انرژي پيوند

azarbayjan

New Member
لایک ها
2
اختلاف الكترو نگاتيوي بين دو اتم هر چه بيشتر باشه انرژي پيوند بيشتر ميشه چون قطبيتش بيشتر ميشه ولي با جدول كتاب دوم درست نمي ياد مثلا انرژي H H 436 ولي انرژيH C 418 ????

sady

New Member
لایک ها
20
همیشه در شیمی برای یک پدیده ، عوامل موافق و مخالف متعددی وجود دارد . باید دید که زور کدوم عامل از همه بیشتر است . در اینجا الکترونگاتیوی و طول پیوند دو عامل مخالف همدیگر هستند. ولی زور طول پیوند بیشتر است و باعث می شود که انرژی پیوند کمتر شود ...

mshf

New Member
لایک ها
10
سه عامل موثرند البته در سطح کنکور که برا راحتی در کنکور ترتیب می ذاریم
نوع پیوند(یگانه دوگانه سه گانه)طول پیوند اختلاف الکترونگاتیوی که سومی فراتر از کتابه اما برا المپیاد نمیدونم

mahdiar

New Member
لایک ها
348
فکر کنم (البته این فقط یک حدسه ) که برای اختلاف الکترونگاتیوی های نزدیک به 1 ، اختلاف الکترونگاتیوی چندان که عامل اندازه تاثیر می گذارد، تاثیرگذار نخواهد بود!! شاید ...

maral4

New Member
لایک ها
2
نسبت اندازه های اتم ها به هم نیز تاثیر می ذاره در اینجا عامل موثر این بوده

mahdiar

New Member
لایک ها
348
فکر نکنم نسبت مهم نباشه. خیلی جاها تو شیمی هستش که ما نسبت های بزرگ و تغییرات کوچک می بینیم ولی در تغییرات کوچک اغلب تغییرات شیمیایی (رفتاری) کوچک می بینیم! (مثلا نسبت بزرگ داریم ولی تغییر کوچک ولی در عمل بیش تر تغییر بزرگ داریم تا کوچک البته این تفاوت بیش تر در اعداد کوچک دیده می شه)

shallaleh

New Member
لایک ها
141
منم با maral4 موافقم...
چون شعاع کربن از شعاع هیدروژن بیشتره،در نتیجه طول پیوند بیشتر،انرژی کمتر...

mahdiar

New Member
لایک ها
348
ولی مگر O و F کوچک تر از C نیستند؛ پس چرا متوسط انژری پیوندشان با H از H-H بیش تر است؟!!!! (H-F:565 / H-O:467 / H-H:432)

mobtaker

New Member
لایک ها
36
mahdiar گفت
ولی مگر O و F کوچک تر از C نیستند؛ پس چرا متوسط انژری پیوندشان با H از H-H بیش تر است؟!!!! (H-F:565 / H-O:467 / H-H:432)

ببین پیوند H-H غیر قطبیه و به انرژی ای داره

ولی O-H و H-F قطبین و اتمها بار های جزئی + و - دارن و بیشتر هم دیگر رو جذب می کنن و انرژی پیوند بالاتره

farzin

New Member
لایک ها
24
باید یک تیتر در فصل 4 شیمی 2 به این گونه اصلاح شود:
این تیتر طول پیوند با انرژی پیوند رابطه عکس دارد
باید اصلاح شود به اغلب طول پیوند با انرژی پیوند رابطه وارونه دارد

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
یه سوال داشتم:

برای چی انرژی پیوند C=O در کربن دی اکسید نسبت به جا های دیگر که همین پیوند وجود دارد بیشتر است؟

mahdiar

New Member
لایک ها
348
فکر کنم یکی از دلایلش هیبریداسیون sp هستش چون خصلت s اون نسبت به بقیه هیبریداسیون ها بیش تره؛ یکی دیگه هم شاید تقارن وحشتناک (!) ابرالکترونی اون باشه که باعث می شه سخت تر از بقیه ی حالت ها بخواهیم آن را بشکنیم. البته همه این ها را فکر کنم!!!!

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
mahdiar گفت
فکر کنم یکی از دلایلش هیبریداسیون sp هستش چون خصلت s اون نسبت به بقیه هیبریداسیون ها بیش تره؛ یکی دیگه هم شاید تقارن وحشتناک (!) ابرالکترونی اون باشه که باعث می شه سخت تر از بقیه ی حالت ها بخواهیم آن را بشکنیم. البته همه این ها را فکر کنم!!!!

اگه بخوایم با هیبریداسیون بگیم که نمیشه!

چون که هیبرید اتم کربن sp هست در نتیجه الکترونگاتیوی کربن بیشتر میشه در نتیجه اختلاف الکترونگاتیوی بین کربن و اکسیژن کمتر میشه و باید انرژی پیوند کمتر بشه

نه بیشتر!

mahdiar

New Member
لایک ها
348
dinodanesh گفت
mahdiar گفت

اگه بخوایم با هیبریداسیون بگیم که نمیشه!

چون که هیبرید اتم کربن sp هست در نتیجه الکترونگاتیوی کربن بیشتر میشه در نتیجه اختلاف الکترونگاتیوی بین کربن و اکسیژن کمتر میشه و باید انرژی پیوند کمتر بشه

نه بیشتر!
شاید بشه گفت که برخلاف مورد بالا O هم پیوند دو گانه داده و به C نزدیک تر شده و پس راحت تر می تونه از C الکترون بکشه!!!

Magnetic

New Member
لایک ها
550
پاسخ : انرژي پيوند

شاید به اتمای اطراف بستگی داشته باشه.
منظورم این بود که بستگی داره به تقارن ابر الکترونی... .

بالا