انرژي پيوند

pozitrone

New Member
لایک ها
21
چرا انرژي پيوند پاي در پيوند كربن كربن دوگانه و سه گانه كمتر از انرژي پيوند سيگماست ولي در پيوند نيتروژن نيتروژن انرژي پيوند پاي از سيگما بيش تر است.
توضيح:به جدول انرژي پيوند ها مراجعه كنيد و اختلاف انرژي پيوندهاي دوگانه و يگانه كربن-كربن ونيتروژن-نيتروژن را مقايسه كنيد.(اميدوارم منظورم را فهميده باشيد!)

IrNCO

New Member
لایک ها
42
سلام
چیزی که میتونم بگم اینه که این کاری که برای بدست آوردن انرژی پیوند چندگانه میکنید قابل اطمینان نیست چون فقط در موارد بسیار شبیه هم جواب میده مثلا در مورد مقایسه پیوند های ترکیبهایی که فقط کربن کربن دارند.نه مثل کاری که شما انجام دادید(کربن نیتروژن)و برای محاسبه سهم انرژی تقریبی پیوند های سیگما و پای در پیوند چندگانه از فرمول زیر استفاده میکنند:
E(sigma)=E(yegane)*d(yegane)/d(chandgane)
E(sigma) همان انرژی پیوند سیگما در پیوند چندگانه است
E(yegane) انرژی ترموشیمییایی پیوند یگانه
d طول پیوند است
اگر تونستم جواب دقيقشو پيدا كنم زود مينويسمش(از فردا كلاسا شروع ميشه اگه شد از اساتيد ميپرسم)
با تشكر از سوالت

IChO3000

New Member
لایک ها
0
فكر كنم جواب اين دوستمون كمي ناقص باشه
چون خيلي توضيحش طولانيه الان هم وقت تايپشو ندارم( شايد چند صفحه اي بشه) ان شاالله تابستون
اگه حتما خواستي ايميل بزن

آخرین ویرایش توسط مدیر

hcaebbb

New Member
لایک ها
3
من فكر مي كنم اين فقط تو N2اتفاق مي افته(حداقل من مورد ديگه اي نديدم...)ويه دليلش اينه كهN2 باپيوند سه گانه پايداريه زيادي پيدا مي كنه ...اما در هر حال پيوندسيگما درپيوند سه گانه قوي تر از دو پيوند پاي...منظورم اينه كه شما نبايد انرژي پيوند سيگما رو كه برا پيوند هاي يگانه گزارش شده باانرژي پيوند سيگما در پيوند سه گانه مقايسه كنين..
ودليل دوم اينه كه دو پيوند پاي طول پيوند و به شدت كم مي كنن در نتيجه انرژي پيوند به شدت افزايش پيدا ميكنه ..ولي اين افزايش فقط برا پيونداي پاي نيست بلكه انرژي پيوند سيگماام درپيوند سه گانه نسبت به يگانه افزايش پيدا مي كنه(به همون دليل كاهش طول پيوند)پس در پيوند سه گانه ام انرژي سيگما بيشتر از دو پيوند پاي وبيشتر از انرژي سيگما در يگانهس...اون فرمولم درسته ولي اينجا نه... :wink:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
والا من هم اطلاعات كمي دارم ولي بنظرم اگه بشه اين موضوع رو با روش اوربيتالهاي مولكولي حل كنيم چون در C2 اوربيتال مولكولي سيگما2p پر نيست در عوض دوتا اوربيتال پاي 2p پر شده امكان اين كه سطح انرژي سيگما از پاي پايينتر باشه زياده اما چون در N2 هم اوربيتال سيگما 2p و هم دو اوربيتال پاي 2p پر شده كماكان سطح انرژي اوربيتال سيگما بالاتر از دو اوربيتال پاي ميشه دقيقا مثل اينه كه 4s زودتر از3d ژر شده اما به علت سطح انرژي بالاتر پس از پر شدن بالاتر از 3d قرار گرفته اميدوارم به نظر شما دوستان هم درست بياد البته نظر حقير من بود راستي ميدونين چطوري ميشه كتاباي آقاي پاكروح رو گير آورد؟در ضمن هر چقدر پايداري كم انرژي پيوند هم كم :wink:

IChO3000

New Member
لایک ها
0
راستي ميدونين چطوري ميشه كتاباي آقاي پاكروح رو گير آورد؟
راستش فقط بدرد كسايي ميخوره كه واسه كنكور ميخونن يا اينكه تازه(اول دبيرستان) دارن المپياد ميخونن وگرنه كه وقت تلف ميكني

septal_2006

New Member
لایک ها
17
پس راستي كجا ميشه سولاي ترموشيمي كمي بالاتر از سطح كنكور و كمي پايينتر از سطح اتكينز يا لوين پيدا كرد كه آموزش خوب و سريعي براي حل سوالات قوي داشته باشه

IrNCO

New Member
لایک ها
42
كتاباي ورودي كارشناسي ارشد شيمي فيزيك رو بخوني عاليه(تست + درس)

septal_2006

New Member
لایک ها
17
خيلي ممنون از راهنماييت راستي براي شيمي آلي سيدي و موريسون براي دوره كافيه يا كتاباي ديگه هم مثل ولهارد و بارو لازمه؟

IChO3000

New Member
لایک ها
0
بارو كه شيمي فيزيكه
براي مسپله شيمي آلي بهتره از سولومونز استفاده كني

septal_2006

New Member
لایک ها
17
ولي آليه فكركنما يا شيمي فيزيكه ؟حالا بازم مرسي

IrNCO