alidelgarm

New Member
لایک ها
589
با عرض سلام خدمت همه ی دوستان گرام!!
من این اشتباهات رو که به نظر من اشتباهن از توی آزمون مجازی 19 آذر پیدا کردم
البته قبلش باید بگم که دو سه تا سوال به قول معروف جاندار توی این آزمون بود که معلوم بود طراحان محترم وقت زیادی روشون گذاشتن و من از این بابت خیلی ازشون ممنونم مثلاً سوال 7 و 30

اولین مورد غلط که به نظرم میاد سوال 31 هست که در این سوال هم گزینه 2 صحیحه (سیکلو آلکان) و هم گزینه 3 (آلکن)
دومین مورد هم سوال 44 که وقتی حل می کنیم، از قسمت ابتدایی سوال می فهمیم که در مجموع 0.1 مول کلرید داریم اما از قسمت دوم سوال می فهمیم که 0.4 مول سدیم داریم. حال آنکه مقدار سدیم باید کمتر از کلرید باشد
ممنون-باز هم از طراحان تشکر می کنم

mobtaker

New Member
لایک ها
36
طراحان گرامی:

سوال 31 گزینه 4 باید بگوید گزینه های 2 و3

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
دقیقن!!! سواله 31 غلطه!

سواله 52 هم نامگذاری غلطه! 1و3و4-تری متیل هگزان!!!

haniye

New Member
لایک ها
234
سلام به همگی
ای کاش مثل آزمون قبل یکی از کاربران وارد و حرفه ای جواب هایی که مطمین بود رو با راه حلشون قرار می داد.
راستی جناب mobtaker بابت اول شدن تبریک میگم

farzin

New Member
لایک ها
24
سوالات را که دیدم متوجه شدم خیلی پر بار هستند.
به نظر من اگه کسی این آزمون را بالای 50 زده مرحله اول صد در صد قبوله

mobtaker

New Member
لایک ها
36
نه اشتباه نکنید

تو این سوال گزینه های 1 و 2 ، دو نوع پیوند داریم(یکی هیدروژنی و یکی هم اینکه در نفتالن اگر پیوند ها را جا به جا کنیم باز 2 پیوند در سر جای اولیشان باقی می مانند)

ولی چون سوال گفته 2 نوع طول پیوند اگه بگیم برای پیوند هیرروژنی طولی تعریف نمیشه فقط گزینه 2 میشه

kasra-amini

New Member
لایک ها
3
توي PF5 مگه دونوع طول پيوند متفاوت(محوري و استوايي)نداريم؟؟

heidar

Member
لایک ها
36
سلام
كلا آزمون يه جوري بود
هم سخت بود هم غلط چند تا غلط داشت
سوال 21: تو صورت سوال گفته يه هيدروكربن سوخته ولي جمع جرم كربن و هيدروژن ميشه 14.66 گرم من فرض كردم كه اكسيژنم داره كه فرمول شد C3H8O كه 3 تا ايزومر داره و جواب پاسخنامه هم همينه
سوال 34: غلظت مولال آب رو مي خاد ولي غلظت مولال هست مول ماده مورد نظر تقسيم بر كيلوگرم حلال كه در اينجا هم ماده مورد نظر آبه هم حلال بس نسبتشون ميشه 18/1000=55.56 اگر هم غلظت مولار آب رو بخاد و اشتباه تايپي باشه غلظت مولار آب 24.5 هست ولي جواب صحيح 25.5
سوال 44: به جاي 14.3 گرم رسوب بايد 143 گرم رسوب داشته باشيم من سوال رو با اين عدد حل كردم جواب همون جواب پاسخنامه درومد
من خودم سوالاي 9 و 26 و 16 و 23 و 5 و 7 بلد نيستم اگه كسي بلده لطفا بگه
موفق باشيم

haniye

New Member
لایک ها
234
در مورد سوال 16 : هر چه طول پیوند کمتر انرژی پیوند بیشتر است و پیوند های دوگانه انرژی بیشتری دارند نسبت به پیوند های یگانه یعنی a و b اما حالا وقتی دو پیوند از یک نوع باشند یک چیز دیگه هم به روی انرژی پیوند اثر میگذارد و اون قطبیت پیوند هست و الگترونگاتیوی در a بیشتر هست ازb خب حالا میمونه c و d .در پیوند c اتم کربن از سه قلمروی الکترونی یکسان که هر سه پیوند یگانه هستند کشیده می شوند اما در پیوند d درسته که سه قلمرو الکترونی در اطرافش هست اما یکیش پیوند دو گانه هست پس d از c انرژی پیوند بیشتری دارد.

شرمنده من خودم بقیه سوالاتی رو که گفته بودید مشکل داشتم و از دوستان دیگه خواهش می کنم توضیح بدهند.

mobtaker

New Member
لایک ها
36
در مورد 26:

در این شکل چون 2 تا سیکلو هگزانه و یکی هستند برای کشیدن ایزومر ها فقط روی یکی از حلقه ها بحث می کنیم.

چون ساختار صندلی داره 3 تا از کربنها هستند که 2 حالت قرار گرفتن cl وجود دارد(پائین و بالای حلقه) و یکی درگر از کربنها که در محل اتصال حلقه هاست تنها یک حالت دارد

: توصیه می کنم شکلش را بسازید

mobtaker

New Member
لایک ها
36
چون گفته نسبت NO به NO2، دو به سه باشد:

-----------------------------------------------------------------------------------------​
پس:​

sady

New Member
لایک ها
20
سلام !
امتحان این دفعه از سطح بالایی برخوردار بود ... جالبه بدونید برای طراحی این آزمون بیش از یک هفته وقت گذاشته شده بود ; )
ولی با وجود چک کردن سوالات و ویرایش آنها چند تا اشتباه تایپی در آن به چشم می خورد. از این بابت پوزش می طلبیم :)

سوال 31: متاسفانه در صورت سوال اشتباه تایپی وجود داره و گزینه 4 باید "گزینه های 2 و 3" باشد.
سوال 44: به جای 14.3 گرم باید 143 گرم رسوب در مرحله اول تولید شود.
سوال 52: 1،3،4-تری متیل سیکلوهگزان

در مورد سوال 27 باید بگویم که اگرچه بهتر است به جای لفظ "هیدروکربن" از لفظ "یک ترکیب آلی" استفاده کنیم، ولی استفاده از لفظ هیدروکربن در مورد چنین سوالهایی کاملا رایج است و باید به آن عادت کنید !

sady

New Member
لایک ها
20
سوال 51 :

در گزینه 1 پیوند هیدروژنی آنچنان قوی است(در واقع این پیوند یکی از قویترین پیوندهای هیدروژنی است) که اتم هیدروژن درست میان دو اتم فلوئور قرار می گیرد. در بعضی منابع ذکر شده است که بهتر است این پیوند را به صورت چهارالکترونی-سه مرکزی در نظر بگیریم.

چون در صورت سوال قید "در دمای اتاق" ذکر شده است، پس به علت جابه جای سریع اتم های فلوئور در گزینه 2 که به "شبه چرخش بری" معروف است ، یک نوع طول پیوند داریم که میانگینی از طور پیوند های محوری و استوایی است.

در مورد نفتالن باید بدانید که اگرچه این مولکول آروماتیک است ولی طور پیوند های کربن-کربن در آن یکی نیست. این مطلب را از روی ساختارهای رزونانسی می توانید متوجه شوید ... برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

sady

New Member
لایک ها
20
سوال 34 : چون غلظت "مولال" آب مورد نظر است پس باید نسبت تعداد مولهای آب به کیلوگرم نیتریک اسید را پیدا کنیم.

سوال 16 : برای مقایسه c و d باید این نکته را مد نظر قرار دهید که شعاع کووالانسی برای کربنی با هیبریداسیون sp2 کوچکتر از sp3 است. بنابرین قدرت پیوند c کمتر است.

سوال 9 : تتراکلرید های قلع و سیلیسیم به دلیل کووالانسی بودن مایع اند. صابون پتاسیم مایع ولی صابون سدیم جامد است. تترایدیدکربن به دلیل جرم بسیار زیاد به صورت جامد است. دی کلرید قلع جامد یونی است.
آب اکسیژنه هم که همه می دونن مایعه !!! S2Cl2 هم ساختاری شبیه آب اکسیژنه داره ولی به جای پیوند هیدروژنی از جرم بالاتری برخورداره پس اونم هم مایعه.

sady

New Member
لایک ها
20
سوال 5 سوال بسیار خوبی است ... :

در این سوال یک واکنش اکسایش-کاهش داریم. می دانیم که در واکنش های اکسایش-کاهش مواد به نسبت تغییر عدد اکسایش به هم واکنش می دهند. با استفاده از حجم ها و غلظت های داده شده محاسبه می شود که نسبت مولی واکنش دهنده ها 5 به 2 است. و می دانیم که منگنز 5 درجه افزایش عدد اکسایش داشته. در نتیجه تغییر عدد اکسایش برای گونه ی نیتروژن دار 2 واحد کاهش هستش. یعنی عدد اکسایش نیتروژن در ترکیب مورد نظر منفی 1 بوده. بنابرین این ترکیب هیدروکسیل آمین است.

سوال 7 هم سوال قشنگی است ! ... :

هر اتم کربن با سه اتم دیگه پیوند داره ولی سهم هر پیوند 0.5 هستش چون بین دوتا اتم کربن مشترکه. بنابرین سهم هر اتم کربن 1.5 پیونده. پس در کل 90 پیوند داریم که 60 تای آن یگانه و 30 تای آن دوگانه است.
با توجه به آنتالپی تصعید یک مول الماس که در آن دو مول پیوند یگانه کربن-کربن می شکند می تواند انرژی پیوند یگانه کربن-کربن را به دست آورد.

حال ما انرژی پیوند ها یگانه و دوگانه را داریم و می دانیم که در فولرن 60 تا یگانه و 30 تا دوگانه وجود داره. با استفاده از این داده های می تونیم گرمای تشکیل اون رو حساب کنیم ...

haniye

New Member
لایک ها
234
sady گفت
سلام !
امتحان این دفعه از سطح بالایی برخوردار بود ... جالبه بدونید برای طراحی این آزمون بیش از یک هفته وقت گذاشته شده بود ; )
ولی با وجود چک کردن سوالات و ویرایش آنها چند تا اشتباه تایپی در آن به چشم می خورد. از این بابت پوزش می طلبیم :)

سوال 31: متاسفانه در صورت سوال اشتباه تایپی وجود داره و گزینه 4 باید "گزینه های 2 و 3" باشد.
سوال 44: به جای 14.3 گرم باید 143 گرم رسوب در مرحله اول تولید شود.
سوال 52: 1،3،4-تری متیل سیکلوهگزان

در مورد سوال 27 باید بگویم که اگرچه بهتر است به جای لفظ "هیدروکربن" از لفظ "یک ترکیب آلی" استفاده کنیم، ولی استفاده از لفظ هیدروکربن در مورد چنین سوالهایی کاملا رایج است و باید به آن عادت کنید !
وای چه بد من سوال 44 وقتی مجموع NaCl و kCl از 100 بیشتر شد فکر کردم اشتباه کردم و دیگه حلش نکردم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته اشکال نداره مهم این هست که یه چیزی یاد گرفته باشم
خسته نباشید

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
سلام ...

تو اين آزمون وقتي ديدم بعضي از سوالارو نميتونم حل كنم واقعا لذت بردم ... واقعا دستتون درد نكنه ...

ك30 سوال 58 و 34 رو ميتونه حل كنه ؟؟؟ ممنون ميشم اگه كمكم كنيد ...

sady

New Member
لایک ها
20
از اینکه می بینم از سطح سوالات این آزمون راضی هستید خیلی خوشحالم. برای طرح این سوالات گروه طراحی آزمونها(!) وقت زیادی گذاشته بود و حالا که کاربران راضی هستند واقعا خستگی طرح سوالات از تنم در رفت.

سوال 34 :

برای حل این سوال باید ببینیم از هر کدام از اکسید های فسفر چقدر تشکیل شده. برای اینکار به دو معادله نیاز داریم. یکی از این معادله ها را از روی جرم فسفر که 5 گرم است به دست می آوریم. یعنی جرم فسفر موجود در P4O10 به علاوه جرم فسفر موجود در P4O6 باید برابر با 5 گرم باشه. معادله دیگه ای که باید ازش استفاده کنیم از اصل بقای جرم ناشی میشه. یعنی اینکه مجموع جرم اکسید های تشکیل شده باید 10 باشه. ( 5 گرم فسفر و 5 گرم هم اکسیژن )
با استفاده از این دو معادله مقدار هر یک از اکسید ها را به دست می آوریم. از حل کردن P4O6 در آب H3PO3 و از حل کردن P4O10 در آب H3PO4 تولید می شود که به ترتیب 2 و 3 هیدروژن اسیدی دارند ... و باقی ماجرا ...

سوال 58 :

می خواهیم حساب کنیم چند درصد وانادیم تتراکلرید های حاصل حداقل یک اتم کلر-35 دارند. یعنی درصد مولکولهایی که 1 یا 2 یا 3 یا 4 اتم کلر-35 دارند. پس اگر احتمال اینکه مولکول 0 اتم کلر-35 داشته باشد را حساب کنیم و سپس از 1 کم کنیم، می شود احتمال مورد نظر (طبق اصل متمم )
احتمال اینکه در مولکول 0 اتم کلر-35 داشته باشیم برابره با احتمال اینکه در مولکول 4 اتم کلر-37 داشته باشیم و اون هم برابره با 0.8 به توان 4 ...

لایک ها
14
بله تو سوال 34 اگه دقت کنید مولاریته ی اسید بسیار بالا هس و مقدارش از اون آب بیشتره (می شه حدس زد) و قاعدتا این جا اسید حلاله و آب ماده ی حل شونده

بالا