ایا فوتون جرم دارد ؟

misagh2010

New Member
لایک ها
1
دو سوال خوب براتون دارم ،

1- ایا فوتون جرم دارد ؟ چرا ؟
2 ) اگر در آزمایش تامسون جهت ایستادن آهن ربا را معکوس کنیم چه تغییری در انحراف پرتو کاتدی ایجاد می شود ؟
3- طیف سنج جرمی ، با چه مکانیسمی ایزوتوپ های یک عنصر را از هم تشخیص می دهد ؟
من هم جوابی دارم ، البته بعد از خوندن جواب های شما

nima94

New Member
لایک ها
296
[font=Arial,sans-serif]فوتون ها از جنس انرزی هستند وجرم برای اون ها تعریفی نداره البته این نظر من هست [/font]

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
نظر منم همينه.اما مطمئن نيستم!!!

shallaleh

New Member
لایک ها
141
1.نور از ذره هایی تشکیل شده که بهشون فوتون میگن!پس فوتون همجنس نوره!یعنی از جنس انرژیه

2.منظوره شما از این که جهت آهنربا عوض شه چیه

notrino

New Member
لایک ها
2
يعني چي؟ مگه توي اثرفوتوالكتريك فوتون تكانش رو به الكترون منتقل نميكنه؟و‌p=mvلازمه داشتن تكانه داشتن جرمه ديگه مگه نه؟

sady

New Member
لایک ها
20
notrino گفت
يعني چي؟ مگه توي اثرفوتوالكتريك فوتون تكانش رو به الكترون منتقل نميكنه؟و‌p=mvلازمه داشتن تكانه داشتن جرمه ديگه مگه نه؟
نه لزوما! جالبی کار هم همین جاست. یعنی اینکه جرم فوتون ها صفره ولی برای اونها تکانه ی خطی تعریف میشه که برابره با h تقسیم بر طول موج ...

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
فوتون از جنس انرژی... هنوز نمی دونن جرم داره یا نه.. ولی براش جرم سکون تعریف میشه..

مثلا وقتی نور از کنار یک ستاره یا کوتوله ی پر جرم رد میشه منحرف میشه.. پس این نشون دهنده ی جرمه..

ولی اگه به معادلات انیش(انیشتین) نگاه کنید می بینید که اگر ذره سرعت نور داشته باشه جرمش صفر میشه...

انیش میگه بقای جرم ، و بقای نرژی درست نیست... میگه بقای جرم و انرژی درسته... یعنی جرم به انرژی و انرژِی به جرم تبدیل میشه..

ساز و کار این انتقال دهنده ها هم همینه... ولی تضمین نمی شه که دقیقا انرژی به همون ماده تبدیل شه...

تو یه کشوری یه مگس رو ترنسفر کردن.. ولی دیگه از اونور مگس بیرون نیومد... یعنی مگس بود ولی :

1 - مرده بود

2 - دست و پاش سر جاش نبود

3- بجای قطعاتی از بدنش ذرات دیگه نشسته بود

4 - وکمی از جرمش کم شده بود..

البته یک سری معتقدند که چون روح از این طریق منتقل نمیشه مگس مرده..

لایک ها
521
p-ghajari گفت
تو یه کشوری یه مگس رو ترنسفر کردن.. ولی دیگه از اونور مگس بیرون نیومد... یعنی مگس بود ولی :

1 - مرده بود

2 - دست و پاش سر جاش نبود

3- بجای قطعاتی از بدنش ذرات دیگه نشسته بود

4 - وکمی از جرمش کم شده بود..

البته یک سری معتقدند که چون روح از این طریق منتقل نمیشه مگس مرده..
ببخشید من متوجه نشدم! ترنسفر کردن یعنی چی؟!

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
از این طرف بهش شتاب دادن شد انرژی بعد اونطرف دوباره برش گردوندند...

ایده ی انتقال انسان بود اول روی مگس که جرمش کمتره و به هر حال مگسه امتحان کردن..

راستی امیر من شمارت رو ندارم... به صدرا و پیمان و کوشا یه چیزایی گفتم شمارت رو برام بفرست کارت دارم..

لایک ها
521
p-ghajari گفت
از این طرف بهش شتاب دادن شد انرژی بعد اونطرف دوباره برش گردوندند...

ایده ی انتقال انسان بود اول روی مگس که جرمش کمتره و به هر حال مگسه امتحان کردن..
اااااا... خیلی جالبه!
یه مقاله ای ، لینکی، چیزی بذار بیشتر یاد بگیریم متن که چیزی پیدا نکردم! (البته فارسی باشه!)

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
چیزایی رو که از نسبیت گفتم رو خودم بهش رسیدم.. البته با دونستن دوتا اصل موضوع نسبیت که انیش و مایکل با بد بختی بهش رسیدن...

1- سرعت نور در خلا در هر دستگاهی یک ثابت جهانی و برابر c است.

2- قوانین فیزیک در تمام دستگاه های لخت ناورداست..(البته اولی مهمه.. دومی رو زحمت کشیدن فهمیدن
)

البته دست نوشته هام رو با کتاب کلپنر چک کردم همش درست بود...درباره مگسه هم یه جایی خوندم یادم نیست...قضیه مال چند سال پیشه...

sady

New Member
لایک ها
20
p-ghajari گفت
فوتون از جنس انرژی... هنوز نمی دونن جرم داره یا نه.. ولی براش جرم سکون تعریف میشه..

مثلا وقتی نور از کنار یک ستاره یا کوتوله ی پر جرم رد میشه منحرف میشه.. پس این نشون دهنده ی جرمه..

ولی اگه به معادلات انیش(انیشتین) نگاه کنید می بینید که اگر ذره سرعت نور داشته باشه جرمش صفر میشه...
تا اونجایی که من می‌دونم جرم سکون فوتون هم برابر صفره. اینو از خودم نمی گم توی کتاب شیمی فیزیک لوین اینو نوشته.

در ضمن فکر می کنم که اگه یه نگاهی به تبدیلات لورنتز یا معادله ی نسبیت خاص برای جرم بندازیم متوجه میشیم که اگه سرعت یک جسم به c میل کنه جرمش به بینهایت میل می کنه نه صفر .

البته قصد جسارت ندارم ولی فکر می کنم که حرفام درست باشه !!!

http://www.ux1.eiu.edu/~cfadd/1160/Ch27SpRl/Mass.html

بالا