انواع دارو

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#1
هر کس دربارهی انواع دارو ها اطلاع دارد بنویسد
مقدمه:
در دانش پزشکی به هر ماده‌ای که برای درمان٬ تسکین علائم٬ تشخیص بیماری و یا پیشگیری از آن به کار رود و بر ساختار یا کارکرد ارگانیسم زنده اثر گذارد و پس از ورود به بدن عملکرد بدن را تصحیح کند٬ گفته می‌شود.
دارو ممکن است منشا طبیعی (گیاهی یا حیوانی) داشته باشد و یا اینکه به طور مصنوعی تهیه شود. داروهای شیمیایی معمولاً در آزمایشگاه و به دست پزشکان یا دارو سازان کشف شده و پس از تحقیقات کافی و تایید مراجع رسمی در کارخانه‌های داروسازی تولید می‌گردند.
مصرف دارو ممکن است به صورت خوراکی (قرص و شربت)، مالیدنی (پماد و قطره)، استنشاقی (از راه تنفس) و یا تزریقی (آمپول) باشد. به محل فروش دارو داروخانه گفته می‌شود.داروها به چهار صورت معدنی، حیوانی، گیاهی و یا شیمیایی وجود دارند .
همچنین می توان داروها را به دو بخش مجاز و غیر مجاز ( مانند برخی مخدرها) طبقه بندی کرد .
داروها اصولا باید در شرایط ویژه‌ای نگهداری شوند و تاریخ مصرف مشخصی دارند . نحوه مصرف دارو و چنده‌گذاری(دوز مصرفی) آن در نسخه پزشک معالج مشخص می‌شود . برخی داروهای ساختنی که به آنها داروهای جالینوسی نیز گفته می‌شود در داروخانه با نسخه پزشک و از ترکیب چند ماده دارویی ساخته می‌شود .
 

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#2
پاسخ : انواع دارو

آنتی بيوتيکها از مهمترين داروهای ضد باکتريايی می باشند که در درمان بيماريهای مختلف انسان و دام بکار می روند . طبق تعريف اوليه ای که ارائه شده , آنتی بيوتيکها موادی هستند که توسط ميکروارگانيسمها توليد شده و اثر مهاری يا تخريبی خود را روی ساير ميکروارگانيسمها ظاهر می سازند . ( فارماکولوژی دارو های ضد باکتريايی در دامپزشکی تاليف دکتر سيد محمد فقيهی , بيماريهای قناری تاليف دکترنريمان شيخی) . تقسيم بندی آنتی بيوتيکها از نظر منشاء :
1- منشاء طبيعی
- کفکها , مانند : پنی سيلين های طبيعی و گريزئوفولوين
- قارچهای پست , مانند : استرپتو مايسين - کلر تتراسيکلين - اکسی تتراسيکلين - اريترومايسين - نئومايسين - نيستاتين و سفالوسپورين
- باکتری ها , مانند : باسيتراسين - پلی ميکسين ها و تايروتريسين
2- منشاء نيمه ساختگی
- مانند : اگزاسيلين - گلوگزاسيلين - آمپی سيلين - دی هيدرواسترپتومايسين - تتراسيکلين
3- منشاء ساختگی
- مانند : کلرامفنيکل و رولی تتراسيکلين
طيف اثر آنتی بيوتيکها :
بعضی آنتی بيوتيکها روی عده زيادی از جرمها موثر هستند لذا به اين دسته از آنتی بيوتيکها , وسيع الطيف گويند و بعضی فقط روی عده کمی اثر می کنند که آنها را با طيف محدود می نامند . براين اساس آنتی بيوتيکها به سه گروه تقسيم می شوند :
- گروه اول عمد تا روی باکتری های گرم مثبت موثرند مانند پنی سيلين های نيمه ساختگی .
- گروه دوم عمد تا روی باکتری های گرم منفی هوازی اثر می گذارند مانند پلی ميکسين ها
- گروه سوم روی هر دو دسته باکتری های گرم مثبت و منفی موثرند مانند تتراسيکلين ها
سينرژيسم و آنتاگونيسم اثر:
آنتی بيوتيکها را بر اساس دارا بودن توافق اثر و يا تضاد اثر با يکديگر به دو گروه تقسيم نموده اند .
گروه اول شامل : پنی سيلين ها - استرپتومايسين - باسيتراسين - نئو مايسين و پلی ميکسين ها است .
گروه دوم شامل : تتراسيکلين ها - کلرامفنيکل - اريترومايسين و نووبيوسين می باشد .
هر يک از اين دو گروه درداخل خود ممکن است سينرژيسم اثر داشته باشند ولی آنتاگونيسم اثر ندارند . اما دارو های گروه اول ممکن است با گروه دوم آنتاگونيسم اثر داشته باشند . برای مثال پنی سيلين با استرپتومايسين سينرژيسم اثر دارد و پنی سيلين و کلرامفنيکل با يکديگر آنتاگونيسم اثر دارند .
مقاومت باکتريايی :
بر اثر يکسری عوامل از جمله مصرف بی رويه داروها باکتريها می توانند نسبت به آنتی بيوتيکهای مختلف مقاومت پيدا کنند اين موضوع امروزه مشکل بزرگی ايجاد کرده است و شايد همين امر باعث پيدايش روز افزون آنتی بيوتيکهای جديد می گردد . برای مثال پس ازکشف پنی سيلين سوشهای مقاوم استافيلو کوک بند رت مشاهده می شد ولی پس از دهه پنجاه ميلادی به بعد سوشهای مقاوم رو به افزايش گذاشت بطوری که در دهه پنجاه و پنج , پنجاه درصد کل سوشهای جدا شده استافيلو کوک مقاوم بودند .
برخی از انواع آنتی بيوتيکها :
[TABLE]
[TR]
[TD="width: 135"]
پنی سيلين ها
[/TD]
[TD="width: 136"]
جانشينهای پنی سيلين
[/TD]
[TD="width: 136"]
آمينوگليکوزيدها
[/TD]
[TD="width: 136"]
تتراسيکلين ها
[/TD]
[TD="width: 136"]
نيتروفورانها
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 135"]آموکسی سيلين
آمپی سيلين
پنی سيلين جی[/TD]
[TD="width: 136"]اريترومايسين
لينکومايسين
اسپکتينو مايسين
سفالوسپورينها
تايلوزين[/TD]
[TD="width: 136"]استرپتو مايسين
جنتا مايسين
کانا مايسين
نئومايسين[/TD]
[TD="width: 136"]تتراسيکلين
اکسی تتراسيکلين
کلر تتراسيکلين
داکسی سايکلين[/TD]
[TD="width: 136"]فورازوليدون
فورالتادون[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
سم شناسی آنتی بيوتيکها :
داروهای ضد باکتريايی گروه موادی هستند که بينهايت مفيد بوده و دارای اهميت و فايده اقتصادی در دامپزشکی می باشند . بسياری از آنها سالم و عاری از عوارض نامطلوب هستند . شکی نيست که فوايد حاصل از استفاده داروها ی ضد باکتريايی خيلی بيشتر از خطرات آنها است . آنتی بيوتيک ها عوارض نامطلوب هم دارند . مطالعات تجربی نشان داده است که بعضی از آنتی بيوتيکها دارای اثر مستقيم قلبی عروقی در چندين گونه از دامها می باشند . بعضی از عوارض نامطلوب آنتی بيوتيکها عبارتند از : کاهش بازده قلب , کاهش فشار خون , کاهش نسبی ضربان قلب , تضعيف عضله قلب . به همين دليل توصيه می شود که از مصرف خود سرانه داروها اجتناب نماييد .
محل اثر آنتی بيوتيک ها
هر آنتی بيوتيک برحسب ميزان مصرف و نوع آن محل اثر خاص خود را دارد بنابر اين به صرف اينکه یک ماده آنتی بيوتيک ناميده می شود نمی تواند برای همه بيماری ها مورد استفاده قرار گيرد . و بايد نوع آنتی بيوتيک براساس نوع بيماری و محل تاثير آن دارو انتخاب شده باشد
 

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#3
پاسخ : انواع دارو

آنتی اسیدها:
آنتی‌اسیدها، ترکیبات پایه‌ای هستند که موجب خنثی شدن اسید معده و کاهش سرعت تخلیه معده می‌شوند. این فرآورده‌ها حاوی آلومینیوم، منیزیم، کلسیم یا ترکیبی از آنها هستند.
- آنتی‌اسیدها برای درمان و رفع علایم و نشانه‌های زخم معده و دوازدهه، التهاب معده و مری، ریفلاکس یا ترش کردن و فتق لغزنده یا هیاتال مصرف می‌شوند.
- شایع‌ترین عارضه آنتی‌اسیدهای حاوی آلومینیوم شامل: یبوست، تراکم مدفوع و درنهایت انسداد روده است.
- شایع‌ترین عارضه آنتی‌اسیدهای حاوی منیزیم شامل: اسهال است که موجب بروز اختلال آب و املاح (الکترولیت‌ها) می‌شود.
- مصرف فرآورده‌های حاوی کلسیم، بیشتر اثر یبوست‌زایی دارند و کمتر ملین هستند و آنتی‌اسیدهای حاوی ملح کربنات موجب بروز نفخ و اتساع شکم و افزایش دفع گاز می‌شوند.
- حساسیت به آلومینیوم یا منیزیم یا فرآورده‌های آنها، به واکنش‌های افزایش حساسیت مفرط منجر می‌شود و افرادی که به این دو عنصر حسا‌س‌‌اند، نباید از فرآورده‌های حاوی آنها استفاده کنند.
- افراد مبتلا به نارسایی کلیه و زنان باردار و شیرده باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از فرآورده‌های حاوی منیزیم استفاده کنند
- بیماران مبتلا به پرفشاری خون ، نارسایی احتقانی قلب و کسانی که باید رژیم غذایی با محدودیت سدیم استفاده کنند، به علت وجود مقدار زیاد سدیم در این آنتی‌اسیدها، باید مراقب مصرف این گونه داروها باشند.
- مدت اثر آنتی‌اسیدها 20 تا 40 دقیقه است و اگر یک ساعت پیش از غذا مصرف شود، میزان اسید معده تا سه ساعت کاهش می‌یابد.
- این داروها با مصرف هم‌زمان با برخی آنتی‌اسیدها، میزان تاثیرشان افزایش می‌یابد: کینیدین، آمفتامین‌ها، سودوافدرین، لوودوپا، والپروئیک اسید، وارفارین
- این داروها با مصرف هم‌زمان با برخی آنتی‌اسیدها، کم‌اثرتر می‌شوند: سایمتیدین، کورتیکواستروییدها (یا داروهای گروه کورتون)، رانیتیدین، املاح آهن مانند فروسولفات، داروهای گوره فنوتیازین، فنی‌تویین، دیگوکسین، تتراسایکلین، کتوکونازول، ایزونیازید و سالیسیلات‌ها مانند آسپیرین.
- در مدت یک تا دو ساعت پس از مصرف آنتی‌اسیدها، دارویی مصرف نکنید چون ممکن است جذب دیگر داروها با آنتی‌اسید مختل شود.
- در صورتی که داروهای بلوک‌کننده گیرنده هیستامین مانند رانیتیدین و سایمتیدین مصرف می‌کنید، نباید از داروهای آنتی‌اسید استفاده کنید چون از تاثیر آنها جلوگیری می‌کنند.
 

math7

New Member
ارسال ها
299
لایک ها
586
امتیاز
0
#4
پاسخ : انواع دارو

با سلام از دوستانی که زیست می خونن یه سوال داشتم اگه میشه کاربرد های مختلف داروی لوراتادین رو بگن .ممنون
 
ارسال ها
2,157
لایک ها
3,082
امتیاز
113
#5
پاسخ : انواع دارو

با سلام از دوستانی که زیست می خونن یه سوال داشتم اگه میشه کاربرد های مختلف داروی لوراتادین رو بگن .ممنون
[h=1]لوراتادین[/h]از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

[table="class: Toc"]
[tr]
[td][h=2][/h]
[/td]
[/tr]
[/table]
[h=2]موارد مصرف[/h]آنتی‌هیستامین‌ها اثرات هیستامین را در بدن (گیرنده۱ h ) مهار می کنند. هیستامین ماده ای است که باعث بروز آبریزش بینی، عطسه، قرمزی چشم ها و اشک ریزش می شود. این علایم در بیماری رینیت (التهاب مخاط بینی) آلرژیک فصلی یا دایمی، آسم آلرژیک و تب یونجه دیده می شوند. لوراتادین در درمان بیماران دچار کهیر مزمن ناشناخته نیز استفاده می شود.
[h=2]مکانیسم اثر[/h]بلوک رقابتی گیرنده‌های نوع یک هیستامین در بافتها. این بلوک تقریبا اختصاصی است.
[h=2]عوارض جانبی[/h]این دارو از نسل جدید آنتی هیستامینها بوده به دلیل اختصاصی بودن و عدم عبور از سدخونی مغزی برخلاف اغلب آنتی هیستامینها دارای اثرات سداتیو (خواب آور) نیست. ولی سردرد، سرگیجه، اختلال بینایی، ضعف عضلانی یا خستگی غیرمعمول، طپش یا تندی ضربان قلب، احساس گرفتگی در سینه و اشکال در دفع ادرار در برخی بیماران دیده می‌شود.
 
ارسال ها
2,157
لایک ها
3,082
امتیاز
113
#6
پاسخ : انواع دارو

[h=1]آموکسی سیلین[/h]از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


آموکسی‌سیلین (به انگلیسی: Amoxicillin)نام یکی از داروهای خانواده پنی سیلین‌ها و از دسته بتالاکتامها است. که به خصوص به دلیل جذب مناسب خوراکیش کاربرد دارد.

فرمول شیمیایی آموکسی‌سیلین


[TABLE="class: toc"]
[TR]
[TD][h=2][/h]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2]مکانیزم اثر[/h]این دارو با اتصال به پروتئین متصل شونده به پنی‌سیلین (PBP) باعث مهار ترانس پپتیدازها می‌شود و باعث ممانعت از ساخت پپتیدو گلیکانهای دیواره سلولی باکتری و تخریب دیواره سلولی باکتری می‌شود. آموکسی‌سیلین به بتالاکتاماز حساس است و باکتریهای تولیدکننده بتالاکتاماز در برابر آن مقاومند.
[h=2]اثر ضدمیکروبی[/h]آموکسی سیلین بر بسیاری از باکتریهای گرم مثبت و انواع کمی از گرم منفیها موثر است.
[h=4][/h][h=2]اشکال دارویی[/h]آموکسی سیلین تری‌هیدرات به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون موجود است. همچنین نمک سدیم آن جهت تجویز به صورت تزریق داخل رگی تولید شده است.
[h=3]آموکسی سیلین و اسید کلاوولانیک[/h]جهت غلبه بر مقاومت میکروبی گونه‌های تولیدکننده بتالاکتاماز کوآموکسی‌کلاو تولید شده است که طیف گسترده تری از آموکسی‌سیلین دارد.
[h=2]عوارض جانبی[/h]شبیه بقیه بتالاکتامها و شامل عوارض گوارشی، تهوع و استفراغ، اسهال و واکنشهای حساسیتی است.
نوعی راش پوستی ماکولوپاپولر غیر آلرژیک مختص آموکسی سیلین می‌باشد.
فرمول شیمیایی این دارو «C۱۶H۱۹N۳O۵S» می‌باشد.
 
ارسال ها
2,157
لایک ها
3,082
امتیاز
113
#7
پاسخ : انواع دارو

[h=1]پوویدون آیوداین[/h]از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

پوویدون آیوداین (povidone iodine) یا همان بتادین(betadine) یک یدوفور است که اثرات تحریک کنندگی ید در آن کاهش یافته‌است.
[table="class: Toc"]
[tr]
[td][h=2][/h]
[/td]
[/tr]
[/table]
[h=2]موارد مصرف[/h]بتادین یکی از مواد ضدعفونی کننده می‌باشد که به طور گسترده‌ای برای ضدعفونی و پانسمان زخمها به کار می‌رود. بتادین سبز 10% : محلول آنتی سپتیک و از بین برنده باکتری های گرم مثبت و گرم منفی ، قارچ ها ، ویروس ها و اسپور ها باید توجه نمود که در سوختگی ها به هیچ عنوان از بتادین استفاده نشود. ( به خاطر وجود ترکیبات یده) برای ضدعفونی نمودن زخم ها 5 الی 6 دقیقه این ترکیب روی پوست قرار گرفته و بلافاصله با محلول نرمال سالین از محل پاک می شود. بتادین قهوه ای یا اسکراب 7.5% : برای اسکراب نمودن پوست بیمار در عمل های جراحی به کار می رود و حاوی دترژن نیز می باشند که تولید حباب و لغزندگی می کند.
[h=2]مکانیسم اثر[/h]یدوفور (iodophor) ماده‌ای است متشکل از ید و یک عامل حل کننده نظیر پوویدون و یا سورفکتانت که وقتی بصورت محلول است ید آزاد می‌کند. بتادین نسبت به ید گزینه بهتری برای ضدعفونی سطح پوست و زخمها است، چراکه بر روی روند التیام اثر منفی بر جای نگذاشته و با در اختیار داشتن ید فعال کافی اثری پایدارتری دارد. مزیت آنتی سپتیک‌های حاوی ید، طیف گسترده فعالیت ضد میکروبی (کشتن اغلب عوامل بیماریزا حتی اسپورها) می‌باشد.
[h=2]عوارض جانبی[/h]بتادین در صورت تماس با بافتهای زنده داخل زخم (مانند عضلات و ...) با تخریب آنها موجب تاخیر در التیام زخم و ایجاد بافت جوشگاهی میشود و حساسیت های موضعی نیز ایجاد می کند.( به خاطر وجود ترکیبات یده)
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#8
پاسخ : انواع دارو

با تشکر از دوستانی که فعالانه در این گونه تاپیک ها فعالیت میکنند.
می خوام نکته ای حضورتون مطرح کنم:
به نظرتون بهتر نیست بجای کپی پیست کردن از ویکی پدیا و یا سایت های دیگه چکیده مقاله ها را قرار بدهید؟
یعنی مقاله را ابتدا خودتون مطالعه کنید ، سپس هرچی فهمیدید را به صورت خلاصه در اختیار دوستان قرار بدهید.
اینطوری بقیه هم بهتر استفاده میکنند و هم تشویق می شوند که خودشون مشارکت داشته باشند.
با تشکر از توجهتون
 
ارسال ها
141
لایک ها
178
امتیاز
0
#9
پاسخ : انواع دارو

اریترومایسین

این دارو که جزء دارو های ضد باکتری میباشد ، به عنوان جایگزین پنی سیلسنها برای کسانی که به این دارو حساسیت دارند مصرف میشود.همچنین از این دارو برای سیفیلیس، التهاب مزمن پروستات، آکنه ولگاریس و پیشگیری از دیفتری وسیاه سرفه نیز استفاده میشود.
این دارو را باید به صورت خوراکی وبا شکم خالی مصرف کرد ولی درصورتی که معده را ناراحت کند آن را همراه غذا مصرف میکنند .درصورت نارسایی کبد وکلیه این دارو را باید با احتیاط مصرف کرد.
تهوع ،استفراغ،احساس ناراحتی در شکم،اسهال ،کهیروکاهش برگشت پذیرشنوایی از عوارض جانبی این دارو میباشد.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا