اکتینید و لانتانید ها

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rayehe

New Member
لایک ها
163
پاسخ : اکتینید و لانتانید ها

تکذیب میکنم.تعریف شما از خانواده ی لانتانید ها و اکتینید ها چیست؟
طبق تعاریف کتب مختلف عناصر واسطه ی داخلی (لانتانید ها و اکتینید ها) آخرین الکترون آنها وارد تراز 4f و 5f میشود در حالیکه این دو عنصر به جای این که آخرین الکترون انها وارد 4f و 5f شود وارد 5dو 6d میشود که این بر اساس تعریف این گروه نمی باشد.

لایک ها
1,316

They are termed lanthanide because the lighter elements in the series are chemically similar to lanthanum

لایک ها
2,386

اصلا توي كتاب شيمي ، اومدن اين دوتا عنصر رو از گروه ها جدا كردن...

خب ما بايد طبق گفته ي كتاب پيش بريم ديگه!

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

یه ناظم بیاد این تایپیکو ببنده تو رو خدا!
3 یا 4 امین موضوع در این باره هست
اقای امانی هم توضیح کاملی تو تایپیک قبلی دادند
الانم اقای مطمئن توضیح دادند
دلیلی برای بحث نیست!!!!

لایک ها
1,316

من توضیحی که دادم (با اینکه تکراری بود) یه توضیح کاملا معتبر علمی بود که مراجعشو هم دادم!
ریطی هم به نوع آرایششون نداره این دسته بندی! اصلا به خاطر همین اونا رو به نوعی جدا از جدول عنوان کردند!
صرفا شباهت های شیمیایی مد نظر بوده
اگر واقعا دنبال حقیقت هستید درستش اینه! اما اگر اینجا هستید صرفا واسه اینکه ببینید 4 تا تست غیراستاندارد کنکور رو چه جوری بزنید آره متن کتاب اینه:

لانتانيدها عنصرهای 58 تا 71 جدول تناوبی را تشكيل
میدهند
نام اين دسته از عنصرها از فلز لانتان گرفته شده است.
براق هستند و واكنش پذيری شيميايی قابل توجهی دارند...."

که البته خود کتاب هم تناقض داره چون 5 صفحه قبلش که عکس جدولو گذاشته، اون پایینو که ببینید اومده از عنصر 57 چیده لانتانیدها رو!!

موفق باشید

آخرین ویرایش توسط مدیر

rayehe

New Member
لایک ها
163

من که دعوا نداشتم طبق آموزش هایی که گفتم نظرمو دادم.متن کتاب هم به هیچ وجه تایید نمیکنم.اون لینک هایی هم که شما گذاشته بودین رو بسیار سعی کردم باز کنم ولی اینترنت ما فعلا به طور خارق العاده ای فقط irysc رو باز میکنه.
به هر حال دوستان حالا اگه با یه همچین تست یا سوالی مواجه شدین نزنینش.فوقش اینه دیگه.نه؟؟؟؟؟؟؟

ناظمان گرامی کجان پس؟خوب بیاین ببندینش دیگه؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

sina16

New Member
لایک ها
313

ای بابا!!
آخه این چه موضوعیه که با وجود تکراری بودن2 هفته است توی موضوعات تاپ سایته؟!
اولا که با یه سرچ ساده میتونستید ببینید که این 2 عنصر هم عضو دسته های لانتانید و اکتینید ها هستند
Lanthanide - Wikipedia, the free encyclopedia
Actinide - Wikipedia, the free encyclopedia
(منابعی رو هم که در انتهاش داده دقت کنید بسیار معتبره)

دوما،فکر که بکنیم از اسم گروه که لانتانیدها می باشد مشخصه که این اسم از عنصر لانتان گرفته شده و همین جور اکتینید ها از اکتینیوم! وقتی هم اسم یه گروهی از یه چیزی گرفته میشه یعنی توی یک موضوع یا موضوعاتی مشترک هستند که اصلا اساس تشکیل اون گروه همون بوده

سوما، درمورد کتاب درسی هم اگر میبینید اونا رو جدا از خود عناصر رسم کرده منظورش این بوده که در ستون اصلیِ خود جدول 2 عنصر لانتان و اکتینیوم حضور دارند (به نمایندگی) ولی سایر اعضا رو جدا نوشته که به نوعی یعنی زیرگروه هستند! واضحا منظورش این نبوده که اینا جدا هستند از اون 2 عنصر!

مشکل اینجاست که در لانتانیدها آخرین الکترون به تراز 4fمیره...در حالی که در لانتان اینطور نیست!!
در اکتینید ها هم آخرین الکترون به تراز 5fمیره...در حالی که در اکتینیم اینطور نیست!!!

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497

سلام دوستان،
برای پایان این بحث و رفع دیگر اشکالات کتاب شیمی 2 چاپ 1391 بخوانید:

همكاران گرامي به اطلاع مي رساند با توجه به تغييرات كلي كتاب شيمي 2 و آزمايشگاه ، در پاره ايي موارد، اصلاحاتي از ديد ناظران جا مانده است. از اين رو، ضمن پوزش از شما عزيزان موارد اصلاحي به شرح زير ارايه مي شود.

• صفحه 33: داده هاي جدول در دماي نزديك به دماي اتاق است.

• صفحه 38 :لانتانيدها خانه هاي 57 - 70 و آكتنيدها خانه هاي 89-102 جدول را دربر مي گيرند.
  • صفحه 80 : پیشوند تترا در نامN[SUB]2[/SUB]O[SUB]4[/SUB] را به رنگ قرمز تیره تغییر داده شود.
  • صفحه 99: سطر آخر، شاخه فرعی -CH[SUB]3[/SUB]CH[SUB]3[/SUB] را به -CH[SUB]3[/SUB]CH[SUB]2[/SUB] تغییر داده شود.
  • صفحه 105: در ساختار 2- هپتانون، اتم هیدروژن متصل به گروه کربونیل حذف شود.
همكاران عزيز بايد توجه داشته باشيد كه علت قرار گرفتن لانتانيم در دسته ي d يا f جزو اهداف آموزشي كتاب درسي نيست . همچنين تمامي رفتار عنصرهاي رديف ششم و هفتم شناخته نشده است و تحقيقات علمي گسترده ايي در حال انجام است. گروه شيمي به زودي مقاله اي توصيفي در مورد اين عنصرها و جايگاه آن ها در جدول تناوبي روي پايگاه شيمي خواهد گذاشت.
منبع

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

هیچ کدوم نیستن!
ولی کتاب چاپ امسال این اشتباه رو داره!
برادر اتفاقا هر دو شون هستن...متن کتاب مشکل داره...

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

توي كتاب شيمي3 ، توي جدول تناوبي آخر كتاب ، دسته ي لانتانيدها و اكتينيدها بعد از دوعنصر لانتان و اكتينيم كشيده شدن.

با خط قرمز ازهم جدا شدن.

يعني اين دوعنصر جزو دسته ها محسوب نميشن.

مبناي كارما براي كنكور ، كتاب درسيه.
ما الآن داریم المپ می خونیم یا کنکور؟
کنکور خیلی غلط ها رو درست فرض کرده...

*montazer*

New Member
لایک ها
4

این مورد اختلافه بعضی ها میگن هست بعضی ها میگن نیست اما قول معروف اونیه که میگه نیست.
علتش هم اونه که IUPACفلز های واسطه داخلی رو اونایی تعریف کرده که زیر لایه ی f شون درحال پرشدن و از اونجا که لانتان و اکتینیم به nd1 ختم می شن پس جز فلز های واسطه ی داخلی حساب نمی شن.

sweet

New Member
لایک ها
25

سلام/آیا اکتینیم هم جز اکتینیدها هست ؟؟؟؟لانتان جز لانتانیدها هست یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نه خودشون حساب نمیشن و توی جدول آیوپاک که جزو جدول های معتبره , این دوتا عنصر رو خارج از لانتانیدها و اکتنید ها کشیده.

لایک ها
71

لانتان و اکتینیم را جز و لانتانید ها و اکتینید ها به حساب نمی آورند

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

این مورد اختلافه بعضی ها میگن هست بعضی ها میگن نیست اما قول معروف اونیه که میگه نیست.
علتش هم اونه که IUPACفلز های واسطه داخلی رو اونایی تعریف کرده که زیر لایه ی f شون درحال پرشدن و از اونجا که لانتان و اکتینیم به nd1 ختم می شن پس جز فلز های واسطه ی داخلی حساب نمی شن.
اتفاقا به همین دلیلی که گفتی جزو واسطه داخلی هستن...

MEA76

New Member
لایک ها
860

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

دیدید که آموزش پرورش هم قبول کرد لانتان و اکتینیم جز لانتانید ها و آکتینید ها هستند!!!!

لایک ها
3

عنصر های مورد نظر دقیقا در گروه ها هستند اولین عنصر هر گروه :68:

rayehe

New Member
لایک ها
163

دوستان هنوز این بحث ادامه داره؟؟؟؟؟؟
ما هی میایم توی آیرسیک میبینیم یکی از اولین سوالای قسمت شیمی همینه در ص.رتی که ماه ها پیش جواب این سوال داده شد.عجیبه.:106::106:

geniusnavid

New Member
لایک ها
84

طبق تجدید چاپ کتاب های شیمی آموزیش و پرورش اکتینیم و لانتانیم جز اکتنید ها و لانتانید ها هستند و لانتانید ها از 57 تا 70 و اکتنید ها از 89 تا 102 جدول شناخته میشن.موفق باشین

Sepehr rs

New Member
لایک ها
66

من که خودم دیدم تو مورتیمر نوشته اکتنید از 89 تا 103 هست(جای اینکه 90 تا 103 باشه)! اولش فکر کردم اشتباه نوشته! الان خودم به شک افتادم!!!
بالاخره چی شد
:84:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا