الکتروفورز؟

ارسال ها
83
لایک ها
8
امتیاز
0
#2
به سبب اینکه ماکرومولکول های زیستی مانند دی‌ان‌ای و پروتئین ها باردار هستند می‌توان با قرار دادن آنها در یک میدان الکتریکی، آنها را بر اساس خواص فیزیکی مانند شکل فضایی، وزن مولکولی و بار الکتریکی، تفکیک کرد. برای این منظور از روشی بنام الکتروفورز استفاده می‌شود. روشهای مختلف الکتروفورزی برای تفکیک و مطالعه بیومولکول ها اعم از اسید های نوکلئیک یا پروتئین ها ابداع شده است. براي مثال دو روش آن به صورت زير است.

1- الکتروفورز در میدان الکتریکی معکوس (FIGE) : در روش FIGE، جهت میدان الکتریکی در فواصل زمانی معین ، معکوس می شود در این روش برای تفکیک مولکولهای کوچک از دامنه های زمانی کم استفاده می شود یعنی میدان الکتریکی بطور متناوب به مدت .5/. ثانیه در جهت مستقیم و به مدت 25/. ثانیه در جهت مخالف برقرار می شود. در مورد مولکولهای بزرگتر از زمانهای بیشتر ، 3 ثانیه به جلوو 1 ثانیه در جهت مخالف استفاده می شود. با این روش می توان مولکولهایی تا اندازه 800 کیلو جفت باز را از هم تفکیک کرد.

2-ژل اکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار (PFGE:( PFGE یکی از متداولترین روشهای الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار است. در این روش از دو میدان الکتریکی که نسبت بهم بصورت عمود قرار گرفته اند، در فواصل زمانی معین بطور متناوب استفاده می شود. یکی از این میدانها در جهت بالا به پائین و دیگری در جهت چپ به راست قرار دارد. مولکولهایDNA پس از آنکه تحت تأثیر میدان اول حرکت کردند در اثر میدان دوم 90 درجه تغییر جهت داده و حرکت می کنند. در اثر این روش مولکولهای DNA با یک حرکت چرخشی خود، در طول ژل بصورت زیگ زاگ حرکت می کنند. در روش PFGE می توان مولکولهای بسیار بزرگی در اندازه بین 20 هزار تا 2 میلیون جفت باز را از از هم تفکیک کرد.
 

nassim

New Member
ارسال ها
272
لایک ها
10
امتیاز
0
#3
راستش من میخوام جواب این سوال رو بدونم:
" الکتروفورز چیست؟"
1) دستگاهی برای شناسایی پروتیین ها با استفاده از میدان الکتریکی.
2) نوعی PH متر
3) یکی از دستگاه هایی که در پزشکی برای دیالیز کاربرد دارد.
4) رسانایی الکتریکی محلول ها را اندازه کیگیرد.

@ طبق توضیحات شما برای جدا کردن پروتیین ها و DNA استفاده میشه نه شناسایی اون ها. درسته؟ :x :roll:
به نظرم باید گزینه 3 درست باشه.
 

khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#4
[align=justify:d922cd4d17]با سلام به شما دوست گرامی،
به سبب اینکه ماکرومولکول های زیستی مانند دی‌ان‌ای و پروتئین ها باردار هستند می‌توان با قرار دادن آنها در یک میدان الکتریکی، آنها را بر اساس خواص فیزیکی مانند شکل فضایی، وزن مولکولی و بار الکتریکی، تفکیک کرد. برای این منظور از روشی بنام الکتروفورز استفاده می‌شود. روش های مختلف الکتروفورزی برای تفکیک و مطالعه بیومولکول ها اعم از اسید های نوکلئیک یا پروتئین ها ابداع شده است.
این روش برای جداکردن به روش کروماتوگرافی و همچنین شناسایی و مطالعه اجزای به دست آمده کاربرد دارد.

ابتدا پروتئین ها بر اساس تفاوت بار جدا شده و در زیر نور ماورای بنفش بر اساس تمایل به فاز ساکن یا متحرک شناسایی میشوند:[/align:d922cd4d17]


 
بالا