انرژي پيوند

septal_2006

New Member
لایک ها
17
با سلام
والا اين انرژي پيوند هم براي ما تبديل به يك مصيبت بزرگ شده طبق اولويتهايي كه من فكر ميكنم درست باشه اول مرتبه پيونده كه شكي درش نيست اما آيا اولويت ام2 در مقايسه انرژي پيوندها قطبيت پيونده يا طول پيوند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در كتاب مورتيمر انرژي پيوند SF>OF HI>IF که در مورد اول اولویت دوم طول پیونده و در مورد دوم اولویت دوم قطبیته
پس از کجا تشخیص بدیم این انرژی پیوندو؟

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

با سلام خدمت شما دوست گرامي؛
فقط يك راهنمايي براي شروع بحث دارم، اميدوارم دوستان روي اين موضوع فكر كنند و نتايج رو اينجا بيان نمايند :roll:

- خيلي از اعداد علم شيمي كاملا آزمايشگاهي و تجربي است :twisted: تازه مدتها بعد از اندازه‌گيري، يك قانون براي برخي از روندها پيدا شده است 8O

در مورد سوال شما خواستم يك مشكل و نكته‌ي جديد رو هم من اضافه كنم:

- پيوند بين دو اتم يكسان در مواد مختلف داراي انرژي پيوندهاي متفاوت مي‌باشد 8O 8O
مثلا پيوند H-O در H2O و H2O2 يا پيوند C=O در CO2 و بنزن و اتيلن داراي انرژي‌هاي مختلف مي‌باشد.

حالا هر كدام از شما كه به دنبال توجيه هستيد، اين عوامل را هم در نظر بگيريد :p

لایک ها
0
salam. man fek mikonam inke masaln farmudid c=o dar CO2 motefavet ast be paydari va sathe enerji rabt dare. va dar morede soale shoma duste aziz be nazare man dar morede HI va Hf chon H yek laye va F 2 laye darad shoaE H kheili kam ast va a nazare electronegativi HF va IF kheili fargh nadaran va dar morede OF va SF khob electronegative(ekhtelaf) dar Sg bishtar ast va chon S va O ham goruh hastand shoaEshan kheili fargh nemikone/ alabate in nazare mane.
[hr:d701444ab8]
تذکر مدیر:
لطفا از حروف فارسی استفاده نمایید. فینگلیش نویسی در تالار موجب سردرگمی دوستان میشود.

afshin

New Member
لایک ها
71
با سلام خدمت Septal

می خوان یه مطلب در مورد انرژی پیوند بنویسم حال کنی!!!

مقایسه ی انرژی پیوند:

1- چند گانگی پیوند
همه بلدن!

2- طول پیوند...

حالا همه ی ما میدونیم که طول پیوند با انرژی پیوند نسبت عکس داره !
اما در مورد انرژی پیوند SF , OF باید به یخ چیز دیگه هم توجه کنی و اون اسمش هست :

پیوند پی پای دی پای : در مورد SF زوج الکترون های ناپیوندی اتم فلوئور
که در اوربیتال P قرار دارند طی فرایندی به داخل اوربیتال خالی 3d از اتم گوگرد رفته و حالتی مانند زوج شدن موقت ایجاد می کند که طول پیوند کاهش یافته و انرژی پیوند اضافه می شود!!!!!!!!!

در مورتیمر فصل 9 شرح داده!

3- مزدوج شدن موقت:
برقراری پیوند بین اوربیتال P از یک اتم با پیوند پای نامستقر از مولکولی که در آن قرار دارد...

4- آیا می دانی انرژی پیوند F2 از Cl2 کمتر است؟

علت: کوچکی اتم فلوئور و نزدیک بودن بیش از حد باعث دافعه ی
زوج الکترون ها می شود و پیوند ناپایدار می شود....

5- قرار گرفتن اتم ها در شکل هندسی خاص مانند دو هرمی مثلثی !
برو مورتیمرو بخون خودت ملتفت میشی.. استوایی و محوری انرژی پیوند متفاوتی دارن...

در مورد HI و IF طول پیوند IF بیشتره ولی قطبیتش احتمالا به HI نزدیکه ...
همچنین در IF زوج های ناپیوندی با هم دافعه دارند که باعث ناپایداری می شه..
همچنین تو If نمی تونه پیوند پی پای دی پای تشکیل بشه...(احتمالا)...

اگه مطلبی رو اشتباه گفتم معذرت می خوام

septal_2006

New Member
لایک ها
17
به به خیلی وقت بود به این مطلب سر نزده بودم چه جالب خیلی وقتا قبل این مطلب رو نوشته بودم نه؟
مرتبه ی پیوند که اصلا به سوال ربطی نداره
طول پیوند یگانه SF رو گفته بودم نه پیوند با مرتبه ی بیشتر از اون(با پی پای دی پای) میتونید این نوع پیوند رو در مولکول S2O5F2 -2 (یعنی با 2بار منفی) پیدا کنید یا کلا هرجا فلور بار منفی بگیره مجبور میشه به اتم مرکزی داتیو بده و دیگه یه جفت الکترون دیگه برای پی پای دی پای ممکن نیست (4تا الکترون گرفتن از فلور کار حضرت فیل که چه عرض کنم کار حضرت ماموتم نیست)
البته بازم باید مولکولی انتخاب بشه که حالت رزونانس ایجاد نکه مثل مولکولی که گفتم
ید بیچاره هم اونقدر بزرگه که دافعی ایجاد نکنه هیچ. قطبش خوبی هم پیدا میکنه
مزدوج شدن موقت یا هیپرکانژوگاسیون هم در این مولکول ایجاد نمیشه و برمیگرده به بحث قبلی
انرژی پیوند F2 و Cl2 رم خونده بودم دانسیته زیاد الکترون فلور باعث دافعه میشه ولی به مبحث ربطی نداره
خوب اینم باز شرایط متفاوت ایجاد میکنه که چون اندازه پیوند یکسان و یگانه رو میخوایم چرا دو هرم مثلثی؟ گوگرد هگزا فلورید دو هرمی مربع رو میگیریم تازه اگر هم دو هرمی مثلثی بگیریم با توجه به میانگین گیری از انرژی پیوند زیاد هم فرقی نمیکنه
تو IF هم اوربیتال 5D به اون خوشگلی بزرگی قطبش پذیری چرا ایجاد نشه میشه ولی به علت همپوشانی کمتر یه کم کم ضعیفه
اون یکی دوستمون هم سوالو باید خوب میخوند البته سواله خیلی وقتا پیشه

بالا