بررسي سوالات پنجمین المپياد نانو با توجه به پاسخنامه - 1393

ParsaHat

New Member
لایک ها
4
پاسخ : بررسي سوالات پنجمین المپياد نانو با توجه به پاسخنامه - 1393

محمد رضا مجیدی
قبول شدی ، مبارک باشه

kfxray13

New Member
لایک ها
201

مفهومی زیاد بودن. طوری که گویا در رابطه با مفاهیم منابع نبودن!
میخوام بگم کسانی که مثلا 45 تا 55 درصد زدن , نشون نمیده که 55درصدیه , مفاهیم بالاتری بلده تا 45درصدیه!
مثال میزنم : مثلا برای خودم : سوال درباره تعیین توالی دی ان ای , شانسی برام درست در اومد! وگرنه مفهوم رو که درک نکرده بودم!
دوسه تا شانسی برای یکی درست در بیاد , و دوسه تا شانسی برای دیگری غلط در بیاد , تفاوت 10درصدی رو ایجاد میکنه!
سوالات پارسال خلاف این شکل بود. اما اگه انصاف داشته باشیم , سوالای پارسال خیلی آبکی بودن! :)

منظورم در کل اینه که سوال مفهومی خوبه , اما اگه سطحش با توجه به منابع باشه. یا بهرحال یه جوری باشه که یه دانش اموز دبیرستانی بتونه یه کاریش بکنه!
و اینجور به نظر رسید که کسی که وقت خاصی هم روی منابع نذاره , بتونه خوب جواب بده.
قطعن خوندن منابع ملاک نیست و درک ملاکه.
اما برای شخص خودم که جزء 30نفر شدم , باید بگم درک خاصی نسبت به شاید 30 سوالش نداشتم!
همینجوری با یه تفکری که هرکی سر جلسه میتونه داشته باشه , تعدادی اش درست در اومد و تعدادی اش هم غلط! (از اون سوالات خیلی مفهومی!)

البته مشخصه که درست یا غلط بودن یک سوال هم میتونست تفاوت 4 رتبه ای ایجاد کنه!

به نظرتون برای سال اینده هم طرز سوالات به همین شکل باشه , مفیده؟
من نظر خاصی ندارم. بالاخره 30 نفر میخوان و سوال هرجوری هم باشه , برای همه هست!!
اما فک میکنم کسانی که وقت زیادی روی خوندن منابع داشتن , بهره ی خوبی نبردن از این آزمون! همین.

UN(A)kNOwn

New Member
لایک ها
225

سوال ها باید مفهومی باشه ولی طوری مفهومی باشه که فرد با خوندن یک سری مفاهیم بتونه بهشون جواب بده ...
سوال های امسال:
مفهومی بود.
ولی
بعضی هاش منطق عجیبی داشت!
یعنی دانش آموز به یک سری مفاهیم نیاز داره ولی مثل خودم که 40 تارو جواب دادم و به بیشترش اطمینان داشتم ولی دیدم منطقش خیلی فرق می کنه!
در ضمن اگر سال بعد شرکت کردم این سیاست "شانسی نزن" رو کنار میزارم! :)

love star

Moderator
لایک ها
942

ببینید اگه شرایط برای تمامی بچه ها یکسان باشه بله مفیده...تو حرفام اصلا شخص خاصیو مخاطبم در نظر نمیگیریم...اما تو این کسایی که قبول میشن افرادی هستن که قبلا تو دوره بودنو خیلی بهتر یاد گرفتن مفاهیم نانو رو...یا افرادی هستن که شاید بهترین اساتید نانو براشون کلاس گذاشتن...
اما خیلیا هم یا کلاس نرفتنو به خودشون اکتفا کردن یا اگه رفتن شاید کلاسشون هیلی خوب تبود...من خودم پارسال کلاس رفتم کار استادامونم فوق العاده خوب بود اما جمعیت بچه ها حدود۱۰۰نفر بود که کیفیت کلاسو به شدت پائین آورد...پس با توجه به اینا اینجور سوالات واسه مواقعی درسته که شرایط برای همه(حداقل کسایب که واقعا با هدف اومدنو جزء سیاه لشکر نیستن!)یکسان باشه!
تو اینجور سوالا بچه هایی که بدون کلاسو با پشتکارشون بتونن از پسش بذ بیان شاید تعداد کمی باشن...

UN(A)kNOwn

New Member
لایک ها
225

به نظر من سوالا میتونه بهتر باشه ... مثلا یک محاسباتی میتونه مربوط بشه به همین گیت های or و and و xor که مثلا توی سوال خروجی رو میخوان ... درسته خیلی پیچیده نیست ولی سوالیه که ذهنو به تکاپو وا میداره!!! :)
محاسباتی های امسال نسبتا بهتر بود ...
و اگر المپیاد نانو می خواد به یک المپیاد واقعی تبدیل بشه این سیاست که "برای قبول شدن نیاز به خوندن مقالات نیست" رو کنار بزاره که البته همشم در حد حرفه چون مثلا دوره چهارم واقعا اگر مقالات رو بلد بودید قبولی راحت بود!
چون تا وقتی که این حرف رو بزنند به راحتی از مقالات دانشجویی هم سوال میدند ...

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

ببینید اگه شرایط برای تمامی بچه ها یکسان باشه بله مفیده...تو حرفام اصلا شخص خاصیو مخاطبم در نظر نمیگیریم...اما تو این کسایی که قبول میشن افرادی هستن که قبلا تو دوره بودنو خیلی بهتر یاد گرفتن مفاهیم نانو رو...یا افرادی هستن که شاید بهترین اساتید نانو براشون کلاس گذاشتن...
اما خیلیا هم یا کلاس نرفتنو به خودشون اکتفا کردن یا اگه رفتن شاید کلاسشون هیلی خوب تبود...من خودم پارسال کلاس رفتم کار استادامونم فوق العاده خوب بود اما جمعیت بچه ها حدود۱۰۰نفر بود که کیفیت کلاسو به شدت پائین آورد...پس با توجه به اینا اینجور سوالات واسه مواقعی درسته که شرایط برای همه(حداقل کسایب که واقعا با هدف اومدنو جزء سیاه لشکر نیستن!)یکسان باشه!
تو اینجور سوالا بچه هایی که بدون کلاسو با پشتکارشون بتونن از پسش بذ بیان شاید تعداد کمی باشن...
حرفتونو قبول دارم ولی این مسئله ی نابرابری در نقاط مختلف کشور توی همه ی المپیاد ها و کلا توی اکثر مسائل ایران هست!
در مورد دوره هم خود این برمیگرده به طبیعت المپیاد نانو که قبولی توی اون به سختی المپیاد های دیگه نیست!
ولی خوب اینکه دوباره کسانی که توی دوره بودند با افراد جدید و در شرایط یکسان سنجیده بشند یکم بحث روش هست ...
یکی از راه حل هاش میتونه این باشه که یک کف جدا برای اونها در نظر بگیرند! یعنی مثلا یک درصد خاص قرار بدند و هر کسی که در دوره بوده و بتونه از اون درصد بالاتر بزنه قبول بشه!
نمیشه هم گفت اینطوری حق اونها ضایع میشه چون بالاخره یک بار دوره رو رفتند!
(لطفا نگید چون تو خودت قبول نشدی اینهارو میگی چون قبلا هم میگفتم و قبول میشدم هم می گفتم! :) )

ParsaHat

New Member
لایک ها
4

به نظر من مفهومیه بهتره
و ارتباطه شو با کتاب درسی بیشتر کنه میتونه امتیازات بیشتری بیاره مثل کنکور و .....

love star

Moderator
لایک ها
942

به نظر من سوالا میتونه بهتر باشه ... مثلا یک محاسباتی میتونه مربوط بشه به همین گیت های or و and و xor که مثلا توی سوال خروجی رو میخوان ... درسته خیلی پیچیده نیست ولی سوالیه که ذهنو به تکاپو وا میداره!!! :)
محاسباتی های امسال نسبتا بهتر بود ...
و اگر المپیاد نانو می خواد به یک المپیاد واقعی تبدیل بشه این سیاست که "برای قبول شدن نیاز به خوندن مقالات نیست" رو کنار بزاره که البته همشم در حد حرفه چون مثلا دوره چهارم واقعا اگر مقالات رو بلد بودید قبولی راحت بود!
چون تا وقتی که این حرف رو بزنند به راحتی از مقالات دانشجویی هم سوال میدند ...

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

حرفتونو قبول دارم ولی این مسئله ی نابرابری در نقاط مختلف کشور توی همه ی المپیاد ها و کلا توی اکثر مسائل ایران هست!
در مورد دوره هم خود این برمیگرده به طبیعت المپیاد نانو که قبولی توی اون به سختی المپیاد های دیگه نیست!
ولی خوب اینکه دوباره کسانی که توی دوره بودند با افراد جدید و در شرایط یکسان سنجیده بشند یکم بحث روش هست ...
یکی از راه حل هاش میتونه این باشه که یک کف جدا برای اونها در نظر بگیرند! یعنی مثلا یک درصد خاص قرار بدند و هر کسی که در دوره بوده و بتونه از اون درصد بالاتر بزنه قبول بشه!
نمیشه هم گفت اینطوری حق اونها ضایع میشه چون بالاخره یک بار دوره رو رفتند!
(لطفا نگید چون تو خودت قبول نشدی اینهارو میگی چون قبلا هم میگفتم و قبول میشدم هم می گفتم! :) )
من کاملا حرفتونو صبول دارم چون خودمم پارسال همینا رو میگفتم اما هیچکس محل نمیذاره که!

* viva *

New Member
لایک ها
65

فکر کنم پاسخ نامه رو کمی تغییر دادن ... درصدایی که اومدن با اون چیزی که بچه ها خودشون حساب کرده بودن متفاوته !

loyal75

New Member
لایک ها
211

فکر کنم پاسخ نامه رو کمی تغییر دادن ... درصدایی که اومدن با اون چیزی که بچه ها خودشون حساب کرده بودن متفاوته !
بله منم همین فکر رو میکنم.. و فکر کنم با توجه به پاسخنامه تشریحی یکی از اون سوالا سوال 59 باشه.. که بجای گزینه 2 گزینه 1 .. برای من اینطوری تقریبا درست درمیاد!

kfxray13

New Member
لایک ها
201

نه. درصد من کاملا درسته.
بقیه توی موارد دیگه ممکنه بی دقتی کرده باشن یا هر امکان دیگه ای میتونه داشته باشه!

* viva *

New Member
لایک ها
65

پس احتمالا سوالایی که شما جواب دادین جزء سوالاتی که تغییر کردن نبوده . درصد من و خانوم خسر و نژاد و چند نفر دیگه از بچه ها با چیزی که خودمون حساب کرده بودیم متفاوت شد !

kfxray13

New Member
لایک ها
201

پس احتمالا سوالایی که شما جواب دادین جزء سوالاتی که تغییر کردن نبوده . درصد من و خانوم خسر و نژاد و چند نفر دیگه از بچه ها با چیزی که خودمون حساب کرده بودیم متفاوت شد !
من به 59 سوال جواب دادم.
شما بهرحال اشتباه محاسباتی داشتین! ممکن نیست که پاسخنامه تغییر کرده باشه!

r7avan

New Member
لایک ها
57

من به 59 سوال جواب دادم.
نه راست می گن من حتی دادم یکی از بچه ها هم واسم درصد گرفت! خیلی تغییر کرد نه کم!

3AZB5

New Member
لایک ها
8

درصد منم هیچ تغیری نکرده

* viva *

New Member
لایک ها
65

من به 59 سوال جواب دادم.

بله درست میفرمایید 6 نفر اشتباه حساب کردن ولی شما درست حساب کردین !!

loyal75

New Member
لایک ها
211

البته من بگما رو یه سوال شک داشتم که زدم یا نزدم!!!! سر امتحان عجله ای شد! ممکنه بخاطر اون باشه تفاوت درصد!

ParsaHat

New Member
لایک ها
4

منم درست در اوومده ، درصد م درست بوود

love star

Moderator
لایک ها
942

من سوال سه روز نزدم..بعد خودش زده شما گزينه 1 رو زديد...
واسه همين درصدم كم شده:(
يعني چي آخه؟:(

kfxray13

New Member
لایک ها
201

دوستان نسبت به آمارهایی که من میدم شک به دل راه ندهید!! :)

love star

Moderator
لایک ها
942

اين آمارو يكم براي منم ممكن كنيد خوشحال شم:(
المپو كه قبول نشدم...حداقل استانيو بشم:20:

بالا