mohammad2009 گفت
و اما تعداد پیوند پای
ساختار لوییس ترکیب رو به شکل ساده ای رسم میکنی ،بین هر اتم با اتم دیگر یک پیوند سیکما میکشی،حالا میبینی کدوم اتمها هنوز کامل نشدن بینشون یک پیوند دیگه میذاری و سعس می کنی همه اتمها بجز هیدروژن رو به اکتت برسونی،اگه بدست بیاری کارت خیلی راحتتر ،اینا مهارت ها فقط با مسئله حل کردن بدست میآد
به نظر من بر خلاف حرف najafi2020 پیدا کردن ایزومر ها خیلی راحت ،فقط در سطح پیشرفته که ایزومر های فضایی(انانتیومر ها،دیاستریمورها،سیس و ترانس) هم وارد میشن یه ذره سخت میشه
چقدر زیاد نوشتم!!!!
اگه خواستی حساب کنی یه نفر میاد میگه پیدا کردن انانتیومر ها و دیاستریومر ها هم کاری نداره.
هدف من این بود که ثابت کنم ما نیاز به حفظ کردن هزار جور فرمول مثل طوطی نداریم. اطمینان داشته باشید که تا اون اندازه هم نا وارد نیستم که سر امتحان ساختار لوییس را در همه ی موارد رسم کنم و نیاز به حفظ کردن هیچ فرمولی هم ندارم.
خودمان عقل و استعداد داریم و سر امتحان در مدت زمانی کوتاه می تونیم فرمول مورد نظر را پیدا کنیم.
در مورد آلکن ها به تعداد هم به تعداد هیدروژن به علاوه ی n-1 پیوند سیگما داریم و به تعداد جفت هیدروژن کم شده از آلکان ها پیوند پای داریم که اگر آلکن به CnH2n به اندازه ی 3n-1 پیوند سیگما و 1 پیوند پای داریم.
در سیکلو آلکان ها به جای 1 پیوند پای 1 واحد به تعداد پیوند های سیگما زیاد میشه که تعدادشون میشه 3n-1+1 که میشه 3n.
برای مثال متیل سیکلو پروپان با فرمول C4H8 دارای 12 پیوند سیگما است.