كه در واقع نشون دهنده ي سرعت متوسط ( و چون اينجا شتاب صفره، سرعت لحظه اي ) رسم مي كنيم، از نقطه اي به مختصات
رسم بشه ، يعني متحرك در لحظه ي شروع ، از نقطه ي صفر حركتش رو آغاز كرده ( به قول شما ابتداي نمودار از مبدا مكان-زمان رسم شده.

اين مبدا مكان-زمان برهم منطبقند يعني مختصات طول (زمان) و عرض (مكان ) صفر هستش ):15:

3-اما اگر خطي كه مي كشيم ، در يك نقطه ، بردار مكان رو (عرضها ) قطع كنه ، يعني در يك نقطه كه عرضش (در اينجا زمانش ) صفره ، يك طول براي مختصات وجود داره.

بنابراين در لحظه ي شروع حركت ، متحرك از جايي به جز مبدا ، حركت خودش رو آغاز كرده. بنابراين مبدا مكان-زمان برهم منطبق نيستند.:167:

اگرجايي رو متوجه نشديد ، ياهنوزهم براتون ابهامي وجود داره، من درخدمتم.:26:

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

سلام
یکی این جمله رو واسه من توضیح بده!!!!!!!!!:84:
"در برسی حرکت با شتاب صفر برای رسم نمودار های مکان زمان اگر مبدا مکان زمان بر هم منطبق باشد حرکت دارای مکان اولیه نمیباشد ولی اگر منطبق نباشند حرکت دارای مکان اولیه است":105:
سلام دوست عزیز ، درکتون میکنم
ببینین منظور جمله اینه : اگه توی نمودار مکان زمان ، خط نمودار از مبدا مختصات شروع شده باشه ، شما مکان اولیه یا
ندارین
ولی اگه از مبدا شروع نشده باشه ، شما
دارین. یعنی جایی که متحرک شما شروع به حرکت کرده ، یه جایی بوده که مبدا نبوده و در اصل یه مکان اولیه غیر صفری داشته

only physics

New Member
لایک ها
2,386

اينم شكلهاش :

اگر مبدا مكان و زمان برهم منطبق باشه : http://uploadtak.com/images/b278_.bmp

اگر مبدا مكان و زمان برهم منطبق نباشه : http://uploadtak.com/images/w146_1.bmp

باز اگر مشكلي بود ، بفرماييد.

انشا...موفق باشيد

saman kl

New Member
لایک ها
13

خیلی ممنون بابت توضیحاتتون .
ولی مشکل من اینه که مامیتونیم خط روطوری بکشیم که محور زمان رو قطع کنه در این صورت مبدا محور مکان زمان بر هم منطبق نیست و همین طور دارای مکان اولیه هم نیست!!!:93:

لایک ها
87

خب این که مثل قطع شدن خط توسط محور y دیگه منتها به جای اینکه توسط محور عرض قطع بشه توسط محور طول قطع میشه یعنی اینکه در ثانیه 0 شما در یه فاصله عقب تر مبدا هستید حواست باشه که زمانت نمیتونه - بشه پس هر خطی که رسم کنی در نهایت محور عرض رو قطع میکنه که در کل فقط در یک حالت اون هم اینکه خط در مبدا محور عرض ها رو قطع کنه محور طول و عرض بر هم منطبق اند

آخرین ویرایش توسط مدیر

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

خیلی ممنون بابت توضیحاتتون .
ولی مشکل من اینه که مامیتونیم خط روطوری بکشیم که محور زمان رو قطع کنه در این صورت مبدا محور مکان زمان بر هم منطبق نیست و همین طور دارای مکان اولیه هم نیست!!!:93:
شما خطتون محور زمان رو قطع کنه ولی مکان رو نه ، توی نقطه ای که قطع کرده ، داره اینو به منو شما میگه که توی اون نقطه من برگشتم سر جای اولم ! یعنی مکان اولیش. رفته یه دوری بزنه یه هوایی بخوره برگرده !

saman kl

New Member
لایک ها
13

نه دیگه در اون حالت زمان اولیه داره ولی چون محور مکان رو قطع نکرده مکان اولیش برابر صفره!!از طرفی این حالت جمله ی اول منو نقض میکنه!!!!

only physics

New Member
لایک ها
2,386

خب ما مبدا زمان رو ، لحظه ي صفر در نظر مي گيريم...:103:

شما در جمله ي اولتون گفتيد " مبدا زمان ".:71:

وقتي خط ، محور زمان رو قطع ميكنه درواقع داره ميگه كه در اين لحظه (منظور همون نقطه ي برخورد ) متحرك در نقطه ي صفر قرار داره.:17:

اما به اين معنا نيست كه متحرك،حركتش رو از مبدا آغاز كرده....
:93:

saman kl

New Member
لایک ها
13

اینی که شما گفتید درسته.اشکال اینجاست که من توی جمله ی اولم گفتم که اگر مبدا مکان و زمان بر هم منطق نباشه حرکت دارای مکان اولیه هس! ولی اگه نمودار سرعت رو طوری بکشیم که محور زمان رو قطع کنه در این صورت محور مکان و زمان بر هم منطبق نیس و در عین حال نموداردارای مکان اوله هم نیست(چون محور مکان رو قطع نکرده):150:

آخرین ویرایش توسط مدیر

only physics

New Member
لایک ها
2,386

مكان اوليه ي يك جسم در واقع محل تقاطع اون با نمودار مكانه...

جمله ي بالا خيلي مهم و اساسيه...

اين خطي كه شما داريد رسم مي كنيد ، درسته ولي بحث اينجاست كه اين خط، بخشي از نموداره...

نه همه ي اون.

درواقع نمودار از يك جا ديگه شروع ميشه اما شما اونو رسم نمي كنيد...

هنوزم ابهامي براتون وجود داره؟

Golnaz

New Member
لایک ها
784

ببین دوست گرامی !
مبدا زمان صفره . پس اگه مبدا مکان بهش منطبق باشه ، ایشون هم می شه صفر .

ببخشید من نتونستم پست همه رو بخونم اگه تکراری گفتم ببخشید .

saman kl

New Member
لایک ها
13

نه من حالتی رو میگم که مثلانمودار سرعت موازی با محور مکان رسم شه در این صورت خط رو هر چقد هم که امتداد بدیم محور مکان رو عمرا قطع نمیکنه!!!!

آخرین ویرایش توسط مدیر

only physics

New Member
لایک ها
2,386

نه من حالتی رو میگم که مثلانمودار سرعت موازی با محور مکان رسم شه در این صورت خط رو هر چقد هم که امتداد بدیم محور مکان رو عمرا قطع نمیکنه!!!!
خب بحث اينجاست كه همچين نموداري وجود نداره!!!

چون نموداري كه شما ميگين يعني زمان روي يك عدد خاص ثابت شده.

خب مشخصه كه نمودار نه ميتونه روي زمان ثابت بشه و نه ميتونه به عقب برگرده.

ازطرفي ميدونيم كه تانژانت زاويه اي كه بامحور زمان ساخته ميشه، نشان دهنده ي سرعته.

حالا اگر نمودار رو طبق گفته ي شما رسم كنيم، زاويه اي كه با محور زمان ساخته ميشه، 90 درجه است و تانژانت 90 تعريف نشده اس.

بنابراين نميشه درباره ي اين نمودار بحث كرد.

بازم اگر ابهام وجود داره بفرماييد.

موفق باشيد.

پارسا

New Member
لایک ها
22

خط موازی با محور مکان در نمودار مکان زمان نشون دهنده سرعت ∞ هست که در مکانیک نیوتونی چندان بی معنی نیست...

only physics

New Member
لایک ها
2,386

خب فرض مي كنيم كه حرف شما درست باشه.

ثابت موندن زمان رو چطوري ميشه توجيه كرد؟

اصلا بامنطق جور درنمياد.

چطوري تحليلش كنيم؟

پارسا

New Member
لایک ها
22

اصلا زمان ثابت نمی مونه که!
شما از این ور قضیه بهش نگاه کن: تغییرات مکان در یک بازه زمانی بسیار بسیار کوتاه، خیلی خیلی زیاده!

only physics

New Member
لایک ها
2,386

وقتي نمودار موازي محور مكانه ، يعني زمان رو ثابت كرديم.

خب اين غلطه اصلا رسم يه همچين نموداري درست نيست.

پارسا

New Member
لایک ها
22

بله از یه نظر حرف شما درسته... چون نمیشه در زمان صفر مسافتی رو طی کرد. در واقع این خط فقط به حالت قائم میل می کنه...
البته طبق چیزایی که ما الان از نسبیت می دونیم اصلا همچین چیزی ممکن نیست ولی در زمان نیوتون تصور میشد که جسم می تونه به هر سرعتی برسه (+ تصور میشد سرعت انتقال اطلاعات بینهایته...)

only physics

New Member
لایک ها
2,386

حرف شما درسته

ولي....

بحث اينجاست كه نميشه زمان رو ثابت نگه داشت...:20:

بالا