fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253
پاسخ : المپیک اخترفیزیک

سلام
نظر من:
سوال 1: گزینه 2
سوال 2:گزینه 4

amir_j

New Member
لایک ها
235

سلام
نظر من:
سوال 1: گزینه 2
سوال 2:گزینه 4
یه سوال ، یعنی چگالی تو مرکز صفره ؟!!!

و اینکه چون ستاره اخر عمرشه ، فشار بر جاذبه غلبه نمیکنه ؟

دقت فرمایید :4:

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

اوه اوه عجب سوتی دادم!!
گزینه 3؟
سوال دوم هم:
خب غلبه میکنه دیگه!!!اگه 2 نشه میشه 4

amir_j

New Member
لایک ها
235

اوه اوه عجب سوتی دادم!!
گزینه 3؟
سوال دوم هم:
خب غلبه میکنه دیگه!!!اگه 2 نشه میشه 4

بله درسته جواب 4 هستش ..

اما اون سوال هم یک هستش چون چگالی صفر میشه در سطح ستاره و روند اکیدا نزولی پیدا میکنه ..

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

سوال بعد ..

ساده و روتین .. در حد مرحله اول ..

مشابه یکی از سوالات سال گذشته (دوره ی نهم) ..

earth

New Member
لایک ها
31

گزینه ی 4 پاسخ صحیح است.باید طول پویش آزاد میانگین را بر سرعت متوسط تقسیم کنیم که میشه 10^13*6 که به گزینه ی 4 نزدیکتر است.
حالا دو تاسوال دیگه.البته اختر فیزیک نیستن ولی جایی برای مطرح کردنش پیدا نکردم.
سوال 1:فرض کنید سرعت بسته شدن چشم انسان 10 سانتیمتر مربع بر ثانیه باشد(منظور سرعت پوشیده شدن سطح چشم توسط پلک هاست)در صورتی که مدت زمان یک پلک زدن کامل(باز و بسته کردن چشم)0.2 ثانیه باشد،با فرض اینکه شعاع کره ی چشم انسان 5 میلیمتر باشد،زاویه ی بین پلک های چشم انسان را در حالت باز بیابید!!!!!!!!!
0.03 0.01 0.1 0.3

سوال2:
میخواهیم با استفاده از یک تلسکوپ سمتی -ارتفاعی، خورشید را رصد کنیم.اگر فاصله کانونی لوبه اپتیکی این تلسکوپ 15 سانتی متر و چشمی مورد استفاده 20 میلیمتر باشد، حداکثر چند ثانیه طول می کشد تا خورشید به طور کامل از میدان دید تلسکوپ ما خارج شود؟
4min 55 sec 3min 23sec 5 min 48 sec 2min 55sec
راستی یه سوالی هم داشتم برای مدت زمان نوردهی فرمولی وجود داره؟ ببخشید که اینقدر طولانی شد.

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

گزینه ی 4 پاسخ صحیح است.باید طول پویش آزاد میانگین را بر سرعت متوسط تقسیم کنیم که میشه 10^13*6 که به گزینه ی 4 نزدیکتر است.
سوال 1:فرض کنید سرعت بسته شدن چشم انسان 10 سانتیمتر مربع بر ثانیه باشد(منظور سرعت پوشیده شدن سطح چشم توسط پلک هاست)در صورتی که مدت زمان یک پلک زدن کامل(باز و بسته کردن چشم)0.2 ثانیه باشد،با فرض اینکه شعاع کره ی چشم انسان 5 میلیمتر باشد،زاویه ی بین پلک های چشم انسان را در حالت باز بیابید!!!!!!!!!
0.03 0.01 0.1 0.3

سوال2:میخواهیم با استفاده از یک تلسکوپ سمتی -ارتفاعی، خورشید را رصد کنیم.اگر فاصله کانونی لوبه اپتیکی این تلسکوپ 15 سانتی متر و چشمی مورد استفاده 20 میلیمتر باشد، حداکثر چند ثانیه طول می کشد تا خورشید به طور کامل از میدان دید تلسکوپ ما خارج شود؟
سوال 1:
زمانی که برای بسته شدن چشم لازمه نصف زمانیه که داده؛ 0.1 ثانیه متناظره با 1 سانتیمتر مربع. اگر شکل بیرونی چشم رو بجای اینکه مثل یه چشم دیده بشه(!) یه دایره در نظر بگیریم میشه حلش کرد.
1 سانتیمتر مربع رو برابر با مساحت عرقچینی از کره با شعاعی که بهمون داده قرار بدید و فی رو بدست بیارید. دو برابر این زاویه همون زاویه مورد نظره.

سوال 2:
میدان دید تلسکوپ(fov) رو حساب میکنیم. حالا کافیه زمانی که زمین لازم داره تا "میدان دید+قطر زاویه ای خورشید" درجه به دور خودش بچرخه رو با استفاده از دوره تناوب وضعی زمین پیدا کنیم.

اگر لازم بود بگید راه حل کامل سوال ها رو مینویسم.

راستی یه سوالی هم داشتم برای مدت زمان نوردهی فرمولی وجود داره؟
خب چی رو دارید؟؟؟

مثلا اگه بخواید رابطه مدت نوردهی با زاویه ای که ستاره ها طی میکنن رو بدست بیارید خیلی آسونه!!! مدت نوردهی به دوره تناوب وضعی زمین برابره با زاویه طی شده به 360 درجه.
اما زاویه رو چطور بدست میارن؟؟؟ اگه به شما عکس رو داده باشند، باید بهترین دایره منطبق بر یکی از رد ها رو در نظر بگیرید و از دو سر اون کمان به مرکز دایره فرضیتون وصل کنید. حالا تنها چیزی که لازم دارید یه نقاله برای اندازه گیری اون زاویه است!!!! (گرچه چشمی هم میشه حدودشو تشخیص داد)

ببخشید که اینقدر طولانی شد.
طولانی بود این؟؟؟؟ :4:

آخرین ویرایش توسط مدیر

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663

0.03 0.01 0.1 0.3

سوال2:
میخواهیم با استفاده از یک تلسکوپ سمتی -ارتفاعی، خورشید را رصد کنیم.اگر فاصله کانونی لوبه اپتیکی این تلسکوپ 15 سانتی متر و چشمی مورد استفاده 20 میلیمتر باشد، حداکثر چند ثانیه طول می کشد تا خورشید به طور کامل از میدان دید تلسکوپ ما خارج شود؟
راستی یه سوالی هم داشتم برای مدت زمان نوردهی فرمولی وجود داره؟ ببخشید که اینقدر طولانی شد.
فقط یه سوال ! سوال ۱ رو کی بت داده و از کجا ؟ :4: :4:

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

سوال 1:
زمانی که برای بسته شدن چشم لازمه نصف زمانیه که داده؛ 0.1 ثانیه متناظره با 1 سانتیمتر مربع. اگر شکل بیرونی چشم رو بجای اینکه مثل یه چشم دیده بشه(!) یه دایره در نظر بگیریم میشه حلش کرد.
1 سانتیمتر مربع رو برابر با مساحت عرقچینی از کره با شعاعی که بهمون داده قرار بدید و فی رو بدست بیارید. دو برابر این زاویه همون زاویه مورد نظره.

سوال 2:
میدان دید تلسکوپ(fov) رو حساب میکنیم. حالا کافیه زمانی که زمین لازم داره تا "میدان دید+قطر زاویه ای خورشید" درجه به دور خودش بچرخه رو با استفاده از دوره تناوب وضعی زمین پیدا کنیم.

اگر لازم بود بگید راه حل کامل سوال ها رو مینویسم.

خب چی رو دارید؟؟؟

مثلا اگه بخواید رابطه مدت نوردهی با زاویه ای که ستاره ها طی میکنن رو بدست بیارید خیلی آسونه!!! مدت نوردهی به دوره تناوب وضعی زمین برابره با زاویه طی شده به 360 درجه.
اما زاویه رو چطور بدست میارن؟؟؟ اگه به شما عکس رو داده باشند، باید بهترین دایره منطبق بر یکی از رد ها رو در نظر بگیرید و از دو سر اون کمان به مرکز دایره فرضیتون وصل کنید. حالا تنها چیزی که لازم دارید یه نقاله برای اندازه گیری اون زاویه است!!!! (گرچه چشمی هم میشه حدودشو تشخیص داد)

طولانی بود این؟؟؟؟ :4:
و اینکه تو سوال ۱ ربطی به عرق چین نداره !

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

و اینکه تو سوال ۱ ربطی به عرق چین نداره !
چرا قبلن به فکرم نرسید؟؟؟
خب فکر کنم باید نسبت مساحتی که تو 0.1 ثانیه میپوشونه رو به مساحت کل کره بدست بیاریم برابر میشه با اون زاویه مورد نظر به 360 درجه!!!

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663

چرا قبلن به فکرم نرسید؟؟؟
خب فکر کنم باید نسبت مساحتی که تو 0.1 ثانیه میپوشونه رو به مساحت کل کره بدست بیاریم برابر میشه با اون زاویه مورد نظر به 360 درجه!!!
حالا شد ! :4:

amir navid

Well-Known Member
لایک ها
273

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

سلام دوستان داشتم سری 4 سوالات بچه های تیم رو حل میکردم ولی هرکاری کردم سوال 1 رو نتونستم حل کنم میشه راهنمایی کنید؟
اینم لینکش:سری چهارم سوالات - وبلاگ تیم هشتمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک
سلام!
من این سوال رو از 3 راه حل کردم و سه تا ضریب متفاوت بدست آوردم ک هیچ کدوم 8/3 نیست!! (1و 0.2 و 0.5)
نمیدونم مشکل کجاست!
شما هم مشکلتون تو ضریبه یا نه؟

amir navid

Well-Known Member
لایک ها
273

سلام!
من این سوال رو از 3 راه حل کردم و سه تا ضریب متفاوت بدست آوردم ک هیچ کدوم 8/3 نیست!! (1و 0.2 و 0.5)
نمیدونم مشکل کجاست!
شما هم مشکلتون تو ضریبه یا نه؟
نمیدونم چطوری برسم آخه با تعادل هیدرواستاتیک و قانون گازهای کامل نمیشه به اون رابطه رسید در ضمن اون
و
چیه؟!!!!

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

نمیدونم چطوری برسم آخه با تعادل هیدرواستاتیک و قانون گازهای کامل نمیشه به اون رابطه رسید در ضمن اون
و
چیه؟!!!!
k ثابت بولتزمان و میو هم جرم میانگین ذرات (البته جاهای دیگه به جرم میانگین ذرات تقسیم بر جرم هیدروژن میگن میو اما اینجا چاره ای نداره جز اینکه منظورش همون جرم میانگین ذرات باشه)

celestial

New Member
لایک ها
326

عرض سلام.
این سوال خیلی رو اعصابم بود. حدس می زدم که باید راه حل تخیلی داشته باشه!!! و حدسم درست بود!!! رفتم از خودِ خودِ منبع پیداش کردم.

http://cld.persiangig.com/preview/932XMqyluj/soal.jpg

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

عرض سلام.
این سوال خیلی رو اعصابم بود. حدس می زدم که باید راه حل تخیلی داشته باشه!!! و حدسم درست بود!!! رفتم از خودِ خودِ منبع پیداش کردم.

http://cld.persiangig.com/preview/932XMqyluj/soal.jpg
2.8 رو چجوری بدست اورده؟

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663

من هم کلی کاغذ پر کردم ولی به دست نیومد اون ضریبه :4:

celestial

New Member
لایک ها
326

2.8 رو چجوری بدست اورده؟
اونو از معادله تعادل هیدرواستاتیک به دست آورده. اول معادله رو به شکل dp/dm نوشته. بعد تقریب های مسخره زده. نوشته P/M=G*(M/2)/(4*pi*(R/2)^4)l یعنی طرف چپ دیفرانسیل ها رو بیخیال شده. طرف راست مقدار متوسط جرم و شعاع که همون نصف جرم و شعاع کل هست رو جاگذاری کرده و این شده!!!

لایک ها
0

یک سوال . کمترین بسامد نور رو چجوری به دست میارن ؟

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663

یک سوال . کمترین بسامد نور رو چجوری به دست میارن ؟
خب کمترین بسامد نور متناظر میشه با بیشترین طول موج الکترومغناطیسی دیگه :) f.landa = C
f : فرکانس (بسامد)
landa : طول موج
C : سرعت نور

بالا