بررسی حالت آب در شرایطSTP

haniye

New Member
لایک ها
234
سلام به همه دوستان و کاربران عزیز

سوال من در این مورد هست که آب در حالت STP باید مایع در نظر گرفته شود یا گاز؟
اما چرا این سوال برام پیش اومد
توی کتاب مبتکران آقای بازرگانی نوشته که باید در چنین حالتی آب رو مایع در نظر گرفت
اما چند روز پیش اداره امتحانی رو از ما گرفت که یکی از سوالاش مربوط میشد به انفجار نیتروگلیسیرین و شرایط رو STP فرض کرده بود و حجم گاز تولید شده رو می خواست اگر تعداد مول گاز ها رو 19 درنظر می گرفتی جواب در هیچ کدام از گزینه ها نبود اما اگر تعداد مول گاز ها رو 29 می گرفتی جواب به دست می اومد
خوب بعد از کلی بحث هر کس یه نظری داد که آخرش هم هیچکس حرف دیگری رو قبول نکرد
از یک طرف حرف آقای بازرگانی درست هست و در دمای صفر درجه آب گاز نیست
اما اگه انفجار نیتروگلیسیرین رو در هم چنین شرایطی در نظر بگیرم هم آب مایع به طور ملموس تولید نمیشه مگر اینکه ذرات آب معلق در هوا رو در نظر بگیریم
اما به نظر من حتی در دمای صفر درجه هم آب میتونه به حالت گاز وجود داشته باشه
نمی دونم درست میگم یا نه
اگه ممکنه راهنمایی کنید
ممنون

farshad_d

New Member
لایک ها
14
اولا تو این واکنش گرمای بسیار زیادی تولید میشه که آب رو بخار میکنه.دوم آب همیشه در واکنش بین محلول ها به صورت مایع تولید میشه.(اکثر اوقات فک کنم)سوم:شرایط واکنش دهنده ها STP بوده.مگه فرآورده ها هم شرایطشون به نظر خودت با اون انرژی تولیدی STP میشه گفت باشه؟
و آخر سر PV=nRT یعنی اگه دما رو 273 درجه کلوین در نظر بگیریم باید برای حالت بخار آب باید فشار رو کم کنیم(آخری رو پروندم,مطمئن نیسم)

haniye

New Member
لایک ها
234
خب دیگه منم سر همین گیر بودم که وقتی انفجار اتفاق بیافته که دیگه شرایط STP نمیتونه برای فرآورده ها باشه
مطمینا به معادله حالت هم ربط پیدا می کنه ولی نمی دونم به طور دقیق چطوریه؟
ممنون

farshad_d

New Member
لایک ها
14
آها ببخشید سوالو درست نفهمیدم.الان که چک کردم گفته بعد اینکه انفجار رخ میده ما خودمون شرایط رو STP می کنیم که آب مایع میشه.

بالا