Oligo يك پيشوند يوناني به معني چند مي باشد. بنابر اين اليگوساكاريدها را "چند قندي ها" مي نامند. اين مواد در اثر هيدروليز 2 تا 10 قند ساده توليد مي كنند. اين قندها را بر اساس تعداد منوساكاريد موجود در مولكول دي ، تري ،تترا و ... ساكاريد مي نامند.دي ساكاريدها:مالتوز (گلوكز+گلوكز) ، لاكتوز(گلوكز+گالاكتوز) ، سلوبيوز(گلوگز+گلوكز) ، ژنتي بيوز(گلوكز+گلوكز) ، ملي بيوز(گلوكز+گالاكتوز) ، تورانوز(گلوكز+فروكتوز) ، ساكارز(گلوكز+فروكتوز) ، ترهالوز(گلوكز+گلوكز)تري ساكاريدها:مانوتريوز ، روبينوز ، رامينوز ، رافينوز(در ملاس چغندر و پنبه دانه و برخي قارچ ها) ، ژنتي آنوز و ملكسي توزتتراساكاريدها: استاكيوز(در لوبيا و پنبه) ، اسكوردز(در پياز و سير)پنتا ساكاريدها: ورباسكوز(در ريشه ي برخي گياهان)
ترکیباتی بنام الیگومر وجود دارند که در علم پلیمر استفاده می شوند،این ترکیبات اندازه ای بین مونومر (کوچک مولکول)وپلیمر(بزرگ مولکول )دارند.
این ترکیبات در مرحله اول از مونومر ها بوجود آمده و می توانند در مرحله بعد به پلیمرتبدیل شوند.