بررسی المپیاد آزمایشی شیمی 29 آبان 1388

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
[JUSTIFY]با سلام به شما دوستان گرامی،[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]همچون گذشته در اینجا قصد داریم سوالات و مفاهیم علمی و آموزنده المپیاد آزمایشی برگزار شده در تاریخ 29 آبان 1388 را مورد بررسی قرار دهیم.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]قبل از ارسال مطلب توجه شما را به چند نکته جلب میکنم (امیدواریم که رعایت این نکات باعث مفیدتر شدن این بخش شود):[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]- تنها به مرور و رفع اشکال سوالات و پاسخها بپردازید. بحث دو طرفه تنها انرژی شما را هدر میدهد.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]- سعی کنید سوال و پاسخ شما گویا باشد تا همه بتوانند از آن استفاده نمایند.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]- اگر احیانا سوالی اشکال دارد، خدا را شکر کنید که این سوال را در یک آزمون اصلی ندیده اید
وگرنه چه اعصابی از شما خرد میشد. بنابراین به دفاع یا دشمنی با یک سوال نپردازید و فقط مفاهیمی را که مورد توجه بوده است مرور کنید.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]- همچون تمام دانش آموزان خوب ایرانی، ادب مباحثه را رعایت کنید و به هیچ عنوان قصد برتری جویی نداشته باشید. ممکن است شما در یک موضوع قوی تر باشید، اما نمیتوانید ادعا کنید که در تمام موضوعات بهترین نفر دنیا هستید.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]در انتها برای تمام شما آرزوی موفقیت روزافزون داریم
[/JUSTIFY]

najafi2020

New Member
لایک ها
195
فقط می گم سخت بود. سوالات اول زمان گیر بودند و خیلی روحیه آدم را ضعیف می کردند.

1_ فکر می کنم سوال 38 جوابش 19 میشه که تو هیچ گزینه ای نبود.

2_ سوال 11 را درست زدم ولی فکر می کنم اعدادش مشکل دارند چون من جوابو 918/0 گرم آوردم و چون به گزینه 4 شبیه بود انتخاب کردم.

3_ فکر می کنم بخش دوم گزینه 2 سوال 13 مشکل داره که خود به خود تست هم بی خود میشه!

گفته شده در B2H6 اتم های B قطب منفی پیوند را تشکیل می دهند در صورتی که الکترونگاتیوی B از H کمتره!

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
najafi2020 گفت
فقط می گم سخت بود. سوالات اول زمان گیر بودند و خیلی روحیه آدم را ضعیف می کردند.
با سلام و خسته نباشید به خاطر رتبه و درصد خوب شما [SUP]1[/SUP]،
چینش سوالات به عمد اینگونه بود تا شما را برای شرایط سخت تر آماده نماید.
اگر آزمون را به 3 قسمت 20 سواله تقسیم کنیم، درجه سختی بخش اول برابر با 71، درجه سختی بخش دوم و سوم برابر با 53 بودند.
به یاد داشته باشید که ترتیب نوشتاری سوالات فقط ترتیبی برای وارد کردن در پاسخنامه را به ما میدهد و ما میتوانیم به دلخواه سوالات را از آخر به اول یا به صورت اتفاقی پاسخ دهیم. (البته داشتن نظم سرعت پاسخ دهی را افزایش میدهد)

1: به جا است که از آقای توکلی (رتبه برتر آزمون قبل) نیز یادی کنیم که به دلیل فوت مادربزرگشان نتوانستند در این آزمون شرکت کنند.
برای شما دو نفر و بقیه دوستان خوبم در این سایت، آرزوی سلامتی دارم.

heidar

Member
لایک ها
36
سلام به همه
جواب سوال 56 به نظر من هم گزینه ی 3 و هم گزینه ی 4 می شه
گزینه 3:شعاع آلومینیوم از گالیم بیشتر است
گزینه 4:شعاع یون پایدار سدیم (با 2 لایه الکترون) از شعاع یون پایدار لیتیم (با 1 لایه الکترون) کمتر است نه بیشتر!!!!!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
خیلی حیف شد که امیر توکلی نتونست شرکت کنه جاش خیلی خالی بود.

آقای خلینا پست قبلیم را دوباره ویرایش کردم.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
heidar گفت
سلام به همه
جواب سوال 56 به نظر من هم گزینه ی 3 و هم گزینه ی 4 می شه
گزینه 3:شعاع آلومینیوم از گالیم بیشتر است
گزینه 4:شعاع یون پایدار سدیم (با 2 لایه الکترون) از شعاع یون پایدار لیتیم (با 1 لایه الکترون) کمتر است نه بیشتر!!!!!
سلام دوست عزیز شعاع Ga از Al کمتره. می تونید به کتاب درسی مراجعه کنید

paldos

New Member
لایک ها
1
بچه ها می تونید سخت ترین سوالو اینجا بنویسید اخه من نتونست سوالارو ببینم می خوام بدونم سطح سوالات چه جوری بود

najafi2020

New Member
لایک ها
195
paldos گفت
بچه ها می تونید سخت ترین سوالو اینجا بنویسید اخه من نتونست سوالارو ببینم می خوام بدونم سطح سوالات چه جوری بود
واقعا سخته که آدم یه سوالو انتخاب کنه. فکر کنم سوالات در اختیار بقیه هم قرار می گیره ( مثل آزمون قبل)

کلا صفحه اول و بخشی از صفحه 2 سخت بود.

heidar

Member
لایک ها
36
سلام دوست عزیزتر موفقیتتو بهت تبریک می گم
منم این نکته (بزرگتر بودن شعاع Al از Ga) رو می دونم ولی گزینه 4 چی؟؟!!!؟!؟!؟!؟

najafi2020

New Member
لایک ها
195
heidar گفت
سلام دوست عزیزتر موفقیتتو بهت تبریک می گم
منم این نکته (بزرگتر بودن شعاع Al از Ga) رو می دونم ولی گزینه 4 چی؟؟!!!؟!؟!؟!؟
دوست عزیز شعاع یون سدیم از لیتیم بیشتره چون بار آن ها یکی است ولی تعداد لایه های الکترونی در یون سدیم بیشتره.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
شعاع یون های سدیم ، لیتیم و آلومینیم بر حسب پیکومتر به ترتیب 95 ، 60 و 50 هستند

milad2020

New Member
لایک ها
0
سوال 6شیمی خرابه!برای درست بودن باید یه (دلتا)براTگذ اشت!فکر کنم البته
سوال38 میشد 19 که نبود
سوال11هم فکر کنم اشتباه بود
ویه سوال!درجه ی سختی المپیاد چنده؟

با تشکر

peyman_delan

New Member
لایک ها
14
با سلام.
در مورد سوال 11 من عدد 0.918 را بدست آوردم ولي در گزينه ها نبود و تست را نزدم.
لطفا در مورد سوال 6 و 14 نيز توضيح دهيد، چون من در هر دو مورد فكر مي كنم گزينه 3 صحيح است مخصوصا سوال 6 چون گزينه 1 در حالت دماي متفاوت اشتباه است.
البته گزينه 3 سوال 14 نيز به نظر من كاملا درست نيست و فكر مي كنم كه چگالي بر اساس معادله اي راديكالي بدست مي آيد كه مستقل از n است اما خب در گزينه ها نبود.

sady

New Member
لایک ها
20
سلام ...

سوال 6 - اگر در حین فرآیند دما تغییر کند ، علیرغم اینکه تعداد مولهای گازی ثابت باشند ، معادله نادرست است . به نظر من پاسخ صحیح گزینه 3 است چون n2T2-n1T1 چه در حالت کلی برابر تغییر nT است و ربطی به مسیر طی شده ندارد پس معادله در حالت کلی درست است .

سوال 11 -من نیز عدد 0.918 را به دست آوردم که گزینه 4 باید به جای 9.18 عدد 0.918 باشد ...

سوال 14 - در جواب به پیمان جان (!) : توی صورت سوال گفته که بهترین گزینه برای چگالی کدام است . در واقع سایر گزینه ها به جز گزینه 2 رابطه چگالی برحسب n و V داده شده که مطلوب نیست . بهترین گزینه همان 2 است .

خواهشا در مورد سوالهای 13 و 38 توضیح دهید .

ممنون .

peyman_delan

New Member
لایک ها
14
در مورد سوال 38 من فكر مي كنم تركيب درصدها به صورت زير است:
كربن 40.9
اكسي‍ژن 54.5
هيدروژن 4.6
خيلي هم واضحه چون در غير اينصورت و مطابق با صورت مساله جمع درصدها 91 مي شود!!!!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام به sady . در مورد سوال 38 که معلوم شد مشکل داشت. فکر کنم توضیحات پیمان کامل بود.

در مورد سوال 13 باید بگم که ما در اینجا نوعی پیوند به نام پیوند 3 مرکزی جفت الکترونی داریم( البته شاید خودت بدونی)

فکر می کنم پیوند اتم های B با اتم های H میانی به همین دلیل _ استقرار کمتر _ضعیف تر باشه و همچنین اگر برای هر اتم بور در نظر بگیری اون دو قلمروی میانی نیاز به فضای کمتری داره( به دلیل پراکنده تر بودن الکترون ها) در نتیجه زاویه ی بتا از آلفا بزرگتره.

خوب اینم گفته شد که ما در این مولکول 2 نوع پیوند داریم. قسمت اول گزینه ی 2 این سوال درسته زیرا B2H6 دیمر BH3 است اما فکر می کنم قسمت دوم ای گزینه مشکل داره لذا تست هم مشکل داره و باید حذف بشه!

البته هیچ بایدی وجود نداره. استاد خلینا هم که گفتند ، ما باید برای اینجور اشتباهات احتمالی سوالات کاملا آماده باشیم و بر اعصاب خودمونم مسلط باشیم!!!!!!!!!!

sady

New Member
لایک ها
20
در جواب به پیمان جان (!) - خب مشکل منم همین بود که مجموع درصدها میشه 91 ... پس تست خرابه !!!

در جواب به najafi2020 - قضایای مربوط به پیوند دو الکترونی سه مرکزی و تفاوت طول پیوند و زاویه پیوند رو می دونم . مشکل همین قسمت دوم گزینه 2 هستش . که با توجه به اینکه الکترونگاتیوی H از B بیشتره ، B باید سر مثبت پیوند باشه ... اما ممکنه که توی B2H6 قضیه فرق کنه . چون در واقع قسمتی از ابر الکترونی پیوند B-H جذب B میشه و B بار جزئی منفی پیدا می کنه . اما از طرفی مقداری از ابر همین B منفی شده ، جذب اتم B دیگر میشه و اثر بار جزئی خنثی میشه . پس باید B سر مثبت باشه ... پس به احتمال خیلی زیاد این تست هم خرابه !!!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام به sady . من این مبحث پیوند های چند مرکزی را از کاتن خوندم و اونجا هم به همچین چیزی برنخوردم. راستش من که دیگه نمی دونم چی بگم ولی شایدم حق با جناب طراح سوال باشه!

آقای خلینا گفتند پاسخنامه ی خطی تا آخر این هفته و حداکثر تا اوایل هفته دیگه در اختیار ما قرار می گیره.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام به دوستان از مدیر سایت در مورد پاسخنامه ی تشریحی پرسیدم و ایشون هم اینجور جواب دادن و گفتند به اطلاع شما هم برسونم.

* سعی شد با بررسی دقیق سوالات و مشورت با اساتید المپیاد و دانشگاه، ویرایش جدیدی از سوالات به همراه پاسخنامه در اختیار شما قرار گیرد.
بنابراین اندکی صبر کنید تا در یکی دو روز آینده که شما برای آزمون بعد آماده میشوید، یک بخش آموزنده به شما تقدیم شود. *

farhad2009

New Member
لایک ها
125
سلام
ببخشید مپل اینکه من یه کم دیر متوجه شدم من دوتا سوال دارم و یه درخواست:

1:اولا شما کی پبت نام کردید چون تو مدرسه ی ما هیچی اعلام نکردن

2:این المپلاد ازمایشی بسیج بود یا چیزه دیگه ای بود

3: با توجه به این که من ئیر فهمیدم کسی میتونه سوالارو برام بذاره

با تشکر

بالا