انحلال فلزات قلیایی در آمونیاک مایع

sady

New Member
ارسال ها
154
لایک ها
20
امتیاز
0
#1
در کتاب های شیمی معدنی آمده که فلزات قلیایی در آمونیاک مایع حل می شود و به صورت یون مثبت در می آیند . یونهای مثبت و الکترون ها توسط آمونیاک حلالپوشی می شودند. بررسی های الکتریکی و مغناطیسی نشان می دهد که الکترون ها به صورت منفرد در محلول موجود هستند.
خب تا اینجاش که مشکلی نیست .
در ادامه آمده که اگر به عمل حل کردن ادامه بدیم و غلظت محلول زیاد شود ، خاصیت مغناطیسی محلول کاهش پیدا می کند و می توان نتیجه گرفت که الکترون ها با هم جفت شده اند .
اینجاس که مشکل پیش میاد !!!
توی کتاب مبانی شیمی معدنی کاتن نوشته :

2الکترون(منفی) --------> الکترون2 (2منفی)

خب « الکترون2 (2منفی) » چه جوریه ؟ یعنی دوتا الکترون بدون وجود هسته با هم جفت می شن ؟!!
 

najafi2020

New Member
ارسال ها
685
لایک ها
195
امتیاز
0
#2
از دوستم خواهش می کنم نام اون کتاب رو بگه که منم یه نگاهی بندازم.

راستی از قول دکتر هاشم نجات می کم که الکترون به حالت آزاد در محلول و به صورت شناور وجود نداره. در الکتروشیمی هم الکترون مبادله می شه نه این که آزاد بشه و از حل کردن فلزات قلیایی در آ مونیاک هم فکر کم یون آمید تشکیل بشه و هیدروژن.

ولی اگر میشه نام کتاب رو بنویس
 

septal_2006

New Member
ارسال ها
260
لایک ها
17
امتیاز
0
#3
سلام بر شما دوست عزیز یکی از اعضای فعال سایت
خوب حالا شما فسیل نشین ببینیم چی میشه :wink:
به موردبسیار خاصی اشاره کردین که توجیه بسیار خاصی داره
چنانچه یک فلز قلیایی در آب حل بشه امکان تک فرایند یونش فلز به کاتیون و الکترون وجود داره اما این فرایند به این دلیل که آب اثر پایدار کننده ای کمی (بسیار بسیار کمتر از آمونیاک) دارد اصلا به گرد فرایند(Na+H2O-->NaOH+H2 نمیرسه و میشه گفت اصلا انجام نمیشه اما در آمونیاک که اثر پایدار کنندگی برای تک فرایند یونش بسیار زیاده قضیه فرق میکنه و رقابتی بین دو تک فرایند یونش (به کاتیون و تک الکترون) و Na+NH3-->NaNH2+H2 وجود داره و فرایند جانشینی زمانی غالبه که اثر فونوشیمیایی داشته باشیم(نورتابی معین) حالا فرایند رقیب (یونش) چطوری ممکن میشه.خاصیت استثنایی مولکولهای آمونیاک مایع(چگالی کم و جفت الکترون تنهای کم) به اونا این امکان رو میده الکترون های منفرد رو در فضای قطبش ایجاد شده بین مولکولهاش قرار یده و در واقع این الکترون زیر مجموعه ای از این میدان الغایی میشه(تعجب نکنین الکترون یه جسم نیس که بشه تصورش کرد) که در یک حفره ی ناشی از مولکولها قرار میگیره حالا چرا آب این کارو نمیکنه؟ چون چگالی آب بیش از آمونیک مایعه( در یک فشار و دمای معین) و جفت الکترونهای بیشتر از آمونیاک داره پس دافعه ی زیادی در یک فضای کوچک به تک الکترون یونیده شده وارد میکنه و باعث ناپایداری میشه.حالا یک تعادل هم در این جریان آمونیاک داریم :(-2e(-)---->e2(2 انجام این تعادل در اون حفره باعث کم شدن خاصیت مغناطیسی میشه و طبق اصل لوشاتلیه زمانی بیشتر اتفاق میافته که غلظت الکترون تنها و در نتیجه غلظت فلزمون بیشتر بشه.این جفت شدن باز هم تحت تاثیر میدان القایی مولکولهای آمونیاک در فضای بزرگ پایدار میشه.
 

septal_2006

New Member
ارسال ها
260
لایک ها
17
امتیاز
0
#4
اگه اشتباه نکنم یه چیزاییم تو شیمی معدنی هاوس کرافت و شیمی معدنی پیشرفته کاتن نوشته
 
بالا