- ارسال ها
- 4
- لایک ها
- 35
- امتیاز
- 0
---بسم رب الشهدا والصدیقین---
سلام به همه کنکوری های عزیز...
در این مقاله میخوام درمورد درس زمین شناسی صحبت کنم، اینکه این درس رو بخونیم یا نخونیم؟چرا بخونیم؟ چرا نخونیم؟ چجوری بخونیم؟ و ...
همین که کنکوری میشید و وارد سال تحصیلی چهارم دبیرستان میشید، حرف های زیادی از دوستان و اطرافیان میشنوید که "من زمین رو حذف کردم" ، یا اینکه " زمین که مهم نیست بابا، زیست رو دریاب" ...! :22:هرچند این حرفها خیلی باب میل دبیران زمین شناسی نیست(!:220:!) اما لازم هست که واقعا توسط دانش آموزان بررسی بشه.
همونطور که میدونید برای رشته های top تجربی مثل پزشکی و دندان پزشکی رتبه شما در زیرگروه یک اهمیت دارد اما برای رشته ی داروسازی زیر گروه 2 حائز اهمیته. و زیر گروه 2 با اعمال درصد زمین شناسی هست.یعنی اینکه کسی که دوست داره در آینده داروساز بشه یا حتی در رشته های شیمی و زمین شناسی ادامه تحصیل بده ، باید درصد بالایی رو در این درس کسب کنه .
(برای اطلاعات بیشتر در زمینه داشتن ضریب درس زمین شناسی برای همه رشته ها، مراجعه شود به=>دفترچه انتخاب رشته کنکور)
پس نکته ی اول بستگی به علاقه ی شما به رشته ی آینده داره و اینکه دوست دارین کدوم رشته قبول شین.
خب خیلیا هستن براشون فرقی نداره که برن داروسازی یا پزشکی یا دندون پزشکی،بستگی به رتبه کنکور و شهری که دوست دارن درس بخونن داره.حالا تکلیف چیه؟؟
من همیشه به یک جمله معتقدم اونم اینه که احتیاط شرط عقله، اگر کسی میدونه توانایی این رو داره که در کنار بقیه درسا(که مثلا ضریب بالاتری دارند از درس زمین شناسی) میتونه برای خوندن زمین شناسی برنامه ریزی کنه، حتما اینکار رو انجام بده. چون بعدا که تصمیم گرفت کدوم رشته بره چه داروسازی چه غیره، ضرری نکرده هیچ ، سود هم داشته(چون در رتبه ی کلی شما موثر هست). ولی اگر واقعا برای یکی برنامه ریزی برای این درس به معنای کم کاری در دروس دیگه هست، بنظرم اگر زمانی برای این درس نگذارد و به بقیه دروس بپردازد بهتر است.
خب حالا میرسیم به جواب این سوال که چطور درس زمین شناسی را مطالعه کنیم؟
نکته اولی که هست "پیدا کردن نکات مهم هست" . برای کسانی که میخوان یک درصد متعادلی بگیرن و خیلی دقیق این درس رو نخونن، این موضوع خیلی اهمیت داره که بدونن کدوم فصل ها، کدوم قسمت ها برای طراحان کنکور بیشتر اهمیت دارد و اینکه کدوم فصل ها به طور کلی سخت تر هست.
( توجه کنید با توجه به نهایی بودن امتحان درس زمین شناسی در سال سوم دبیرستان، و مجبور بودن دانش آموزان برای یادگیری این درس در کسب نمره بالا در معدل دیپلم ، کلا زمین شناسی سال سوم یادگیری راحت تری نسبت به سال چهارم دارد.)
مثلا فصل رسم نقشه کتاب پیش دانشگاهی جز فصل های مفهومی و مهم هست که برای تشخیص و درک صحیح به زمان و تمرین زیادی احتیاج داره، مسلما کسی که درصد متعادلی از این درس میخواد و نمیخواد زیاد وقت بگذاره برای این درس، این فصل را نادیده میگیرد.
دقت داشته باشین که در این درس نمودار ها ، اشکال و نقشه ها بسیار مهم هستن چه بسا بررسی همین اشکال به تنهایی باعث درست زدن چند تست بشه !!
من درس زمین شناسی رو در کنکور 4 % زدم (یک سوال درست):4: و اون هم دقیقا یکی از شکل های کتاب سال سوم بود.هدف من از مرور زمین شناسی سال سوم صرفا کسب رتبه کل بهتر بود وگرنه به رشته های داروسازی و بقیه رشته هایی که دارای ضریب زمین شناسی بودند علاقه ای نداشتم.
نکته ی خیلی مهم دیگر خلاصه برداری هست. نزدیک به امتحان کنکور، زمان به اندازه کافی برای روخوانی از روی همه ی صفحات کتاب وجود نداره، و این خلاصه هاست که به داد آدم میرسه!! حالا این خلاصه میتونه جدول و نمودار درختی و شاخه دار باشه، میتونه در قالب چند جمله باشه، یا ... پس حتما پیشنهاد میکنم خلاصه نویسی یادتون نره.
برای این درس حتما سوال های سالهای گذشته ی کنکور سراسری و آزاد رو تمرین کنید، چون طراحان کنکور علاقه زیادی به دادن تست های مشابه و تکراری در این درس دارند.
استفاده از کتابهای کمک آموزشی که خلاصه این درس رو دارن هم، خالی از لطف نیست...
سوال میپرسن که: ما میخوایم درصد بالا بزنیم این درس رو، حالا چکارکنیم؟؟
درس زمین شناسی برخلاف ظاهرش که دو تا کتاب کوچک هست، مطالب زیادی داره و قسمت هایی از اون حفظی و قسمت هایی مفهومی هست.کنکور در سالهای اخیر روندی رو به "مفهومی تر شدن" داشته، پس برای افرادی که میخوان این درس رو بالا بزنن، خوندن واو به واو کتاب، شکل ها، ارتباط بین مطالب ، خلاصه برداری و حضور در کلاس های درسی مدرسه و یادداشت صحبت های دبیر رو پیشنهاد میکنم.(البته روش بهتر خوندن هر درس برای افراد مختلف متفاوت هست و نمیشه یک حکم کلی برای همه صادر کرد).
و در آخر اینکه:
*کنکور چه زیبا و چه سخت ، میدان آزمودن اراده هاست...آهنین باد اراده ات*
موفق و پیروز باشید
مهسا هژبری
دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
آخرین ویرایش توسط مدیر