پاسخ : برنامه ریزی تحصیلی
من تجربه مو میگم..(اگه وقت نداری و حوصله، اون جاهایی رو فقط بخون که بولد کردم و با رنگهای متفاوت نوشتم )
برنامه ها چیزای خوبی هستن ! ولی ....
اول ببین آیا به برنامه احتیاج داری یا نه؟! رو این حرفم دوس دارم 2- 3 دقیقه ای فکر کنی
میدونین چیه...برنامه ریختن نیاز به
شناخت داره...من به شخص عذاب آور ترین کارها برام برنامه ریزیه و از اون عذاب آور تر اینه که بخوام طبق برنامه ای که یه کسی بهم گفتم عمل کن عمل کنم و
چرا؟چون میگم اونچیزی که اون گفته با سلیقه من جور در نمیاد...نمیدونم با حرفم چقدر موافقین ...
عذاب آورتر از همه اینایی که گفتم اجرای اون برنامه است!
من احساس میکنم برنامه ریختن در اکثر موارد یه کار طاقت فرسا و انرژی بره...
مگر،
مگر اینکه من به برنامه احتیاج داشته باشم که این بحثش فرق داره..
احتیاج،درست مثه وقتی که به غدا احتیاج داری تا سیر شی..
"برنامه یه چیز دست و پا گیره و بدرد زمانی میخوره که تو باید یه سری کارها رو انجام بدی.
تا بایدی در کار نباشه برنامه ای عملی نمیشه"
احساس میکنم هر برنامه ای یه درصد خطایی داره و این درصد خطا که در واقع همون اجرا نشدن کامل اون برنامه است به یه سری عوامل بستگی داره و در واقع بهتر بخوام بگم عواملی روش اثر گذارن مثل اینا: (هر کدوم از اینا به این درصد خطایی که گفتم اضافه میکنن)
-هدف نداری !(چرا؟) اصن نمیدونی واسه چی میخوای برنامه بریزی و واسه چی میخوای اجراش کنی!(همون تیتری که بالا زدم)
-انگیزه نداری!(آخه چرا؟) هدفت شور و شوق لازم رو بهت رو نمیده که واسش بجنگی،یا هدفت مشکل داره و یا اصلا" هدفی نداری که بخوای انگیزه ای داشته باشی واسش(بازم همون تیتری که بالا زدم)
-خواب داری !(واسه چی؟،خب بخواب دیگه! ) وقتی خواب داری به برنامه ات نمیرسی!
-نداشتن یه دید کلی!(بیا، اینو میخوای چیکارش کنی؟)
-واسه خودم بیشتر، نداشتن یه تناسب بین زمان و حجم یه کار !(24 ساعت در یه شبانه روز بیشتر نداریم خواهشن 48 ساعت واسه اون روز برنامه نریزیم !!)
عوامل پیش بنی نشده( بدون شرح !)
و...
..به تجربه میگم نباید سخت گرفت و باید بیشتر روی بحث عملی کردن کارها تمرکز کرد
به اینم فکر نکن" که وای من برنامه ندارم پس حتما" شکست میخورم !" هیچم اینطور نیست
اول روحیه تو حفظ کن بعد،
فعالیت هاتی که باید واسه امروز بکنی اولویت بندی کن...سعی کن اون کارهایی که نوشتی(حالا هر جایی حتما" لازم نیست تو یه دفتر شیک بنویسی،یه تیکه کاغذ باشه ولی فقط بنویسی کافیه)رو انجام بدی
آخر شب به احتمال زیاد خواهی دید یه سری کارها رو انجام ندادی! طبیعیه !! نگران نباش
واسه فردا و همینطور تا آخر هفته این کارو ادامه بده..
یه دیدی بدست میاری که
روزات چطور میگذرن و تو روزاتو چطور میگذرونی ..بعد ِ یکی دوهفته میتونی یه برنامه ای بریزی چون تقریبا" شناخت بدست آوردی..اونوقت میتونی برنامه بریزی(به شرطی که خیلی قبل تر از این ها فکر کنی ،که آیا واقعا" به برنامه نیاز داری یا نه؟)
از همون اول نگو من شنبه x-y-z کار انجام میدم یکشنبه x-j-k-l کار انجام میدم و.... اینو بدون اینجوری 5% برنامه رو هم نمیتونی اجرا کنی !!
فکر کن...فکر کن و فکر کن
ببین اگه واقعا" به برنامه ای احتیاج نداری با همون اولویت بندی کارهات روزاتو بگذرون،اینجوری بهتره..سخت نگیر!
اینو بدون
اگه تایمی که گذاشتی واسه برنامه ریزی ای که بهش احتیاجی نداری
و میدونی آخرش اون چیزی که باعث رضایتت میشه رو بهت نمیده (که میتونه بخاطر کم بینی باشه؛ در خودت نمی بینی که به هدفت برسی و یا اصلا" هدفی نداری که رسیدنی در کار باشه)و فقط و فقط یه کاری کردی که بگی منم برنامه دارم!
اگه واقعا" اینطور بوده...
بدون که صرفا" وقتت رو گرفته برنامه ریزی و صد البته انرژیتو..این تایم رو میذاشتی و میرفتی PES 2013 بازی میکیردی خیلی مفید فایده تر بود ! روش فکر کن !
پایا باشید