moon-sea

Well-Known Member
لایک ها
361
سلام

المپیاد زیستی های عزیز که دو ماه دیگه ازمون داریم خوبین؟
اگه اینجا المپیاد زیستی داریم میشه بیاین خودتونو معرفی کنین بگین تا چه حد پیش رفتین؟

اصلا زیستی داریم اینجا یا منم بار و بندیلمو ببندم از اینجا برم......

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
سلام.من تازه شروع کردم به خوندن.البته من یک سال و دو ماه دیگه آزمون دارم.می خوام اول با تموم کردن کتاب های دبیرستان شروع کنم.اگه سایت واسه ما آزمون میزاشت خیلی خوب میشد.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
یعنی تو این 5355 نفر فقط یک سال دومی است که داره واسه المپیاد می خونه
همون بهتر که سایت واسه ما آزمون نذاره.واسه 5،6نفر؟من که نمیذارم

Niloo_007

New Member
لایک ها
0
سلام
اااا یعنی چه؟؟؟؟ من فقط به امید یه المپیادی که کمک کنه اومدم اینجا هیشکی نیس یعنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
دیر اومدی ما خودمونم زود اومدیم خلوته.

samira22

New Member
لایک ها
2
سلام
بچه ها بهترین کار اینه که همین 4-5 نفر شروع کنید به حل سوال و بحث علمی، اینجوری باعث می شه افراد جدیدی که وارد سایت می شن با دیدن فعالیت علمی شما عضو شن و تعدادتون بره بالا؛ وگرنه اینجوری که هی می یاید می گید کسی نیست، هرکسی هم که المپیاد زیستیه و برای اولین بار وارد سایت می شه، خیال می کنه بار علمی یا فعالیت علمی سایت تو زمینه زیست ضعیفه و دیگه عضو نمی شه!
ما هم پارسال همین کارو می کردیم و باعث شد به تدریج تاپیک زیست فعال شه و افراد بیشتری فعالیت کنن
پس از همین الان شروع کنید
:

samira22

New Member
لایک ها
2
لازم نیست حتما سوالاتون دست اول باشه! 1سوال از بین سوالای المپیادای سال های قبل که فکر می کنید می تونه جای بحث داشته باشه -هرچند هم که جوابش رو می دونید- انتخاب کنید و اینجا بنویسید و درموردش بحث کنید

من 1سوال براتون می ذارم فقط برا اینکه بحث را بیفته و بقیه ش به عهده خودتون:

- محققی یک نوع قارچ جهش یافته تولید کرده است که در شرایط عادی بسیار کندتر از قارچ های معمولی رشد می کند (عجب زحمتی کشیده! ) و همچنین سلول های آن کوچکتر از سلول های نوع وحشی می باشند. او هر دو نوع قارچ را (سالم و جهش یافته رو) در محیطی پلمپ شده و غنی از گلوکوز کشت می دهد. بعد از یک هفته وقتی به دو محیط مراجعه می کند متوجه می شود که دو نوع قارچ از لحاظ مورفولوژی سلول هایشان کاملا شبیه به هم هستند. کدام یک از موارد زیر بهتر از همه نتیجه ی مشاهده را شرح می دهد؟

الف) سلول های جهش یافته دستگاه گلژی خود را از دست داده اند

ب) گلوکز برای سلول های قارچ سمی است

ج) سلول های جهش یافته نمی توانند از گلوکز به عنوان منبع انرژی بهره ببرند

د) سلول های جهش یافته دارای میتوکندری ناکارآمد هستند

ه) سلول های جهش یافته دارای لیزوزوم ناکارآمد هستند

کدوم گزینه و چرا؟

راهنمایی: اکسیژن نمی تونه وارد محیط پلمپ شده بشه

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
حتما همین کاری رو میکنیم که گفتید.
راجع به سوالم فکر می کنیم.

biosarah

New Member
لایک ها
0
سلام...منم المپیاد زیستی ام.منم میگم ما چند نفرم که فعال باشیم خوبه!

biosarah

New Member
لایک ها
0
راستی از کسایی که خبر دارید در چه حدن؟؟خودتون چی؟چیا و چقدر خوندین؟

drali

New Member
لایک ها
34
فک کنم خانم سمیرا بهترین پیشنهاد رو دادن
اگه کمکی هم خواستید ما در خدمتیم
البته چون کنکوریم یه سری محدودیت دارم برا نت
پس شما هم اگه کمبودی هست به بزرگی خودتون ببخشید
به امید روزی که بخش زیست این سایت فعالترین بخشش باشه
موفق و پیروز باشید

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
samira22 گفت
- محققی یک نوع قارچ جهش یافته تولید کرده است که در شرایط عادی بسیار کندتر از قارچ های معمولی رشد می کند (عجب زحمتی کشیده! ) و همچنین سلول های آن کوچکتر از سلول های نوع وحشی می باشند. او هر دو نوع قارچ را (سالم و جهش یافته رو) در محیطی پلمپ شده و غنی از گلوکوز کشت می دهد. بعد از یک هفته وقتی به دو محیط مراجعه می کند متوجه می شود که دو نوع قارچ از لحاظ مورفولوژی سلول هایشان کاملا شبیه به هم هستند. کدام یک از موارد زیر بهتر از همه نتیجه ی مشاهده را شرح می دهد؟
موفولوژی یعنی چی؟؟یعنی از لحاظ شکل ظاهری؟؟؟

samira22

New Member
لایک ها
2
مورفولوژی (morphology) یعنی شکل و ساختمان یه موجود زنده یا ارگان

راستی سوالو جواب ندادینا! شکوفه خانوم کجایی؟ و بقیه؟!
یه راهنمایی دیگه؛ توجه کنید وقتی 2نوع قارچ تو محیط طبیعی هستن که دارای اکسیژنه باهم فرق دارن ولی وقتی وارد محیط پلمپ شده می شن که اکسیژن نیست مثل هم می شن! خیلی تابلو شد دیگه

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
میشه گزینه د)میتوکندری مشکل داره...
از آن جا که تو محیط پلمپ شده رشدشون یکی شده می تونیم این رو بفهیم که سلول های سالم این جا مشکل پیدا کردن یعنی این که فرق کرن چون اون جهشیه از اولش هم مشکل رشد داشت(درسته؟)و وقتی که اکسیژن حذف میشه یکی از واکنش دهنده های ما در تنفس سلول(فکر کنم)حذف میشه پس تو محیط اکسیژن دار میتوکندی ها مشکل دارن که نمیتونن گلوکز رو بسوزونن.

samira22

New Member
لایک ها
2
آفرین ولی یه جاییش مشکل داره! سلول های سالم تو محیط پلمپ شده هیچ مشکلی پیدا نمی کنن! و خیلی عادی و به همون اندازه که تو محیط اکسیژن دار رشد می کردن رشد می کنن! ... یه نکته کوچولوی دیگه داره، اگه تا حالا سری به فصل تنفس سلولی کمپل یا کتاب دیگه ای نزدی یه دور بخونش متوجه می شی... یه رقیبی برا تنفس سلولی هست که نیاز به اکسیژن نداره و تو محیط پلمپ شده اون اتفاق می افته، برو دنبالش...

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
samira22 گفت
آفرین ولی یه جاییش مشکل داره! سلول های سالم تو محیط پلمپ شده هیچ مشکلی پیدا نمی کنن! و خیلی عادی و به همون اندازه که تو محیط اکسیژن دار رشد می کردن رشد می کنن! ... یه نکته کوچولوی دیگه داره، اگه تا حالا سری به فصل تنفس سلولی کمپل یا کتاب دیگه ای نزدی یه دور بخونش متوجه می شی... یه رقیبی برا تنفس سلولی هست که نیاز به اکسیژن نداره و تو محیط پلمپ شده اون اتفاق می افته، برو دنبالش...
چرا سلول های سالم تو محیط پلمپ معمولی رشد می کنند؟باید برم دنبالش؟

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
اون چهار پنج نفر تازه واردی که می گفتند ما فعال باشیم خوبه کجان؟؟چرا نمیاد بفعالید؟؟

به امید روزی که بخش زیست غیر فعال ترین بخش سایت نباشه

بالا