khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
سلام به همه دوستان گرامی،
به همه بچه هایی که در آزمون 26 , 27 آبان شرکت نموده اند خسته نباشید عرض میکنیم. امیدوارم از سوالات راضی بوده باشید و اگر اشکالی وجود داشته نیز بفرمایید تا در آزمونهای بعدی برطرف شود.
در این تاپیک فقط سوالات المپیاد آزمایشی شیمی آبان 1390 بررسی میشود و شما میتوانید اشکالات خود را در مورد سوالات گوناگون آن برطرف کنید. بهتر است شماره سوال و نظر شما نیز مطرح شود تا با همفکری بتوانیم آموزش خوبی داشته باشیم.
ممکن است سوالی ساده به نظر باشد، اما بررسی های گوناگون آن، نکات جالبی را به شما آموزش دهد.

پی نوشت: از همه شرکت کنندگان عزیز خواهشمندم در آزمونهای بعد، حتما راهنمای آزمون را به دقت و در فرصت مناسب مطالعه نمایند. دو شبانه روز پیگیری خطاهای دوستان شرکت کننده، انرژی گروه برگزاری آزمون را کاملا تحلیل برده است!

در تمام مراحل زندگی موفق و پیروز باشید :53:

danial moafi

New Member
لایک ها
18
پاسخ : بررسی المپیاد آزمایشی شیمی آبان 1390

سلام
می شه یکی سوال 40 و 49 رو توضیح بده ؟؟
اشتباه نیستن ؟؟

لایک ها
149

سوال 18 چرا گزینه 4 میشه؟
مگه 2 نمیشه...0/34 از جرم آلمینیوم میمونه و 7/8 هم جرم روی که رسوب میکنه...جمعشون میشه 8/14........

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

سوال 30 چرا میشه گزینه 1؟ مگه گزینه 2 نمیشه

miladgandomi

New Member
لایک ها
158

سلام
می شه یکی سوال 40 و 49 رو توضیح بده ؟؟
اشتباه نیستن ؟؟
سوال 49 که میشه 10 تا. باید استثنا ی کروم و مس را در نظر بگیریم.
سوال 40 هم اکسیژن و نیتروژن ترکیب سمت چپ با هیدروژن های نیتروژن از ترکیب سمت راست می تونن پیوند هیدروژنی برقرار کنند.

papo

New Member
لایک ها
60

مگه 2 نمیشه...0/34 از جرم آلمینیوم میمونه و 7/8 هم جرم روی که رسوب میکنه...جمعشون میشه 8/14........
من م دقیقا همین جوری حساب کردم , دوستان اگه کسی جواب درست رو بلد بگه

سوال 30 چرا میشه گزینه 1؟ مگه گزینه 2 نمیشه
موافقم :197: تصعید ببیشترین آنتروپی رو داره!

سوال 49 که میشه 10 تا. باید استثنا ی کروم و مس را در نظر بگیریم.
سوال 40 هم اکسیژن و نیتروژن ترکیب سمت چپ با هیدروژن های نیتروژن از ترکیب سمت راست می تونن پیوند هیدروژنی برقرار کنند.
دوست عزیز خب توی دوتا ترکیب هر کدوم 2 جفت الکترین ناپیوندی وجود داره , پس چرا جواب آخر سر میشه 2 پیوند هیدروژنی؟ :37:

سوال 4 مگ مقدار بار آلفا بیشتر نیس؟ پس چرا بتا بیشترین انحراف رو داره؟
تو سوال 11 چرا قطبی بودن h2o2 رو حساب نکرده؟ شاید ترکیبمون سیس باشه! :دی
سوال 16 رو یکی توضیح بده لطفا!
تو سوال 25 مگه s برابر 2 نمیشه؟ خب اگه عدد اسپین های مس رو جمع کنیم میشه 2! (کجای راه حل اشتباه؟)
سوال 35 مگه ماده ای که آب پوشی ش بیشتر باشه بیشتر حل نمیشه؟ خب هر چی شعاع بیشتر باشد آبپوشی کمتره مگه نه؟!
سوال 45 هم که کلا چه جوری حل میشه؟ :5: فرمولی چیزی داره؟

آقای خلینا خوهشا این یکی آزمون رو پاسخنامه تشریحیش رو بدین!

آخرین ویرایش توسط مدیر

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

الان سوال 1 چرا می شه گزینه 3؟؟؟ مگه هیدروژن کربنات محلول نیست؟

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

دقیقا منم همین راهو رفتمو ولی نمی دونم جرا میشه 4؟

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

سوال 30 جرا میشه 2؟؟ سوال 38:من خودم تو المپیاد آزمایشی پارسال یه سوال دیدیم نوشته بود: در b12 هر اتم بور با 5 اتم بور دیگر پیوند می دهد!!!

آخرین ویرایش توسط مدیر

papo

New Member
لایک ها
60

الان سوال 1 چرا می شه گزینه 3؟؟؟ مگه هیدروژن کربنات محلول نیست؟
این جا گفته که به دلیل وجود کدام ماده است؟ نگفته که فرمول لایه آهکی چی میشه! خب لایه آهکی همون کلسیم کربنات ه که از کلسیم هیدروژن کربنات بدست میاد. فک کنم جوابش این باشه.

سوال 30 جرا میشه 2؟؟ من خودم تو المپیاد آزمایشی پارسال یه سوال دیدیم نوشته بود: در b12 هر اتم بور با 5 اتم بور دیگر پیوند می دهد!!!
سوال 30 رو که منم موافقم ولی برای اینکه قسمت دوم یه اشکالی وجود داره! این 12 عدد اتمیه؟جرمیه؟ یا ؟ خب اگه اتمی باشه که اون ماده اصلا بور نیست! منیزیم ه ! اگه هم عدد جرمی باشه که میشه کربن! که تو هیچ کدوم ما d نداریم که بگیم اتم برانگیخته میشه تا بتونه ظرفیت ش رو افزایش بده , کل اون سوال رو بنویسین تا ببینیم چی میخواد!

راستی یه سوال! معمولا کف مرحله اول چنده؟ :7:

shallaleh

New Member
لایک ها
141

با سلام و خسته نباشید...
چند تا سوال داشتم، ممنون میشم اگه کسی نظری چیزی داره راجع به این سوالات بگه!!

سوال14 )) دوستان! تو تاپیک ندیدم کسی در مورد سوال 14 چیزی بگه! چراا؟! شاید من دارم بی دقتی میکنم تو این سوال!!
نباید نامحلول بودن Fe3(PO4)3 رو در نظر بگیریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این ترکیب نامحلوله و یه ذره بیشتر ایجاد نمیکنه!!!! گزینه سه صحیح نیست؟؟؟

سوال 30 )) فرض کنیم گزینه 1 صحیح باشه! در گزینه اول به همون اندازه تغییر آنتروپی داریم که در گزینه سوم داریم،نه؟؟؟؟
پس سه هم میتونه درست باشه دیگه!
البته نظر من هم م3 سایر دوستان گزینه دو هست!

سوال 36 )) ترکیباتی م3 : گروه OH2(یه بار مثبت) داشته باشیم و روی یه کربن هم یه جفت الکترون آزاد داشته باشیم، غلطه؟!
این ترکیبات ایزومر ساختاری نیستن!

سوال 41 )) فنول 4 تا رزونانس داره؟ احتمالا دو ساختاری که اکسیژن با کربن پیوند دو گانه داره رو هم در نظر گرفته، نه؟

سوال 46 )) چون گفته تقریب! استفاده کردن از فرض جرم گوگرد دی اکسید و گوگرد تری اکسید برابرن، غلطه؟؟؟؟

سوال 49 )) یعنی تو این سوال باید کروم و مس رو هم حساب کنیم، استثنا در آرایش الکترونیشون رو نباید در نظر بگیریم؟؟؟

سوال 4 مگ مقدار بار آلفا بیشتر نیس؟ پس چرا بتا بیشترین انحراف رو داره؟

تو سوال 11 چرا قطبی بودن h2o2 رو حساب نکرده؟ شاید ترکیبمون سیس باشه! :دی
درسته آلفا بارش بیشتره، ولی دقت کن که سنگینتره، خیلی سنگینت از بتا هست! در میدان مغناطیسی به علت جرم زیادش کمتر منحرف میشه!
H2O2 قطبی هست و سوال هم اینو قطبی حساب کرده!

سوال 30 جرا میشه 2؟؟ من خودم تو المپیاد آزمایشی پارسال یه سوال دیدیم نوشته بود: در b12 هر اتم بور با 5 اتم بور دیگر پیوند می دهد!!!
احیانن شما منظورت سوال 38 نیست؟!
اینکه بور خیلی کوچیکه و چگالی بار روش خیلی زیاده و تمایل به تشکیل پیوند نداره توش شکی نیست ولی...
...
ساختار ترکیب http://img1.guidechem.com/chem/e/dict/166/32915-80-3.jpg چطوری توجیح میشه؟
ترکیبی داریم که سلنیم 5 تا پیوند داشته باشه؟ اون ترکیب چیه؟

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
149

ضمنآ من برا سوال 36 خودم با همین دستام 12 تا ایزومر کشیدم....
4 تا الکلی
2 تا اتری
6 تا الکلی اتری:29:

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

با سلام و خسته نباشید...
چند تا سوال داشتم، ممنون میشم اگه کسی نظری چیزی داره راجع به این سوالات بگه!!

سوال14 )) دوستان! تو تاپیک ندیدم کسی در مورد سوال 14 چیزی بگه! چراا؟! شاید من دارم بی دقتی میکنم تو این سوال!!
نباید نامحلول بودن Fe3(PO4)3 رو در نظر بگیریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این ترکیب نامحلوله و یه ذره بیشتر ایجاد نمیکنه!!!! گزینه سه صحیح نیست؟؟؟

سوال 30 )) فرض کنیم گزینه 1 صحیح باشه! در گزینه اول به همون اندازه تغییر آنتروپی داریم که در گزینه سوم داریم،نه؟؟؟؟
پس سه هم میتونه درست باشه دیگه!
البته نظر من هم م3 سایر دوستان گزینه دو هست!

سوال 36 )) ترکیباتی م3 : گروه OH2(یه بار مثبت) داشته باشیم و روی یه کربن هم یه جفت الکترون آزاد داشته باشیم، غلطه؟!
این ترکیبات ایزومر ساختاری نیستن!

سوال 41 )) فنول 4 تا رزونانس داره؟ احتمالا دو ساختاری که اکسیژن با کربن پیوند دو گانه داره رو هم در نظر گرفته، نه؟

سوال 46 )) چون گفته تقریب! استفاده کردن از فرض جرم گوگرد دی اکسید و گوگرد تری اکسید برابرن، غلطه؟؟؟؟

سوال 49 )) یعنی تو این سوال باید کروم و مس رو هم حساب کنیم، استثنا در آرایش الکترونیشون رو نباید در نظر بگیریم؟؟؟

درسته آلفا بارش بیشتره، ولی دقت کن که سنگینتره، خیلی سنگینت از بتا هست! در میدان مغناطیسی به علت جرم زیادش کمتر منحرف میشه!
H2O2 قطبی هست و سوال هم اینو قطبی حساب کرده!

احیانن شما منظورت سوال 38 نیست؟!
اینکه بور خیلی کوچیکه و چگالی بار روش خیلی زیاده و تمایل به تشکیل پیوند نداره توش شکی نیست ولی...
...
ساختار ترکیب http://img1.guidechem.com/chem/e/dict/166/32915-80-3.jpg چطوری توجیح میشه؟
ترکیبی داریم که سلنیم 5 تا پیوند داشته باشه؟ اون ترکیب چیه؟
سوال 14: اگه یه کم دقت کنید می گه تفکیک مواد را کامل در نظر بگیرید.یعنی شما به محلول نامحلول بودنش کاری نداشته باش.همشونو حل شده و تفکیک شده در نظر بگیر.
در مورد سوال 30 هم به مورد خوبی اشاره کردین.من فکر کنم اشتباها گزینه 1 صحیح گرفته شده.
سوال 36: اصلا لازم نیست اونارو در نظر بگیریم.بدون اونا میشه 11 تا.
سوال 46: آره.اصلا نباید اینجوری حساب کنیم.اول میایم طبق شرایط stp که گفته جرم 1 مول از مخلوطو با استفاده از چگالی بدست میاریم بعد خیلی ساده درصد جرمی گوگردو بدست میاریم.
سوال 49: این سوال بعدا اصلاح شد و همون 10 تا درسته.

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

ضمنآ من برا سوال 36 خودم با همین دستام 12 تا ایزومر کشیدم....
4 تا الکلی
2 تا اتری
6 تا الکلی اتری:29:
مهدی جان من تو مدرسه دیدم ساختاراتو.یکیشونو تکراری کشیده بودی!!!

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

این جا گفته که به دلیل وجود کدام ماده است؟ نگفته که فرمول لایه آهکی چی میشه! خب لایه آهکی همون کلسیم کربنات ه که از کلسیم هیدروژن کربنات بدست میاد. فک کنم جوابش این باشه.

سوال 30 رو که منم موافقم ولی برای اینکه قسمت دوم یه اشکالی وجود داره! این 12 عدد اتمیه؟جرمیه؟ یا ؟ خب اگه اتمی باشه که اون ماده اصلا بور نیست! منیزیم ه ! اگه هم عدد جرمی باشه که میشه کربن! که تو هیچ کدوم ما d نداریم که بگیم اتم برانگیخته میشه تا بتونه ظرفیت ش رو افزایش بده , کل اون سوال رو بنویسین تا ببینیم چی میخواد!

راستی یه سوال! معمولا کف مرحله اول چنده؟ :7:
پارسال که 49 % بود.ولی هر کی این امتحان 49 زده باشه مطمئن باشه مرحله اول 70-80 می زنه.چه برسه که بالاتر زده باشی.

shallaleh

New Member
لایک ها
141

سوال 14 ) آره راست میگید، اصن دقت نکرده بودم- ولی این ترکیب تحت چه شرایطی کامل تفکیک میشه؟

سوال 47و46 ) مرسی!

لایک ها
149

پارسال که 49 % بود.ولی هر کی این امتحان 49 زده باشه مطمئن باشه مرحله اول 70-80 می زنه.چه برسه که بالاتر زده باشی.
بابا تو چی میگی....سوال 30 آنتروپیه...
شاید منظورت سوال 38...

لایک ها
149

من که سوال نپرسیدم....تو میگی سوال 30 من میگم سوال 30 ربطی به حرفت نداره

بالا